Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
29 Ekim’den önceydi.9.sınıfların birindeydi dersim.
Vatansızlık ne menem bir şeydi.
Çocuklarımız bunu bilmiyordu.
Sınıfta muhacir kızlarımız da vardı.
Onları konuşturmak istedim.
-Kızım Meryem,anlatır mısın, vatan nedir senin için?
Meryem,yeni öğrendiği Türkçe’siyle;
' Eğer anlatırsam yorulurum
Eğer yazsam sayfalarım biter
Eğer kalbime baksan kömür göreceksin.' hocam,dedi.
Çivilendik yerimize.
Tek cümle daha konuşamadım.
Sustum.
Sınıf da sustu.
Suskular biriktirdik beddua niyetine.
Sizler ,evet,sizler muhacirdiniz Meryem ,ama
biz ensar olamamıştık heyhat
T, eselioğlu

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
29 Ekim’den önceydi.9.sınıfların birindeydi dersim.
Vatansızlık ne menem bir şeydi.
Çocuklarımız bunu bilmiyordu.
Sınıfta muhacir kızlarımız da vardı.
Onları konuşturmak istedim.
-Kızım Meryem,anlatır mısın, vatan nedir senin için?
Meryem,yeni öğrendiği Türkçe’siyle;
' Eğer anlatırsam yorulurum
Eğer yazsam sayfalarım biter
Eğer kalbime baksan kömür göreceksin.' hocam,dedi.
Çivilendik yerimize.
Tek cümle daha konuşamadım.
Sustum.
Sınıf da sustu.
Suskular biriktirdik beddua niyetine.
Sizler ,evet,sizler muhacirdiniz Meryem ,ama
biz ensar olamamıştık heyhat
T, eselioğlu
????
Çok yakınen tanıdığım bir arkadaşım anlattı...
Aile binasında ikâmet ediyor ayrıca kiracıları da var...Bir ara kiracının birisi çıkınca kiralık ev bakmaya gelenlerden Iraklı birisi gelip evi kiralamak ister...Eşi ve validesi vermek istemezler...Arkadaş bu duruma karşı çıkar ve eşine uygun bir dille anlatır...Valide istemese de evi Iraklı aileye verir hatta işe ihtiyacı olduğunu öğrenince de işyerinde çalışmak üzere işe alır...Karşılıklı itimat ve rızalar oluştukça ikisi Iraklı birisi Afganlı üç kiracıları olur...
Arkadaşın alt katında oturan abla ki epeydir aynı mahalleden bildiği memleketlisi, birinci kattaki Afganlı ailenin çocuklarından rahatsız olur...Arkadaşa bir defa der...Çocuklar tabiki bahçeye çıkacak oynayacak eve hapis kalacak halleri yok ya düşüncesiyle şikayete kulak asmaz...Yine bir gün eve dönüşünde merdivende şikayete başlayan ablaya istemeden de olsa şu cevsbı verir...Ablacm senin torunların geliyor, doğal olarak sesleri , gürültüleri oluyor ve bn bunlardan hiç şikayetçi değilim...sen de olma...şayet olacaksan da bir başka yere kiraya geçebilirsin...
Yazık kii çook şeyin farkında , şuurunda değiliz...illâ ki vatanımızdan, yurdumuzdan kopup başka topraklara mı sığınmamız geeekir...tabi kii hayır...
Çok basit empatiiii...bizler evimizden dışarı çıkarken dönüp geleceğimiz bir evimiz var evvelAllah diyoruz...İslâm güzel di...güzel olan her şey İslâm dı ya hani...aff Allahım...bu can bile bizlere yalnızca emanetken...
Çocuklarımızda vatan sevgisi konusunda; en son çare'nin uğruna ölmek olduğunu, o ana kadar maddi' manevi değerlerimize sahip çıkarak vatanı için milleti için yaşamayı, yaşatmayı şuur eden nesil gerek bize inşAllah...
Çook şeyler var Hocam
Haddi aşmadan...anlaşılmak duasıyla
EyvAllah????

Son düzenleme:
Üst Alt