Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Necmettin Şahiner "Son Şahitler" adlı kitabında,Bediüzzaman Said Nursi'nin Eskişehir Cezaevi'nde geçen günlerini şu şekilde anlatır:

"...Zaten bize idam mahkumu gözüyle bakıyorlardı.Hiçbir ziyaretçi bırakmıyorlardı."Siz de idam olacaksınız bunlarla konuşursanız." diyorlardı.Geceleri pislikten,tahta kurularından,hamam böceklerinden uyumak kabil değildi."

Bediüzzaman'a karşı masonların uyguladığı zulüm Eskişehir'den sonra da devam etmiştir.Eskişehir hapishanesinden tahliye olan Bediüzzaman,Kastamonu'da karakol karşısında bir evde oda hapsine alınmıştır.8 sene sonra Denizli Mahkemesi 20 ay ceza vermiş,daha sonra Bediüzzaman Emirdağ'a mecburi ikamete yollanmıştır.Üstad hapishane günlerini şöyle anlatır:

"Pek basit bahanelerle kışın en şiddetli soğuk günlerinde beni tutuklayarak büyük,gayet soğuk ve sobasız bir koğuşta 2 gün tecrid için hapsettiler.Halbuki ben küçük odamda günde birkaç defa soba yakarken ve daima mangalımda ateş tutarken,zafiyet ve hastalığımdan zor dayanabilirdim."
(Lem'alar,s.224)

Bediüzzaman sözlerinin devamında,çektiği bu sıkıntıları hafifleten tesellinin mahkumların İslam'a girmeleri olduğunu ifade etmektedir.Masonlar Bediüzzaman'a olan kinlerini bazen şahsen de ortaya koymuşlardır.Bunun örneklerinden biri,Bediüzzaman'a Ankara hükümet binasındaki odasında hakaret eden Ankara'nın mason valisi Nevzat Tandoğan'dır.Bediüzzaman'ın kıyafet tarzına müdahale etmek isteyen vali 1956 yılında,içinde buluınduğu ruh hastalığı nedeniyel intihar eder.Ayrıca dönemin mason İçişleri Bakanı Şükrü Kaya da üstadla bayağı uğraşmıştır.

Bediüzzaman,Nevzat Tandoğan'la ilgili olarak Risale-i Nur'da şunları yazmıştır:

"20 senede kaç vilayetin zabıtları kıyafetime ilişmedi.Yalnız 25 sene evvel Ankara Valisi Nevzat Bey,cebren kıyafetime ilişmek istedi;ama muvaffak olamadı,hem de kendi kendini öldürmekle tokat yedi."
Emirdağ Lahikası,s.281

zübeyde

abim seni cok özledim:(

Aldığı Beğeniler
4
Takım
Galatasaray
abi artık yokmusun yanımda abi cevap vermeyecekmisin abi ne yapacam ben sensiz ben kime derdimi söyleyip akıl alacam abi senin yerine kime abi diyecem abi neden bıraktın beni abi nerdesin yine canım yanıyo kardesine neden akıl vermiyon ne yapacam simdi yine tıkandım kaldım bundan sonra yolumu kim acacak abi sana hic yakısmadı ki ölüm abi sen beni üzmezdin ki bu sefer neden yıktın gittin abi yakısmadıki bu sana abi duymuyormusun beni canım yanıyoo gitmedim de bana lütfennn burdayım de engelime bide sen engel olma lütfen abi abim kurban olurum seni verene doyamadan geri aldı benden seni abim nolursun yapma bunu bana afet beni sana iyi kardes olamadım hakkını helal et helaleşemedim olmadı abim olmadı bu :( canım yanıyo bogazımdan sıkıyolar sanki abi görmyonmu abim abicim cok özledim ben seni gitme lütfen :( gitmee

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray
abi artık yokmusun yanımda abi cevap vermeyecekmisin abi ne yapacam ben sensiz ben kime derdimi söyleyip akıl alacam abi senin yerine kime abi diyecem abi neden bıraktın beni abi nerdesin yine canım yanıyo kardesine neden akıl vermiyon ne yapacam simdi yine tıkandım kaldım bundan sonra yolumu kim acacak abi sana hic yakısmadı ki ölüm abi sen beni üzmezdin ki bu sefer neden yıktın gittin abi yakısmadıki bu sana abi duymuyormusun beni canım yanıyoo gitmedim de bana lütfennn burdayım de engelime bide sen engel olma lütfen abi abim kurban olurum seni verene doyamadan geri aldı benden seni abim nolursun yapma bunu bana afet beni sana iyi kardes olamadım hakkını helal et helaleşemedim olmadı abim olmadı bu :( canım yanıyo bogazımdan sıkıyolar sanki abi görmyonmu abim abicim cok özledim ben seni gitme lütfen :( gitmee

keşke olanların hepsi şaka felan olsada geri gelse ama maalesef:(bunu yüreğim kanıya kanıya söylüyorum maalesef.
yüreği güzel can abim dualarından uzağız eksiğiz artık ama bizim sana dualarımız devam ediyor.mekanın cennet olsun benim güzel abim.hep yüreklerdesin.dualardasın.hiçbirzaman bu kalp seni unutmayacak.yine hep benim bilal abim olacaksın.Bu dünyada değilsin ama sen yine hep kalplerdesin.
abin için bir tebessüm derdin bu tebessümler senin için içim kan ağlasada senn için tebessümler.sen asık suratlı olmamı istemezdin.Nur içinde yat abim.can abim.yüreği güzel abim.

:):):):):):):):)

Üst Alt