Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
21 Nisan 2011 / 10:30

image-1334_4DB1427D.jpg

Dünya'nın dört bir köşesinde Kutlu Doğum coşkusunun yaşandığı şu günlerde, Hubble Uzay Teleskopu'nun 'eşine az rastlanan' bir fotoğraf göründü

Dünya'nın dört bir köşesinde Kutlu Doğum coşkusunun yaşandığı şu günlerde, Hubble Uzay Teleskopu'nun 'eşine az rastlanan' bir fotoğraf göründü. Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA)'ya bağlı teleskop, 300 milyon ışık yılı uzaklıkta bir gülü andıran iki galaksi (gökada) çiftini görüntüledi.
ABD'nin Maryland eyaletindeki Baltimore kentinde yer alan Uzay Teleskop Bilim Enstitüsü'ndeki bilim adamları, 24 Nisan 1990'da uzaya fırlatılan Hubble teleskopunun 21. yılı şerefine 'Arp 273' adı verilen gül şeklindeki galaksi çiftinin fotoğrafını yayınladı.

Arp 273, Andromeda Takımyıldızı'nda bulunuyor. UGC 1813 olarak bilinen galaksi ile onun altındaki bozuk şekilli UGC 1810 galaksisi arasındaki yoğun etkileşim dikkat çekiyor. Üstteki galaksi, alttakinden yaklaşık 5 kat daha büyük. Bilim adamları, üstte mavi bir mücevheri andıran şeritlerin sıcak ve mavi yıldız kümelerinden yayılan ışık olduğunu belirtiyor. Gül görüntüsü, aralarındaki uzaklık onbinlerce ışık yılı olan iki gökada arasında bir maddesel köprü olduğunu gösteriyor. Fotoğraf, Hubble'ın Geniş Alan Kamerası 3 - 17 Aralık 2010 tarihleri arasında elde edildi.
NASA yöneticilerinden Charles Bolden, "Bu teleskop ile 21 yıldır evrendeki güzellikleri izliyoruz. Hubble'ı taşıyan Discovery uzay aracının pilotluğunu yapmıştım. Aradan geçen bunca zamandan sonra bile hala yeni Hubble görüntülerini büyük bir heyecan içerisinde izliyorum" açıklamasını yaptı. Hubble Uzay Teleskopu, 2014'e kadar gözlemlerini sürdürecek.

70285345489.jpg

Sübhanallah... Görmek isteyen göz için her yerde bize Allah'ı tanıttıran, hal diliyle tastikleyen nişanları müşahede etmek mümkün. Acaba Efendimiz'in kutlu doğumunun kutlandığı şu günlerde galaksilerin gül şekline bürünmesi tesadüf müdür?

Firak-i Nigah

~ Ya Bâkî Entel Bâki ~

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Galatasaray
Acaba Efendimiz'in kutlu doğumunun kutlandığı şu günlerde galaksilerin gül şekline bürünmesi tesadüf müdür?

Teşekkür ederim paylaşım için..Yalnız "tesadüf" kelimesini imamhatipli bir kardeşe yakıştıramadım ?(

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Sen zaten bir şey yakıştıramıyorsun bize :)

Tesadüften kastım...bilakis tesadüf olmadığı içindir kardeşim... :)

Firak-i Nigah

~ Ya Bâkî Entel Bâki ~

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Galatasaray
Ters açıdan bakamamışım hakkını helal et inş.
Diğer konuda ise estf diyorum..Aciz kuluz bazen unutabiliyoruz bazende yanılabiliyoruz..o yüzden hatırlatıp çekilmek görevimiz..nitekimde öyle yaptım..

Tuğraa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,778
Takım
Diğer
Konu için Allah razı olsun cnm
Rabbimin kudreti

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Ters açıdan bakamamışım hakkını helal et inş.
Diğer konuda ise estf diyorum..Aciz kuluz bazen unutabiliyoruz bazende yanılabiliyoruz..o yüzden hatırlatıp çekilmek görevimiz..nitekimde öyle yaptım..

Allah hepinizden razı olsun :gul:

Hata ''ararsan'' bulursun...Mevlana sözü..

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
Rabbim neylerse güzel eyler...
Cok güzel Tavafuk olmus..
Allah razi olsun canim :) paylasdin icin

Üst Alt