Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Aynaa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11

http://imageshack.us

Üstteki eşarp reklamı 1960′lı yıllara aittir. Eşarp ise Musevi asıllı işadamı Vitali Hakko’nun kurduğu VAKKO markasına ait. Reklamda aynen şunlar yazıyor:

Ne güzel kız. Üstelik buna aldırdığı da yok.
Saçlarını okşıyan rüzgar da güzelliğine güzellik katıyor.
Az önce eşarbını çıkarmış. Ama birazdan
tekrar bağlıyacak. Vakko’sunu.
Zaten bütün eşarpları Vakko. Laf aramızda, epeyce de var.
Güzel giyinen her beş kadından dördü gibi o da yalnız
Vakko eşarplarını kullanıyor.
Şöhreti memleket hudutlarını aşan eşarpları. Şık ve
güzel kadınların vazgeçilmez aksesuarı haline gelen
Vakko eşarplarını.

Çok dikkat ederseniz reklamın sinsice hazırlandığını farkedersiniz. 1960′lı yıllar gibi Türkiye’nin örtünme konusunda hala iyi seviyede olduğu bir dönemde, çok masum görünen bu reklamda bakın neler gizli:

•Genç bir kızın güzelliği kutsallanacak kadar güzeldir. Ve bu güzelliği etrafa sergilemesi kadar hoş birşey yoktur! Reklamdaki kız da bir aşifte değil, masum güzel bir kızdır. Aynı Anadolu’nun kapalı güzelleri gibi!
•Eşarbın dinsel emrini boşverin! Eşarp, aksine kadınlara güzellik katan ve arasıra çıkarılıp takılan bir süstür.
•Vakko eşarplarını sadece kapalı bayanlar değil, açık bayanlar da aksesuar olarak tercih edebilir.
•Genç bir kıza sadece bir tane yetmez. Epey bir Vakko eşarp lazımdır.
Hem kültürel-dinsel, hem parasal sömürü! Bir taşla iki kuş!

SONRA:

İstanbul Beyoğlu’nda küçük bir şapka dükkanıyla başladığı çalışma hayatında zirveye turmanan Musevi asıllı işadamı Vitali Hakko, başarısının sebebini şöyle açıklıyor:

“Benim kuşağımın birçok işadamı, işe sıfırdan başladığını söyler. Ben sıfırdan bile başlamadım. Başladığım nokta sıfırın çok altındaydı. Ne var ki ben de benim kuşağımın birçok işadamı da bambaşka koşullar içinde yetiştik. İyi niyetten, umuttan, geleceğe ve kendimize olan güvenden, becerimizden başka hiçbir sermayemizin olmadığı bir dönemde kendi kendimize yetiştirdik. Genç Cumhuriyet’in ilk kuşağıydık. Bize hız veren Atatürk devrimleriydi.”

“Şapka devrimi, kıyafet devrimi olmasaydı, ne Şen Şapka, ne de Vakko olabilirdi.” (1)

1) Ünal Bolat - Türkiye 9 Aralık 2000

Not: Şapka devrimi’nin etkisi azalınca Hakko bayan eşarbı sektörüne girer.

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Yazık o sömürülen insanlara Kadınlarımıza kızlarımıza. Hala bunun ve bunun gibi insanların acısını çekmekteyiz. İnsanların beyinlerini yıkamak bu kadar kolaymış demekki... Etrafıma, hatta kendi köyüme bakıyorumda artık başörtüsüne sarılan insanlarımız, ablalarımız bacılarımız fazlasıyla azaldı.
Bunun temelini o günlerden atmışlar demekki...
Ne çabuk kanıyoruz ne çabuk...

Allah yardımcımız Olsun.
Yolundan ayırmasın bizleri.
Bizi böyle insanlardan korusun.

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
Allah razi olsun canim..

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
Bunların neye hizmet ettiğini biliyoruz. Renkleri belli...

Peki, tesettür kıyafetlerini fahiş fiyattan satanlar kime hizmet ediyor?...

Bence, asıl sorgulanması gereken bunlardır.

Aynaa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11
Çok dindarım diye ortalıkta dolaşanlara bakıyorum da Vakko'dan eşarp tanımam diyor..Kuruş kuruş para biriktirip bu markanın eşarbını alanları bilirim..
Dönen oyunların temelinde malesef başörtümüz ön planda..
Ve bunun hala hala bilincinde olmayan müslümanlar var..sırf modaya uymak adına onca para dökülüyor..
ALLAH affetsin..

Firak-i Nigah

~ Ya Bâkî Entel Bâki ~

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Galatasaray
Bunların cibilliyeti belli arkadaşlar..Asıl korkmamız gereken münafıklar..

Tuğraa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,778
Takım
Diğer
Vakko ya da bir başkası ün yapmış bir marka varsa uzak durmak zorundayız bitti bu kadar basit.
Allah razı olsun kardeşim. Marka takıntısı olanların Rabbim yardımcızı olsun

Üst Alt