Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Sükutu-ezber

Öyle işte,,,

Aldığı Beğeniler
2,157
FB_IMG_1630139280281.jpgFB_IMG_1630139285911.jpgFB_IMG_1630139289145.jpgFB_IMG_1630139293464.jpg

Bu demokrasi hiç iyi birşey değilmiş.
Çocuklar diyorum efendiler. Çocuklar...

Para hırsını, silah, uyuşturcu ticaretini, demokrasiyi anlayamayacak kadar küçük bu çocuklar...
Ama maalesef savaşların en acı izleri hep onlarda oluyor.

Demem o ki;
Ülkemize Amerikan demokrasisini asla getirtmeyelim.
Amerika geldiği yerden 20 yılda çıkıyor.
Giderken de enkaz bırakıyor.

Maşa olma ecnebiye.
Bir memleket kaç eder, sor mülteciye...
Safiye Çetinkaya

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Abd'nin kendinden başka dostu yok.
Dünde böyleydi yarın da böyle olacak.
Bunu anlamak için müneccim olmaya gerek yok..

İsmet özel'in çok güzel bir sözü var;

Karanlıklardan aydınlığa çıkmak için aceleniz yoksa, karanlıklardan menfaatiniz var demektir.

Sükutu-ezber

Öyle işte,,,

Aldığı Beğeniler
2,157
Keza Rabbimiz Kuranıkerim de bir çok ayette bizleri uyarıyor, onlardan asla size dost olmaz
Onlar hep kötü olmanızı ister
Onlar size dost görünür, kendi aralarında biz sizdeniz derler
Onlar siz iyi oldunuz mu dillerini ısırırlar
Onlar haset ederler, fitne çıkarırlar
Onlar biz ıslah ediciyiz derler,,,,

Onların gerçek yüzünü görmek için Kuranıkerim'e bakalım
Tarihte neler yapmışlar ve günümüzde neler yapıyorlar iyi gözlemleyelim,,,

#SudoSu

Buda'mı Gol' Değil

Aldığı Beğeniler
3,492
Takım
Galatasaray
müslümanlar islamı dillerine sakız ettiği sürece müslümanlar bunu hep yaşayacak.. doğdum büyüdüm müslüman öldüm mantığı kalkması lazım.. meshep müslümanlığı var.. cumaya gitme namaz kılma ibadet etme .. iki fatiha bi k ulfi oku al sana ben müslümanım.. la bi gidin

Âwdil

Dâr Pêlda

Aldığı Beğeniler
490
Takım
Galatasaray
Haklı bir bakış açısı.Günümüzde zalim olarak nitelendirilen Abd'nin en çok ticaret yaptığı ülkeleri kategorize edersek,şüphesiz müslümanlar ilk sırada yer alır.Bugün zulüm ülkelerine dönen Afganistan,Irak ve Suriye'nin geçmişine bakarsak,Abd ile ne derece samimi ve ticaret anlaşmaları yaptığını idrak edebiliriz.Özellikle kendimizin işleyemediği,hatta nerede nasıl kullanıldığını dahi bilmediği yer altı zenginliklerine değinmiyorum daha.

İslam coğrafyaları İslamı,bir üst mesajda @Charismax adlı arkadaşımızın dediği gibi,sadece Kuran ve namaza indirgenmiş adeta dış dünyaya hatta Kuran'ın kendilerine verdiği bir çok mesaja dahi sağır olmuş durumdalar.İnsanın şüphesiz dinini yaşaması ve yaşatması kadar güzel bir şey yok,lakin dini bilim,felsefe,teknoloji ve eğitim ile harmanlamamız şart.

Çağ o kadar hızlı akıyor,bilim o kadar hızlı ilerliyor ki,her gün yeni teknolojiler bulunuyor.Farklı kuramlar ve metaforlar çürütülüyor ve sorgulanıyor.Peki biz dinamiği statik olan bu dünyanın neresindeyiz ve neresinde olmalıyız bunu iyi tefekkür etmemiz gerekiyor.İşin özü yine eğitim ve bilgisizliğe geliyor.Çok sevdiğimiz Peygamber'in(ASM) hayatını dahi bir kez okumamış bizler,Tv'lerden bunu öğreniyorsak,bir şeyler hala kötüye gidiyor demektir.

Üst Alt