Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

menzil_gülü

Ne Mutlu Müslüman olana..

Aldığı Beğeniler
20
Takım
Fenerbahçe
'Var'da 'Yok'u Görmek

'Var'da 'Yok'u Görmek Ab-ı Hayattır

Bu dünya insanlığa manevi hamam olsa
Her rengiyle insanlık tek renkte tamam olsa
-Su- NFK

Adım su benim Zamanın yani gecenin ve gündüzün baharın ve kışın var olduğu geçmişte Nergis idi ta ki kendimi seyre dalıp kendime taptığım, kendimi yücelttiğim o göle düşene değin Göle düşüp kendimle bir olduğumda artık seyredecek bişey tapınacak bir güzellik kalmamıştı benim için, su olmuştum rengim yok, ne geçerse karşısına onu yansıtan su, ayna, yaradanını yansıtan insan gibi, kendine ait hiç birşeyi olmayan insan gibiVarda yoğu görmek abı hayattır; bunu anlayana kadar hayli zaman geçirdim Bir gün bir avcı geldi kıyıma, avcı oldum, bir keklik çıkardı çantasından; vurulmuş al kanlar içinde bir keklik, keklik oldum Kekliği bende yıkadı avcı al kan oldumGüvercin kılığında Eşmanip geldi avcıdan sonra olanları anlattı; avcı evine gidip çantasını açmış bende yıkadığı keklik kanatlanıp uçuvermiş o gün bu gündür avcı ve bu olayı anlattığı herkes beni arar olmuş, beni, ölümsüzlük suyunu Bunu üzerine bulunduğum bölgeye dokuz yüz doksan dokuz göl daha yaratılmış Bugün Bingöl diye bilirsiniz orayı

Artık ölümsüz olduğumu da anlamış oldum bu sayede, sonsuza değin kendimle yaşayacaktım, taptığım, seyrine doyamadığım kendimle, bu dayanılmaz bir şey oldu bir süre sonra Ne yeniden Nergis olmak mümkündü ne de ölmek

Eşmanip yine geldi bir gün Bana HzHızır (as) ı anlattı:
-Hızır Aleyhisselam göğe bakıp tefekküre dalıp gitmişti Yaptığı uzlet ve ibadetler neticesi ve Rabbinin yardımı ile keşfi açılmıştı Diğer insanların görmediği şeyleri görüyordu Birinci kat gökte bir anda yedi kat gök açıldı ve bir yazı gördü Hızır Aleyhisselam'ın gördüğü bu yazı onu çok etkilemişti Arşı alada gördüğü yazı Fatihayı şerifdi:

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla
Hamd(övmek övülmek); O, alemlerin Rabbi, O Rahman, Rahim,O, ahiret gününün maliki Allah’ın (hakkı) dır O’na mahsusdur İlahi! Yalnız Sana ibadet ve kulluk ederiz, sadece senden kulluk dileriz Bizi doğru yola hidayet eyle Kendilerine bol bol nimet verdiğin bahtiyarların yoluna ki onlar ne azıp sapmış, ne de gazabına uğramışlardır

"Yarabbi bu nasıl bir süredir ki etrafı pırıl pırıl bir aydınlık, bunu okudukça hem imanım artıyor hem de şevkim"
Bu yedi ayet olan duayı her okuyuşunda sanki başka bir aleme geçiyor başka başka manalar öğreniyordu İlk okuyuşunda kelami manayı anladı İkinci okuyuşunda mecazi manayı anladı Üçüncü de edebi manayı anladı Dördüncü de tefsiri manayı anladı Fakat diğer manalara lafızlar kelimeler ifade etmekten acizdi şaşırıp kalmıştı
"Ya Rabbi bana bu süreyi indir bununla amel edeyim dua edeyim" dedi Hızır (as)’a bu surenin Allah’ın habibim diyeceği son peygambere indirileceği ilham olundu Bunun üzerine Hz Hızır (as) şöyle bir dua yaptı:

Allah'ın ismiyle başlarım, Allah neyi dilerse o olur Kuvvet ve kudret ancak Allah'ındır Allah neyi dilerse o olur Her nimet Allah'tandır Allah neyi dilerse o olur Hayrın tamamı Allah'ın kendi kudretindendir Allah neyi dilerse o olur Fenalıkları insanlardan defeden ancak Allahü Teala'dır
Hızır Aleyhisselam yaptığı bu duanın neticesi ile kendisine Abı hayat suyunun yeri gösterildi ve bu sudan içince kıyamete kadar ömrü uzatılmış oldu Böylece Hz Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem'ın ümmetinden olma şerefine nail oldu

Bu rivayet üzerine şuurum yerine geldi Kendime adadığım günler, kendimde geçirdiğim günler ne ziyan edilmiş günlermiş Rabbim, sen beni bağışla ve sana hamdolsun Rabbim benden el çekmedin bana henüz senin huzuruna varmadan hatamı anlama fırsatı tanıdın

Ne kadar zaman geçti bilmiyorum dedim ya zamanı yitirmiştim artık, ne kadar süre sonra bilmiyorum ince bir yol buldum kendime toprakların arasından taşlara başımı vura vura yokuşun başındaki bu çeşmeye vardımGeri dönüşü olmayan bir yolculuk daha yapmış oldum böylece

Yeni vatanım; sessizlik, sürekli gece, hiç değişmeyen bir dolunay, yanında şimal yıldızı, yüksek gri bahçe duvarlarının ardında grinin farklı tonlarına bürünmüş konaklar; hiçbirinde cılız bir mum ışığı bile yok Büyük bir yangının ardından kalan hayalet bir şehirdi sanki burası Ölümsüzlüğe ihtiyacı olan hiçbir kimse hiçbir canlı kalamamıştı, ya da derin bir uykuya dalmıştı kainat Ben akıyordum yokuşun başındaki Abı Hayat çeşmesinden Beni eksilten hiçbir şey olmamasına karşın ne doldurabiliyordum yalağımı ne de taşabiliyordum O’nu tanıdıkça yol alıyordum Bu durum da O’na varmak için daha kavramam gerekenler olduğunun işaretiydi

Su kesiksiz hareket, zikir,ahenk,şırıltı;
Akmayan kokar diye esrarlı bir mırıltı

Aktım, her damlamda onu zikrettim, döne döne aktım bir semazen gibi, bu ne kadar sürdü bilmiyorum O’nu andıkça kendimden geçtim, O’nu anladıkça kendimi yitirdim ta ki önümde dikilen dolunayın şavkıyla ancak seçebildiğim o yeşil ipeğe bürünmüş slüetten gelen gül amberi duyana değin Sonsuz grilik içinde yeşil ve gül kokusu Yeşil muradın rengidir Gül kokusu, bu koku hiç bu kadar güzel gelmemişti bana Doldurdum yalağımı ve taştım murada doğru, güle doğru, gül kokusuna doğru

Muradıma erecektim sonunda Ben ona ulaşmaya çalıştıkça o uzaklaşmaya başladı Muradım önümde ben ardında yokuşu inmeye başladık, dolunayın şavkı vurdu yeşile, suya yansıdı, su murat oldu O gitti ben gittim, benliğimden kalan son kırıntıları da taşlara vura vura ezdim Artık Abı Hayat çeşmesi görünmez olmuştu ki yeşil maviye döndü Mavi hüznün rengi değil midir? Hüzün mü kapladı içimi, onu mu görür oldum karşımda da? Vazgeçemiyor muyum ölümsüzlükten hala daha vazgeçemiyor muyum dünyadan? Bunca şeyden sonra hala daha dünyalık bir şeyler mi kaldı içimde? Ya Rabb hala sana varacak olgunluğa eremedim mi? Bunun üzerine daha da çok çarpar oldum kendimi taşlara, hayli zaman sonra mavi alev kırmızısına döndü, bana yansıdı, alev oldum, hamdım, piştim Yokuşun sonunda alev kırmızısı ipek bembeyaz kül oldu bana yansıdı beyaz oldumBeyaz kefenin rengidirGün doğdu, mihmandarımız şimal yok oldu, ne o gri konaklar vardı ne de yokuş Ardımda bir çöl önümde umman…

ARARIM MEVLAMI
BULURUM VARAMAM
O GEL DEMEYİNCE
YANAŞAMAM

Lalezar derya
alinti...

Okuyanlardan Mevla razi ola
Uzunca bir paylasim yapip gözlerine zahmet verdigim kardeslerim buyursunlar:)))

cayd.gif

vakkas

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
42
Takım
Diğer
Allah'ın ismiyle başlarım, Allah neyi dilerse o olur Kuvvet ve kudret ancak Allah'ındır Allah neyi dilerse o olur Her nimet Allah'tandır Allah neyi dilerse o olur Hayrın tamamı Allah'ın kendi kudretindendir Allah neyi dilerse o olur Fenalıkları insanlardan defeden ancak Allahü Teala'dır

rabbim razi olsun yüreginize saglik

Üst Alt