Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Üniversitelerde başörtüsünün yasak edilmesinin binbir türlü sebebi var. Ama ben olaya farklı açıdan bakacam. Beşer Zulmeder Katılıyoruz. Ama Risale-i Nurda ne diyor ? Kader Adalet Eder.

Allah Allah ? Burada Nasıl Adalet Ediyor ? Baş Açtırarak Adalet Olur mu ? Diyenleriniz Var gibi. Beşer Zalimdir Arkadaşlar. Ama Allah ve Kaderi Adildir.

Hadiste Buyrulmuş : "Zalimler Allah'ın Kılıcıdır. Bir Zalimle Allah Diğer Zalimi Cezalandırmaktadır."

Peki Burada Zalim Kim ? Kapatmayan mı ? Yoksaaa Kapanan mı ? Evet ilginç geldi. Değil mi ? Kapanan Zalim olur mu diyorsunuz. Evet olur. Şöyle. Şimdi Aşağıdaki Söyleyeceklerimi İster Nefis Muhasebesi Gibi Düşünün İsterseniz Genel Bir Görüşle Bakın. Ama Lütfen Nefislerinizi Savunmayın. Ben bu sözlerimle kimseyi hedef almak istemiyorum.

Ben Üniversitede Aşağıda Yazacaklarımın Dışında Bir Kapalı Görmedim. Hepsi Bir Kapalı da Mevcut Demiyorum. Dikkat Edin. En Az Biri Var Diyorum.

Makyaj Yapar
Kaşlarını Alır (Hadisle Sabittir Bu Tür Kadınlar Lanetlenmiştir. Hadisi Aşağıda Verecem - 1)
Rengarenk Cıvıl Cıvıl Giyinir.
Güneş Gözlüğü Takar
Peruk Takar
Kolyeler, Bilezikler vs. gibi takılar takar.
Göze Sürme Çeker Koku Sürünür.
Pantolon Giyer, Vücud Hatlarını Belli Eden Kıyafet Giyer.
Hele Hele O Başörtüsü ki hadiste beyan edildiği gibi Deve Hörgücü Gibi Saçlarının Arkasını Topuz Yapıp Saç Bağlayanlar (Bu Hadisi Aşağıda Verecem. - 2)
Ağzında Sakız Çiğner
Erkeklerle Laubali Konuşur ki Erkekler Ondan Utanır Duruma Gelir.
Erkeğin Yanına Sere Serpe Oturur.
Yüksek Sesle Kahkaha ile Güler
Dik Dik Erkeklere Bakar.
Topuklu Ayakkabı Giyer (Ziynetim Var Diye Ayaklarınızı Yerlere Vurmayın Ayetine Karşı Çıkar Gibi.)
Başörtüsü islamın simgesinden çok karakterinin simgesi gibidir. Marka özentisi Vakkodan Alınmış Başörtüleri vs.dir. Hiçbir insan bana 150 YTL verilen başörtüsünün mantığını anlatamaz. Ben Hadislerde Okuduğum Ayet Geldiğinde Yatak Çarşafları Yırtılıp Başlara Sarıldığı idi. Ben Vakko Gibi gösterişli kumaş kullanan kumaşlarla örtünün gibi hadis okumadım.
Bi de Yeni Türedi Galiba Hem Sigara İçmek Hem Baş örtmek
Facebookta Başı örtülü fotoğraflarını paylaşırlar.
Bazen Kollar Açıktır. Bazen kısa etek giyerler.
Başörtüsü takarlar. Başörtüleri ya kısadır ya da kulakları gözükür derecede ince şeffaf bir başörtüsüdür.
Vereceğim Dediğim Hadisler

Hiç kimse kusura bakmasın. Kapalı kardeşlerimizi itham için söylemiyorum. Ben üniversitede bunlardan en az birini uygulamayan bayan görmedim.

Şimdi Soruyorum. Allah'ın ilk emri OKU doğrudur. Peki Burada OKU'dan kasıt matematik fizik kimya mıdır ? Madem öyleydi Kur'an da neden bu bilimlere direk işaret edilmemiş ?

Yani Üniversite Okuyamayanlar Cehennemlik mi ? (Bunu şunun için söylüyorum. Hani diyorlar ya Allah'ın ilk emri diye. Yani Bir Cerbeze ile örtünmeden de önde olduğunu iddia ediyorlar. Yine bir cerbeze ile okumak için başını açma fetvalarını kendilerine veriyorlar.) Aslında Amaç Okuma Değil. Bu Tam Manası ile Bir Safsata. Desek ki onlara Okuyacaksın ama hiçbir mertebeye gelemeyeceksin. Hiçbir maaş alamayacaksın. Acaba okurlar mıydı merak ediyorum. Tek bir amaç var nefsin özgür olma isteği. Neden Boşanmalar en çok üniversite okuyan kadınlarda oluyor ? Hoyrat bakışların ortasına kendini bırakan bir kadın Dininden ziyade nefsinin arzularını dinliyor. Hal Böyle olunca da erkek tahammül edemiyor.

Burada imtihan şudur. (Ben imtihanınız kolay demiyorum.) Böyle Zalimane bir tesettür Allah'ın Gazabını celbediyor ve bir zalim ile diğer zalimi tokatlıyor. Diyeceksiniz ki hiç mi masum yok ? Elbette Vardır. Ama insan bu söze karşı ister istemez. Hz. Musa'nın Kur'anda da Geçen Duası Geliyor: " Bir de Musa tayin ettiğimiz vakitte huzurumuzda bulunmak üzere kavminden yetmiş er seçmişti. Ne zaman ki bunları o sarsıntı yakaladı. Musa dedi ki: "Rabbim, dileseydin bunları ve beni daha önce helak ederdin. Şimdi bizi ,içimizdeki o beyinsizlerin yaptıkları yüzünden helak mı edeceksin? O da sırf Senin imtihanın; Sen bununla dilediğini sapıklığa bırakır, dilediğine hidayet kılarsın! Bizim velimiz Sensin; artık bizi bağışla, bize merhamet eyle; bağışlayanların en hayırlısı Sensin! "

İşte Bu Bir İmtihan Kimileri Geçecek Kimileri Kalacak. Böyle Zalimane Tesettüre Bürünenler Bu Dünyada Direk Tokadı O Zalimlerin Elinden Yiyor. Yani Bir Zalimle Diğer Zalim Tokatlanıyor. Oysa ne acı ki arada masumlar da yanıyor. Hacettepede Tesettür Serbestti Yasadan önce. 2003'den bu yana tesettürlü arkadaşlarımız derslere girerdi. Ta ki 2008 e kadar. Yasak konunca bir kaç kardeşimiz okulu bıraktı ve inanıyorum ki büyük bir zafer kazandılar ve adeta aşağıdaki ayete itaat etmişlerdi.

Âyetlerimi az bir fiatla, yani dünya menfaati karşılığında satmayın. Asıl Bana karşı gelmekten sakının! (Bakara 41)

İnşaallah Allah Hepimizin Yardımcısı olur.

Selametle...

Yazı www.ilkvahiy.net sitesinin adminine aittir..

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Yazının haklılık payı çok büyük ,

daha 2-3 önce dışarıda iken hasbel kader karşımdan bayan geliyordu ilk ve son bakışımda gözlerime inanamadım.

Kadını başında başörtüsü altında sıkıştırlmış kot pantolunu her hareketinde bütün vücud ortamı ulu ortaya çıkmıştı.inanılır gibi değildi.Sanki kasten yapar gibi biriydi İnanırmısınız başı açık olan insan ondan daha tesettürlü olarak gördüm o an

Biz dindar insanların dini yaşantımızda herkeze örnek olamamız gerekirken böyle olması nasıl bir fesadın içinde olduğumuzun ap açık örneği olmuş oldu..

Başı açık olamlara acımadan önce kendi nefsime acımalıyız diye düşünüyorum.!

ERCAANNN

NUR-UN ALA NUR

Aldığı Beğeniler
2
evet malesef bilincli olarak allah emretti diye ortunenimiz cok az.yine cok sukur..dagin iki yuzu vardir tek yuzune bakinca belki umitsizlige dusebilirsin.ama iki yuzunede bakarsan anlarsin.yani unuversite ortamindan bakinca icler acisi,ama cemaatler cephesinden bakinca nurun ala nur.cok sukur o kadar ihlasli,hayali,edepli ablalarimiz varki onlarin bir tanesi bircoguna bedel.ama tabi onlar o ortamlarda bulunmazlar.ortaliktada fazla bulunmazlar.tabi onlari göremedigimiz icin umutsizlige dusebiliyoruz.su cumle cook dogru bence"Hoyrat bakışların ortasına kendini bırakan bir kadın Dininden ziyade nefsinin arzularını dinliyor. Hal Böyle olunca da erkek tahammül edemiyor.ve bosaniyor.

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray
Maalef kardşim. çoğu bayan kardeşlerimizden kadın olarak bizler çok utanıyoruz.ve çoğu kardeşim laf olsun die örtünmekde oldukları içn okadar ehemmiyet vermiyorlar örtümüze.bu sene zarf içerisinde çok kardeşimizle denk geldimki sadece başı örtük ama diğer taraflı aynen açık kardeşlerimizin giyim tarzında kısa kollu kısa etekli.
Rabbim örtümüzü bilinçlli şekilde örtmeyi nasip etsin cümlemize inşallah.

hazan mevsimi

İdi Amin Dada

Aldığı Beğeniler
20
Takım
Galatasaray
Maalesef tesettür emrinin kendini gizlemek setr etmek olduğunu
UNUTTUK ...
hem bayanlar hemde buraya dikkat buyurun
ERKEKLER ...
Bu konuda özeleştiri yapmak isteyen var mı ?
;)

tihame

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Diğer
öncelikler yazdıklarınız haklı oldugunu sölemekle beraber genellemenize şaşırdım
yani öle kapalılr da var Allah ıslah etsin ben üni okuyorm ve o saydıklarınızn hiçbirini yapmıyorum nitekım bunları yapmayan arkadaşlarm da var bence bu kadar genellememeniz lazım.sonuçta belli bir terbiye ki bu da din terbiyesidir almış olanlarda var ve ısrarla en az biri var diyorsnuz su izan a bulunmaktr bu. Allah a emanet olun

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Yorumlarınız için teşekkürler aslolan şudur ki !!dikkat edilmesi gereken bir nokta da; müslüman olmanın gerek şartını yerine getirenlerin, başörtüsü veya örtünme konusundaki eksikliklerinin onları İslam dairesi dışına çıkarmadığı gerçeğidir. Bunların İslami terminolojideki karşılığı kafir değil, günahkârdır. Öyleyse yapılması gereken bu kardeşlerimizi dışlamamak, bunları kucaklamaktır. Toplumu kamplaştırmak isteyenlerin arzusunun bunun tersi olduğu unutulmamalıdır. O açıdan böyle bir oyuna gelinmemelidir.

Müminin kimliği durumundaki kılık ve kıyafet, beşeri mantıkla bakılarak değiştirilemez, tanzim edilemez. Örtünmeyi Kur'an ve sünnetin tanımladığı bir çerçevenin dışına çekmeye çalışmak bu ülkeye sadece zaman ve imkan kaybettirir. Ben de üniversite de okuyan türbanlı bir bayan olarak kisbetimin gerektirdiği usul ve kaideler üzere yaşıyor tüm türbanlı olan kardeşlerimizin de bu edep ile mueddeplenmelerini telkin ederim ederiz kimse burada toplum muhendisliğine soyunmuyor elbette ki ama şu elzem olan bir konudur ki başörtüsü, mümin kadının Rabbi olan Allah'a bağlılığının ve itaatinin bir ifadesidir. Kutsal ve kutsallığa karşı duyulan saygının bir sembolüdür bu asla dejenere edilmemelidir...Başörtüsü ŞEKİL-İDEOLOJİ arasında kalmamalıdır.!!! Elbette ki istisna kardeşlerimiz vardır ama genellemeye bakıldığında istisnalar kaideyi bozmuyor!! Selam ve dua ile..

gayeretli_42

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Günümüz İslam Alimlerinden ve ayrıca İlahiyat Fakültesi mezunu ve Hafız olan Mustafa Sağ'ın İslam'da Baş Örtmek var mıdır?adlı kitabını okusaydınız herhalde böyle düşünmezdiniz.Bu kitapta ayetlerde geçen başörtüsü diye iddia edilen şeylerin aslında başörtüsü değil,göğüs örtüsü anlamında zikredildiğini ve başörtüsünün 20.yy.ın başlarına kadar islam toplumunda mevcut olmadığını Osmanlı'da 2.Abdülhamid dönemlerinde yeni yeni zuhur ettiğini,hatta bu durumun toplumun can ve mal emniyetine zarar verdiği yönünde Abdülhamid'e şikayet ve ihbarlarda bulunulduğu,dini bir kıyafet süsü verilerek bazı insanların bu kisve altında hırsızlıklar yaptığı ve şahitlerin bunların yüzleri kapalı olduğu için onların şeklini şemailini tarif edemediklerini bu durumların da onların yakalanmaları konusunda zaptiyelerin işlerini güçleştirdiği ve toplumun asayişinin tehlikeye girdiği yönünde ihbarlar geldiği bunları gerekçe göstererek Sultan 2.Abdülhamid'in yüzlerin ve başın,cinsiyeti ve şekli belli olmayacak şekilde kapatılmasını ve o şekilde sokağa çıkmayı 2 nisan 1892 tarihinde bir fermanla(İradei Dâhiliye, Nu. 99887) Yıldız Saray-ı Hümâyûnu Başkitâbet Dâ’iresi 5894 numaralı ferman)yasakladığı tarihçilerce de zikredilmektedir.Şimdi dindar bir padişah olarak bilinen Abdülhamid bu çarşafı yasakladığına göre bu dini bir kıyafet nasıl oluyor?.Zaten alimlerden önemli bir bölümü de örtünmeyle ilgili iddia edilen hadislerin kiminin mevzu hadis kiminin de zayıf hadis olduğu zikredilmektedir.Zaten hanefi mezhebine göre sünnet bağlayıcı değildir,sünneti terkeden günahkar bile sayılmaz.Peygamberi inkar etmek ayrı şeydir,hadisi inkar etmek veya sahih olduğunu kabul etmemek ayrı bir şeydir,onun için islam alimleri peygamberi inkar eden küfre girer,fakat hadisin sahih olduğunu kabul etmeyen ve bu yüzden o hadisle amel etmeyen günahkar bile olmaz demişlerdir.Yukarıda sayılan hadislere göre amel etmeyen veya bunun sahih olduğunu kabul etmeyip bunu bağlayıcı olarak görmeyip başını ve saçını açan müslüman kadınların günahkar olduğu nasıl iddia edilebilir.Evet sünnetin sünnet olduğunu kabul edip bunu işleyene sevap kazandırabilir,ancak sünneti terkeden günahkar bile olmaz.namazdaki sünnetlerin terkinde bile iadesinin gerekmemesi belki de bu yüzdendir.Çeşitli ayetlerde Hüküm yanızca Allah'a aittir,Allah'tan daha iyi kim hüküm verebilir gibi ayetler mevcut olduğuna göre,o halde sünnetle ayetlerin koymadığı hükümlerin üstüne hadisle hüküm konmuş olmuyor mu?Peygamberi Allah'ın tasarruf ve hükümlerine ortak etmek te bir nevi şirkten sayılmaz mı?Kur'an haşa yetersiz bir Kitap mıdır ki,yedek hükümlere ihtiyaç hasıl olsun.Bu din üstüne yeni bir hadis dini ilave etmek değil midir?Tevhid konusuna büyük önem veren bazı islam alimleri,Peygamberlerin bile hüküm koyamayacağını,hükmün yalnızca Allah'a ait olduğunu bunun aksinin ise şirk hastalıklarını doğuracağını belirtmişlerdir.Çağımızda da ayetlerin saflığından ve sadeliğinden uzaklaşılıp hatta unutulup hadislerle bir şekil islamcılığının yaygınlaşmasının Kur'an islamının değil hadis islamının egemen olduğunu bununda islam alemindeki tevhide bu yollada en büyük darbeler vurulduğunu bizim gibi müctehid alimler artık dile getirmeye başladılar.Allah o ufku geniş alimlerden razı olsun.Bu yeni ufku geniş alimler artık hadisleri yeni bir yere oturtmanın elzem hale geldiğini aksi halde islam alemindeki bu parçalanmışlığın devam edeceğini dile getiriyorlar,artık o ufku geniş alimlere göre hadislerin dindeki yeri,açıklama özelliğidir.yani Hadisler gerçekten sahih ise,sadece ayetleri açıklama aracıdırlar,yoksa yeni hüküm koyma aracı sayılamazlar.(Sahih olmayan hadislerden açıklamalar yapılması bile sakıncalıdır)herhalde bu durum büyük islam alimi imamı azam'ında ta o zaman dikkatini çekmiş olmalıki ta asırlar önce bu durumları dile getirmiş ve hadisi inkar eden küfre bile girmez,günahkar bile olmaz demiştir.Tabiki hadisleri derin anlamda deşifre edememiş bazı hocalar ayetlere hadisleri hemen yama yapmakta ve ondan da bazen onlarca hüküm çıkartmakta ve ihtilafları artırmaktadırlar(mezheplerin ve tarikatların çıkışı da bu şekilde olmuştur)haşa 40 yerinden yamalı bir pantolonmuş gibi bu şekilde davranan hocalarımızın sayısı çok fazladır,ancak onların metotları çok yanlış ve toplumu getirdikleri yer bellidir ve 400 yıldır islamın yeryüzündeki egemenliğinin elden gidip tevhidin değil,şirkin egemen olmasının aslında en büyük müsebbibidirler ki islamın egemen olması da bize göre tekrar tevhide ve Kur'ana dönmekle olacaktır.Bazıları bizi bu inanç ve fikirlerimizden dolayı harici gibi vahhabi gibi suçlasalarda gerçek kurtuluş önceliği Kur'ana vermekten geçiyor..Selam ve saygılarımla.

Üst Alt