Umut sensin Allah'ım!
Gönlün daraldığını hissettiğinde, şükretmediğin bir nimeti veya yaptığın bir hatayı hatırla!
Ben neyi eksik ettim, şükür mü? Tevbe mi?
Hemen tevbe ile yönel Hâk'ka!
Estâğfirullahel azim El Kerim Ellezi Lâ ilâhe illâ Hüvel Hayyûl Kayyum Ve Etûbû İleyh. Rabbiğfirli!
Azamet ve Kerem sahibi olan Azîm, Kerîm, kendisinden başka ilâh olmayan, ezelî ve ebedî hayat sahibi olan Hayy ve her şeyi ayakta tutan Kayyûm olan Allah'dan mağfiret diliyor ve tevbe ediyorum. Bağışla affet beni Allah'ım...O bütün ayıp, kusur ve kötülüklerden münezzeh olan Sübhan'dır.
Sana tevbe etmeyi nasip eden Rabbime şükret.. Elhâmdülillahirabbilâlemin.
Alemlerin Rabbine hamdü senâlar olsun!..
Şükür zikir ömrümüze gönlümüze dem vursun.
Yaşamlarımızın her anında tevbe ile tefekkür bizi bulsun.. Allahım!...
Bismillâhirrahmânirrahim..
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla!
وَهُوَ الَّذ۪ي يُنَزِّلُ الْغَيْثَ مِنْ بَعْدِ مَا قَنَطُوا وَيَنْشُرُ رَحْمَتَهُۜ وَهُوَ الْوَلِيُّ الْحَم۪يدُ
Vehuve-lleżî yunezzilu-lġayśe min ba’di mâ kanetû ve yenşuru rahmeteh.. vehuve-lveliyyu-lhamîd...
'O, insanlar umutlarını kestikten sonra yağmuru indiren, rahmetini her tarafa yayandır. O, dost olandır, övülmeye lâyık olandır.'
'Şûra 28'
Sadakallâhülazim.. Elbetki her daim Allahu Teâlâ doğruyu söyledi..
Umut sen edilen duaları kabul eden, karıncanın ayak sesini işiten, bizimde dualarımızı kabul et.. Allah'ım!
Dünya ve ahirette bizi cennet bahçelerinde dolaşan, seninle hemhâl olan, cemâlullahını görüp sevinen, efendimiz sav'in şefeâtına nail olan kul eyle bizi Allah'ım!..
Rasûlullah (sas):
"Cennet bahçelerine uğradığınız zaman nimetlerinden yararlanın." buyurdu.
Bunun üzerine:
"Yâ Rasûlallah, cennet bahçeleri nedir?" diye sordum.
Hz. Peygamber, "Mescitler!" diye cevap verdi.
"(Peki, o hâlde) er-rat'u (yani) nimetlerinden yararlanmak nasıl olacak Yâ Rasûlallah?" dedim.
Peygamber (sav):
"Sübhânallâhi ve'l-hamdülillâhi ve lâ ilâhe illâllahü vallâhü ekber"
diyerek cevap verdi.
( Tirmizî, Deavât, 82)

Gönlün daraldığını hissettiğinde, şükretmediğin bir nimeti veya yaptığın bir hatayı hatırla!
Ben neyi eksik ettim, şükür mü? Tevbe mi?
Hemen tevbe ile yönel Hâk'ka!
Estâğfirullahel azim El Kerim Ellezi Lâ ilâhe illâ Hüvel Hayyûl Kayyum Ve Etûbû İleyh. Rabbiğfirli!
Azamet ve Kerem sahibi olan Azîm, Kerîm, kendisinden başka ilâh olmayan, ezelî ve ebedî hayat sahibi olan Hayy ve her şeyi ayakta tutan Kayyûm olan Allah'dan mağfiret diliyor ve tevbe ediyorum. Bağışla affet beni Allah'ım...O bütün ayıp, kusur ve kötülüklerden münezzeh olan Sübhan'dır.
Sana tevbe etmeyi nasip eden Rabbime şükret.. Elhâmdülillahirabbilâlemin.
Alemlerin Rabbine hamdü senâlar olsun!..
Şükür zikir ömrümüze gönlümüze dem vursun.
Yaşamlarımızın her anında tevbe ile tefekkür bizi bulsun.. Allahım!...
Bismillâhirrahmânirrahim..
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla!
وَهُوَ الَّذ۪ي يُنَزِّلُ الْغَيْثَ مِنْ بَعْدِ مَا قَنَطُوا وَيَنْشُرُ رَحْمَتَهُۜ وَهُوَ الْوَلِيُّ الْحَم۪يدُ
Vehuve-lleżî yunezzilu-lġayśe min ba’di mâ kanetû ve yenşuru rahmeteh.. vehuve-lveliyyu-lhamîd...
'O, insanlar umutlarını kestikten sonra yağmuru indiren, rahmetini her tarafa yayandır. O, dost olandır, övülmeye lâyık olandır.'
'Şûra 28'
Sadakallâhülazim.. Elbetki her daim Allahu Teâlâ doğruyu söyledi..
Umut sen edilen duaları kabul eden, karıncanın ayak sesini işiten, bizimde dualarımızı kabul et.. Allah'ım!
Dünya ve ahirette bizi cennet bahçelerinde dolaşan, seninle hemhâl olan, cemâlullahını görüp sevinen, efendimiz sav'in şefeâtına nail olan kul eyle bizi Allah'ım!..
Rasûlullah (sas):
"Cennet bahçelerine uğradığınız zaman nimetlerinden yararlanın." buyurdu.
Bunun üzerine:
"Yâ Rasûlallah, cennet bahçeleri nedir?" diye sordum.
Hz. Peygamber, "Mescitler!" diye cevap verdi.
"(Peki, o hâlde) er-rat'u (yani) nimetlerinden yararlanmak nasıl olacak Yâ Rasûlallah?" dedim.
Peygamber (sav):
"Sübhânallâhi ve'l-hamdülillâhi ve lâ ilâhe illâllahü vallâhü ekber"
diyerek cevap verdi.
( Tirmizî, Deavât, 82)