Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Ebû Seyh bin Habban, «Vasiyetler» kitabında, Kays bin Kabise [Radiyallahû anh) dan merfûan şunu rivayet etmiştir: «Kim vasiyet etmeden ölürse diğer ölülerle konuşamaz.»Yâ Resûlullah ölüler konuşur mu?» diye sordular.

«Evet, onlar ziyaretleşirler» diye buyurdu. Ebû Ahimed, Hâkim, «Künyeler» kitabinda Câbir´den merfûan Rivayet ettiklerine göre;
Resûlullah (Sallallâhû Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur:

«Kim vasiyet etmeden ölürse, kiyamete kadar, konuşmak için ona izin verilmez.

-Yâ Resûlullah, onlar kiyametden önce de konuşurlar mı?» diye sordular.

«Evet, onlar birbirini ziyaret ederler» dedi.

îbn-i Ebi Dünya, Said bin.Hâlid tarikiyle ibn-i Zeyd el-Ensari Radiyallahû anh)´ dan, o da Basra´lı bir adamdan rivayet ettiğine göre şöyle demiştir:

«Ben kabir kazıcısı idim. Birgün bir kabir kazarken başımı ona yakın bir yere koydum, yattım. İki hanım rüyama girdiler. Birisi:

«Yâ Abdullah Allah hakkı için bu kadını bize komşu etme» dedi.

Ben korkumdan uyandım. Baktım yanıma bir kadın cenazesi getirilmiş. Ben «arkanızda başka bir kabir vardır, oraya gömün» dedim. Onları o kazdığım kabirden vazgeçirdim.
Geceleyin, yine o iki hanımı rüyamda gördüm. Yine o kadın bana :

«Allah senin sevabını versin, bizden büyük bir şerri defettin» dedi.

Ben:

«Neden arkadaşın senin gibi konuşmuyor» dedim.

O dedi ki

«Arkadaşım, vasiyet etmeden öldü, vasiyet etmeden ölenlerin cezası da kiyamete kadar konuşmamaktır.»

Deylemi, Ebû Hedbe tarikiyle Enes Radiyallahû anh)´dan rivayet ettiğine göre Resûlullah (Sallallâhû Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur :

«Cennet ehlinden iki kadın gördüm. Biri konuşuyordu. Diğeri konuşamiyordu.

Ben, «neden sen konuşuyorsun da digeri konuşamıyor dedim.

Kadın dedi ki:

«Ben vasiyetimi ettim, bu ise vasiyetini etmeden öldü. İşte kiyamete kadar konuşamayacaktır.» [1]

[1] Imam Celaleddin Es-Suyuti, Kabir Alemi, Kahraman Yayinlari: 436-437.

aydilge

Bana Seni Gerek ,Seni !.

Aldığı Beğeniler
12
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun abi..Bilmediğim şeyleri öğreniyoırum vesilenizle..Vasiyetin bu kadar önemli olduğunu bilmiyodum....bilgilendirdin...Rabbim gönlüne göre versin...dua ile..

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : aydilge
Allah razı olsun abi..Bilmediğim şeyleri öğreniyoırum vesilenizle..Vasiyetin bu kadar önemli olduğunu bilmiyodum....bilgilendirdin...Rabbim gönlüne göre versin...dua ile..

evet bende vasiyetin bukadar önemli olduğunu bilmiyodum.Rabbim razı olsun abi.

Üst Alt