Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

nurseza

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun Dualarda bulusmak ümidiyle

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Rabbim razı olsun ..Ablam ömrüne bereket..

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Fani dünyamıza şeref verdin, onu anlamlandırdın, doğrusu sana doyamadık efendim.
Seni sevdik ve her zaman özlemini büyüttük yüreğimizde, seni sevmeyi ve
özlemeyide ibadet bildik, seni hiçbir zaman unutmayacağız.
Efendim taptaze bir haberdir gelişin, iyiki geldin, hoş geldin.
Kutlu doğumunun yıldönümünde seni rahmetle , minnetle anıyoruz.

(S.A.V)

Mevlid Kandiliniz mübarek olsun&

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray
Allah(cc)razı olsun abla.Bu geceyi Rabbim en iyi şekilde geçirmeyi nasip etsin bizlere. Hepinizin kandili şerifleri mübarek olsun kardeşlerim.

ozan

Siyah Sancak

Aldığı Beğeniler
2
Takım
Diğer
Bu gün alemlere rahmet doğdu .Doğdu da cihanı nura boğdu
Geldi alemin nuru karanlığı kovdu .Bugun mevlid kandili....

KANDİLİNİZ MUBAREK OLSUN....

çevremdeki insanlarda hernekadar aynı çoskuyu göremesemde burda görmek beni çok mutlu ediyor..

selam ve dua ile...

Uhuda_Sevdalı

....Sonun Başlangıcı....

Aldığı Beğeniler
21
Takım
Galatasaray
GÜL KOKUSU KALIR GÜL TUTAN ELDE
ZANNETMEKİ GÜL DİKENİN HİMAYESİNDE
DİKENİNİTİBARI GÜL SAYESİNDE
GÜL GÜZELLERİN MUTLULUKLAR TÜM İSLAM ALEMİNİN OLSUN

KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
ORiJiNAL YAZARI : fzehra
VELADET (MEVLİD) KANDİLİ

19 Mart çarşambayı Perşembeye bağlayan gece Peygamberimiz Hazret'i Muhammed Mustafa'nın (s.a.v) alemleri şereflendirdiği VELADET Kandili'dir.

Rasülullah efendimiz (s.a.v) Rebiulevvel ayının 12'nci geceside kainatı teşrif etmişlerdir.Bu itibarla bu ayın 12'nci gecesi hicri senenin ilk kandilidir.çarşamba akşamı Peygamberimiz s.a.v 'in dünyayı teşriflerinin kameri 1481, şemsi yılla 1437 yılını idrak edeceğiz.İki cihan güneşi Efendimiz'in dünyaya intikalleri bu ayın 12'nci pazartesi gecesidir.

Bu ay içerisinde mümkün olduğu kadar salat'ü selam getirmeli.Salat-ı Nariye,Salat-ı münciye veya salat-ı fethiye okumaya çalışmalıdır.Bu gecenin manevi zenginliğinden istifsde etmek için bir tesbih namazı kılmalı,birde hatm-i enbiya yapmalıdır.

tesbih namazına şu şekilde niyet edilir;
"Ya Rabbi, niyet eyledim rıza-i şerifim için tesbih namazına.Ya Rabbi, bu gece teşrifleriyle alemleri nura gark ettiğin habibin, başımızın tacı Rasül-ii Zişan Efendimiz hürmetine ve bu gecedeki esrarın hürmetine ben aciz kulunu da avf-ı ilahiyene,feyz-i ilahiyene mazhar eyle"Allahü ekber diyerek namaza başlanır.(dua ve ibadetler)

GÜNLERİN HAYIRLISI

Arabi ayların üçüncüsü rebiulevveldir.rebi'; arapça bahar demektir.Ancak ay esasına dayanan Arabi aylar her sene on veye on küsur günlük fark sebebiyle bahara olduğu gibi yaza, son bahara ve kışa rastlamaktadır.

Hz Muhammed (s.a.v) bu rebiulevvel ayında dünyaya geldiği için ayların en şereflisi ve doğum günü olan on ikinci gün de günlerin hayırlısıdır.

241842106.jpg

RABBIM azze ve celle hakkı ile geçirenlerden eylesin cümlemizi .bu geceleri ve fırsat olan ömrümüzü...

Loya

O Eskidendi.....

Aldığı Beğeniler
17
Takım
Trabzonspor
Tüm islam aleminin kandili mübarek olsun..

Üst Alt