eveeet değerli arkadaşlarım Türkiyemizde vatandaşlık görevlerimizden birini daha yerine getirdik ve hepimiz oyumuzu kullandık .Seçim sonucunun ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.
vatandaşlık görevimiz bitmedi hala daha çok görev var sırada bekleyen.Daha elektrik faturası yatacak, su, telefon vs faturalar var.araba, ev varsa onların da vergisi var vs vs.. görev bitmiyor ki arkadaşlar ee ne demişler : durmak yok yola devam :tongue:
22 Temmuz Pazar oy verme günü gelmeden bu asil görevimizi en güzel bir şekilde yerine getirmek için neler yapacağımı inanın bir hafta öncesi tasarladım.Malum oy verilecek, hayat memat meselesi bu düşündüm taşındım ve kendi kendime dedim ki . " o gün erkenden gitmeliyim oy vermeye .çünkü sıra olabilir" . Gerçi biz sıra beklemeye alışkın bir milletiz ama benim sırada beklemeye hiç tahammülüm yoktur bu biline .ne yapayım birazcık sabırsızım işte .
her neyse o gün geldi çattı ama sabah erken kalkmak ve erkenden oy kullanmak ne mümkün.Tatlı tatlı uyumak varken sabahın köründe kalkıpta oy vereceğim öyle mi . Zaten halimiz belli ya, ancak hafta sonları doğru düzgün uykumuzu alıyoruz .uykucuyuz biz uykucuu vesselam. uykumu almadan üstelik kahvaltı yapmadan oy kullanır mıyım hiç. :O
önce saat 12 de şöyle güzel bir kahvaltımı (!) yaptım sonra doğru oy (evet doğru oy kullalım arkadaşlar yanlış oy kullanmayalım sakın) kullanmaya gittim ki ne göreyim. herkes oyunu kullanmış bizi bekliyormuş.sıra filan yok.
heh heh bi sevindim bilemezsiniz . hemen oy kullanmak için sandığa gittim.Görevliler Pusulayı elime verdiler,imzanı at bakiim seçmen listesine dediler. İmzamı hemen attım ve elimdeki uzuun bir pusulayla şöyle bi bakarak ( amma da uzunmuş yaa meğer ne çok parti, pırtı varmış ) doğru kabine gittim.Hemen Bastım mühürü .çıkmadı mühür. ee bi daha bastım .bi daha bi daha. Aklıma Levent yükselin bir şarkısı geldi. hani var ya. bilirsiniz .bi daha bi daha tövbee tövbee diye. :tongue:. nihayet 5. denemeden sonra Evet mühürü çıktı. ya orada gönlümüzdeki partinin altındaki yeri bilirsiniz siz .hah işte o yerin altındaki yuvarlak bir yer var. inanın simsiyah oldu orası
.Sonra zarfa koydum oyumu , dilimle zarfı kapatacaktım ama hadi zarfı açmaya çalışırken yırtarlarsa filan. amaniin benim oyum güme filan gitmesin dedim,zarfı yapıştırmaktan vazgeçerek hemen oyumu kullandım.. ohh beeee dedim içimden . ferahladım yaa. Demek dört buçuk yıl bunu beklemişiz ha. Oh nihayet şükür oyumu kullanmıştım.Tam sınıftan çıkıyordum ki orada ki görevliler: '' duuuur bakiim!'' dediler. birdenbire bana '' duuuuur ! !'' denilince ben biraz irkilmişim.
Hayır Korkmadım ki. askerler geldi zannettim. bilirsiniz biz askerlerden çok çekiniriz. ama onlarda boş durmuyorlar ki canım.her 10 yılda bir ihtilal, o da olmazsa bu sefer Muhtıra falan filan.ama korkutma sırası bana gelmişti :tongue:.Bu da bizim muhtıramızdı işte.neyse bu konu uzun.geçelim :O .Nerde kalmıştık. görevliler dur demişlerdi demi heh orada kalmıştık. meğer parmağıma boya süreceklermiş. aaa aa ne ayıp demi. kendimi bir an koyun gibi hissettim.adeta oy veren ama yinede üzerine damga vurulan bir koyun Not:kimse inanmıyor ama yukardaki parmak gerçekten oy kullandıgım benim parmağım.Skannerde taradım.iki göz yaparak onunda fikrini belirtmesini istedim.
eger sizde isterseniz skannerde yüzünüzü filan tarayarak
cokk hoş çalısmalar yapabilirsiniz.

selamla ..
mehmet emin 25 Temmuz 2007 KASTAMONU