Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
Mesih'in 2000'li yıllarda geri dönmesini bekleyen yalnızca Vatikan de ilmiş. Microsoft da, kendi çapında bir 'Mesih operasyonu' yürütmüş.

1.png
2.gif

Microsoft'un 2001 yılında piyasaya sürdü ü ve hâlen en yaygın kullanılan işletim sistemi Windows XP'deki 'xp' Eski Yunanca'da 'Mesih' anlamına geliyor.

KURTARICI WİNDOWS!

Microsoft, 2001 yılında piyasaya çıkardı ı işletim sistemine İngilizce'de 'deneyim' anlamına gelen 'experience'ın kısaltması olarak lanse etti i "XP" adını verdi. Windows XP'deki 'xp' aslında İncillerin de kaleme alındı ı dil olan Eski Yunanca da Christ'ın, yani Mesih'in kısaltması.

5.jpg

'Windows xp' kullanıcıları olarak hepimiz, adında Mesih olan bir işletim sistemindeyiz yani.

HIRİSTİYANLIĞIN SEMBOLLERİNDEN

Eski Yunanca'da 'x' harfi 'khi', 'ro' olarak okuna 'p' harfi ise 're' sesine tekabül eder. XP böylece, Yunancada khristos şeklinde yazılan Mesihin kısaltması, giderek de sembolü olarak kullanılmıştır. Do u Roma bu kısaltmayı, Hıristiyanlı ı benimsemesiyle birlikte sembol olarak kullanmaya başlamış bundan bir haç modeli olan khi ro haçını çıkartmıştır.

MİCROSOFT DA BİGANE KALMAMIŞ!

Öyle anlaşılıyor ki Microsoft 2000'li yılların Hıristiyan alemi üzerinde oluşturdu u etkinin dışında kalmamış, son işletim sistemi modeline Hazreti İsayı kasteden Mesih adını takmış. Microsoftun bu tutumu, Hollywoodda esen rüzgarla da paralel, çünkü Hollywood da 2000'li yıllara birer Mesih hikayesi olan Matrix, Yeşil Yol ve birer Kıyamet senaryosu niteli indeki Armagedon, Yarından Sonra, Derin Darbe gibi filmler yaptı.

3.gif

"HAÇLI SEFERİ"NE WİNDOWS DA KATILDI

Aslında, 2000'li yıllar Batıda Hıristiyanlı ın etkin konumunu başka vesilelerle de gösterdi. 11 Eylül 2001deki saldırıların ardından ABD başkanı Bush bir Haçlı Seferine çıkmatan söz etti ve peşinden Afganistan ile Irakın işgali geldi. O zaman dehşetle fark ettik ki haçlı seferi düşüncesi Batıda canlılı ını zaten hiç kaybetmemiş: futbol takımlarından lokantalara, otellerden marketlere pek çok kurumun adındaki crusade (haçlı seferi) ibaresinde yaşamakta. Öyle ki, ABDde siyaseti belirleyecek bir konumu ele geçirecek güce erişmiş.

Microsoft gibi, Amerikan ve dünya ekonomisinin bir devinin de bu haçlı ruhunun kıyısında kalmayaca ını, onu sahiplenece ini düşünmek akla aykırı de il.(8Sutun)

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
bazi kisiler bu sekilde yorum getirmisler...

ne derece dogru bilemiyorum .... ?( ?(
ben sadece haberi sundum ...

yorum larinizi bekliyorum .

eslem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
ya nolur hrıstıyanlarında bir işte parma ı olmasa ölürler yanı.. ;) ;)

iLkay*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Galatasaray
gayet mantıklı olabilirligi mümkün
çalışmandan dolayı saol

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
paylaşımın için tşkler...

ben bu yazdıklarına inanıyorum..

hristiyanlar öyle boş boş isimler kullanmazlar..

seçtikleri isimleri titizlikle seçerler..

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
evet olurmu olur olamamsı için bir neden yok

onlardan herş şey beklenir pis kafirler ne olacak

eline saglık cihan kardeş paylaşımın için

blue

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
...SEMBOLİK LİSANI KULLANMASINI ÇOK SEVERLER...ÇÜNKÜ HERKEZ ÇÖZEMEZ...ÇÖZÜLSE DAHİ GEÇ OLUR VE ÇOKTAN AMAÇLARINA ULAŞMIŞ OLURLAR...MASONLAR ÇOK KULLANIR...DOĞRULUK PAYI YÜKSEK...TEŞEKKÜRLER...

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Gayet mantıklı.Olmaması için bir sebep yok.

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
tesekurler kardeslerim ..
yorumlariniz icin ...

ben hicde tahmin edemezdim boyle bir sey cikacagini ...
yani bir cihazada inanclarini sokuyorlarsa... bu kisilerden korkulur valla..

daha XP 'in normalde (experience) anlamina geldigini bilmiyordum ..:)

yeni bir windows cikmis diye duydum ...
bakalim ondan neler cikacak
onumuzdeki gunlerde gorecegiz... ?(

Üst Alt