Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım
Galatasaray
bir profesör trenle yolculk ediyormus ve yanina bi köylü gelip oturmus. bizim profesör biraz rahatsiz olmus , adamin giyinisinden cünkü kendi iyi giyimliymis. ilk önce adami bi güzel incelemis, sonra kendini begenir bi tavirla adamin nereli oldugunu sormus; adamda kayserili oldugunu söylemis. Sonra kayserililer akillidir derler sende öylemisin demis. adam bilmiyorum , isterseniz bi yaris yapali demis. profesör kendinden emin bi halde ama ben profesörüm demis. neyse sonra tamam demis iki tafarta . kayserili demis, ben bi soru soracam eger bilemezseniz , siz bana 100 lira (o zamanin parasiyla) verecksiniz, eger ben bilmezsem sizin sorunuzu ben size 10 lira verecegim demi. prof. hayir neden ben 100, sen 10 lira veriyosun demis. adam cünkü siz okumus adamsiniz ben ise bi köylüyüm normal bi vatandasim demis. tamam demisler. kayserili prof. üc ayakli bi sey söylemesini istemis. prof düsünmüs ama hic bisey bulamamis cünkü hersey ya iki ya dört ayakliymis , üc ayakli bisey bulamamis. bulamayacagini anlayinca tamam ben bulamadim sen söyle bakalim neymis bu demis.Adam 100lirayi istemis oda vermis. sonra kayserili soruyu cevablamasi gerekiyormus . prof soruyu bilemdigi icin biraz bozulmustur ve cevabini merak etmis. uyanik kayserili 100 liranin 10 lirasini adama verir ve bende cevabi bilmiyorum der.
( bu bir fikra veya mizah yazisi degil gercek bi olaydir)​

nurican

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Fenerbahçe
teşekkür ederim dilistan(::tongue:

nurican

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1