Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

S&S 15

EHLİ HİZMET

Aldığı Beğeniler
4
Takım
Fenerbahçe
arkadaşlar gidenler varmı bilmem rabbim bana nasib etti eğer oralara giden başka kardeşlerimiz varsa onlarda ordaki hatıralarını anlatsınlar hem gönlümüz açılsın hemde gitmeyen kardeşlerimize bir şevk olsun. ben başlıyim

bana 2008'in mart ayının sonunda 15 günlük kutsal bir yolculuk nasib oldu o heyecan o anki hisler havaalanında ihrama girdiğimde o anın duyguları inanın bir ömür unutulmaz, genci ,yaşlısı, çocuğu , her kesin gözündeki o heyecan hemen kendini belli ediyo, 3buçuk saatlik yolculuğun ardından cidde havalimanına indiğimizde o hava buram buram her yerimi sardı, yerleşeceğimiz otele gitmek üzere yola koyulduğumuzda otobüste lebbeyk allahümme lebbeyk lebbeyke la şerike leke lebbeyk innel hamde vennimete leke vel mülk la şerikelek nidaları başlar başlamaz kalbim titremeye başladı ama asıl heyecan kabeyi ilk görme arzusunda saklı idi otele yerleşip ilk umreyi yapmak üzere otelden kabeye doğru yola çıktığımızda her yer beyaza bürünmüş ihramlı ve entariye bürünmüş insanlar, farklı renkte farklı dilde bir sürü insan ahhh kardeşlerim beytullaha girip kabeyi görene kadar kafile başkanımız başımızı öne eğmemizi kabeyi tam görene kadar başımızı kaldırmamayı tembihledi, çünkü kabeyi ilk görüldüğünde yapılan dua kesin kabulmuş ve reddolunmazmış hadis' ini bize hatırlatmıştı

ve o an geldi çattı hep resimlerde gördüğümüz televizyonlarda izlediğimiz resulullah s.a.v in doğduğu mekanları canlı gözle görüyor iliklerinize kadar hissediyordunuz başkanımız başınızı kaldırabilirsiniz dediğinde hep birlikte başımızı kaldırdık ve bütün heybetiyle kabe karşımızda idi ben ve benim gibi tüm kafiledeki yanık yürekler hıçkıra hıçkıra hüngür hüngür ağlamaya ve dua etmeye başladık ondan sonra tavaf alanına gidip tavaf yaptık ondan sonra tavaf namazı ve zemzemden kana kana doya doya içebildiğimiz kadar içtik ve sonra safa mervede say yapıp traş olup ilk umreyi bitirdik..

devam edecek inşallah​

ALLAHÜ EKBER

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
Muhterem mÜslÜman kardeŞlerİm
2007 yili İlkbaharinda İÇİmden gelen bİr ses Üzerİne anİden hacca gİtmeye karar verdİm.tabİİkkİ bu arada yenİden hİÇ birakmamak kaydiyla namazimada baŞlamiŞtim.kasap adi altinda gÖrevlİ olarak otobÜsle 4000 km yol katettİk.ayaklarimiz ŞİŞmİŞ terlİĞe siĞmaz olmuŞtu.sudİ topraklarina gİrdİkten sonra mİkat mahalİnde İhramlarimizi gİydİk nİyetlendİk umre yapmaya.tabİİ İÇİmdekİ heyecani anlatmak tarİf etmek mÜmkÜn deĞİl.umremİzİ yapip otelİmİze dÖndÜĞÜmÜzde sankİ o 4000 km yolu bİz gelmemİŞ ayaklarimiz hİÇ ŞİŞmemİŞ 4 gÜn yolculuĞu ben yapmamiŞtim.ne yorgunluk ne ayakta ŞİŞ kalmamiŞti.İÇİm pir pir edİyordu.umrenİn verdİĞİ haz zemzemİn tadi ve Şİfasi kabenİn o gÜzellİĞİ bÜtÜn dÜnya sikintilarini adeta benden almiŞ baŞka bİr İnsan olmuŞtum.allahin hİkmetİ kurban olayim yaratana neler yapiyor,yapabİlİyor.sonra hac gÖrevİmİzİ yerİne getİrdİk ŞÜkÜrler olsun.ana vatanimiza gerİ dÖndÜk.40 yaŞinda hac farİzesİnİ yerİne getİrmenİn mutluluĞu İÇİmİ İyİce sarmiŞti adeta.ertesİ yil oldu hac kayitlari baŞladi benİ sikinti basmaya baŞladi.ne yedİĞİmden ne gezdİĞİmden nede yaptiĞim İŞten zevk almiyordum.ÇÜnkÜ bu yil ne yapacaktim.kalbİm gÖnlÜm hep oralardaydi.bİr yakinim ve arkadaŞinin kurrasi ÇikmiŞ bana ora İle İlgİlİ sorular soruyorlar.bende dedİmkİ bana yardimci olun maddİ olarak karadan bende geleyİm sİze yardimci olayim dedİm.allah onlardan razi olsun memnunİyetle yari yariya paylaŞarak kabul ettİler.İÇİm İÇİme siĞmiyordu.dÜnyalar benİm olmuŞtu.artik herŞeyden zevk almaya baŞlamiŞtim.ayni Şekİlde o yilda karadan yolculuk yaparak gÖrevİmİzİ yerİne getİrdİk.allahima ne kadar ŞÜkÜr ve hamd etsem az gelİr.hac fazİfesİnİ yerİne getİrdİkten sonra İŞlerİm yoluna gİrdİ.aİle huzurum dÜzeldİ.o sİnİrlİ İnsan gİttİ yerİne baŞka bİr İnsan geldİ sankİ. Allah gİtmeyen kardeŞlerİmede gİtmeyİ nasİp eylesİn.zorluk sikinti para pul dÜnya mali hepsİnİ boŞverİn.İstek ve arzularin sonu yok.allah yar ve yardimciniz olsun.

Üst Alt