- Aldığı Beğeniler
- 14,607
- Takım
- Galatasaray
Öncelikle Üniversitesi Sınavına girecek gençlerimize başarılar diliyorum. Sonra izninizle birkaç minik uyarı paylaşmak istiyorum.
1-Şu an itibariyle en önemli şey çocuğun moralidir.
2-Ögrencimizi normal uyku saatinden önce yatağına göndermiyelim.
3-O'na Doktor onayı olmaksızın uyku şurubu, rahatlatıcı -uyku çayı vs. Vermeyelim.
4-Çocuk sınava kiminle gitmek isterse onunla gitmeli.
5- Sınav sabahı evde kavga patırtı çıkartılmamalı. Stres hormonlarımız depolanarak çalışır. Ve bizim o hormonlara sınavda ihtiyacımız var. Öncesinde stres yaşatıp depoyu boşaltırsak çocuk sınava yorgun girer.
6- Çocuğa asla sınava geç kaldım, giremiyeceğim korkusu yaşattırılmamalı.
7-Okula vakitlice gidilmeli ancak bahçeye asla erkenden girilmemeli. Stres bulaşıcı bir duygu durumudur. Ve o bahçe inanılmaz derecede stresli insanlarla doludur.
Yavrularımız her şeyden daha değerlidir ve
Unutmayalım "Kısmet " denilen devasa bir gerçek vardır.
Son olarak duamız ;
Allah bütün yavrularımızın yolunu bahtını açık etsin. Haklarında ne hayırlı ise onu nasip etsin.
Not: Dua ne güzel bir eylemdir ve etkisi plasebo nun çok çok üzerindedir ..
Dr Faruk Öndağ
1-Şu an itibariyle en önemli şey çocuğun moralidir.
2-Ögrencimizi normal uyku saatinden önce yatağına göndermiyelim.
3-O'na Doktor onayı olmaksızın uyku şurubu, rahatlatıcı -uyku çayı vs. Vermeyelim.
4-Çocuk sınava kiminle gitmek isterse onunla gitmeli.
5- Sınav sabahı evde kavga patırtı çıkartılmamalı. Stres hormonlarımız depolanarak çalışır. Ve bizim o hormonlara sınavda ihtiyacımız var. Öncesinde stres yaşatıp depoyu boşaltırsak çocuk sınava yorgun girer.
6- Çocuğa asla sınava geç kaldım, giremiyeceğim korkusu yaşattırılmamalı.
7-Okula vakitlice gidilmeli ancak bahçeye asla erkenden girilmemeli. Stres bulaşıcı bir duygu durumudur. Ve o bahçe inanılmaz derecede stresli insanlarla doludur.
Yavrularımız her şeyden daha değerlidir ve
Unutmayalım "Kısmet " denilen devasa bir gerçek vardır.
Son olarak duamız ;
Allah bütün yavrularımızın yolunu bahtını açık etsin. Haklarında ne hayırlı ise onu nasip etsin.
Not: Dua ne güzel bir eylemdir ve etkisi plasebo nun çok çok üzerindedir ..
Dr Faruk Öndağ