Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Y/ar Edeb(l)e (S)aklanmış...

--------------------------------------------------------------------------------

Dilimde vuslata dair her kelime nar içre nar. İçimde bir firkât-i nâr! İki eli semâya kaldırmak gibi bir âh/vâlim var.

Ömre kefaret gerektirirmiş bir aşka esir olmak. Derdin dermanını yârde aramak. Sözlerim sesinin âhenginden hicâb eder. Bir nefes aralığına dayanamazken ruhum nasılda mekânından kovuldum. Heybemde taşıdığım binlerce ayrılık sitem savurup duruyor ömrüme. Yol uzun yük ağır! Aşk ağır söz kısa… Kaç kelime daha döksem dilimden fethedilir ki bu diyâr?

Bir dudak aralamak bin âha bedel deyişinden bildim nasılda susadığını. Bir kerbela sıcağı ve hüseynin bedduası. Bir susa bir ömrü adadığını… Sessizliğini giyindim aşkının. Gecenin çökmesiyle ruhuma kendimi bırakıp tuttum hira yolunu. Yol uzundu aşk ağırdı. Ömür kısa yük ağırdı. Ayak bileklerime dolanmıştı kara kara zincirler. Bildim ki nefsimdendi… Her adımımın geriye gitmesine inattı varlığım. Edeple bir kıyam ötesindeki yalnızlığa ramak kala zincirlerimden feragat ettim.

Yâr!
y/âr… Edeb(l)e s/aklanmışsın edeple arlanmışsın…

Hâlim sözlerimi ifşa eder oldu. Kelime kelime kelimesizliğe düştüm. Bir hiçliğe bin varlık sığdırıp gençliğimi ölüme kundakladım. Dualar okudum mezarımın başında dualar okudum dünya sürgünümün nefes alışlarına. Öyle bir sürgündü ki bu her bir gün ömre mıhlanıyordu.

Tükenerek çoğalmaya başlamıştım. Bir elif kadar dik bir nun kadar taşmadaydım. Geceler dökülüyordu omzumdan aşağı. Geceler bir gözyaşı olup dökülüyordu çiçek belediğim eteklerime. Avuçlarımda tutamıyordum kabul olunmayan dualarımı. Bir hûşû arayışı kadar serkeşti çaresizliğim. Bir kelimeme başka bir kelime değdirmeme niyetindeydim… Şems doğuyordu ayet ayet ruhuma. İki adım ötemdeyse kamer düşüyordu dilime leyle esir ediliyordum yedi sûre arasında. Ömrüme biçilen leyleri savurup nil kıyımına yusuf diye diye kenânın yolunu tutuyordum...

Sense susuyordun kelimesizliğinle.
Yazgısı Yusuf olan ömrüme züleyha olmak düşüyordu.
Ey yazgısına züleyha düşmüş ömrüm! Bil ki bir nefes ötesi “Edep ya hû!”

(Lâl-i Rehgüzâr)

semerkand

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Diğer
Gecenin çökmesiyle ruhuma kendimi bırakıp tuttum hira yolunu. Yol uzundu aşk ağırdı. Ömür kısa yük ağırdı. Ayak bileklerime dolanmıştı kara kara zincirler. Bildim ki nefsimdendi… Her adımımın geriye gitmesine inattı varlığım

Allah razı olsun yüreğine sağlık

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım
Galatasaray
Yâr!

tesekkür ederim canm ablam
yüregin dert görmesin..

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Ey yazgısına züleyha düşmüş ömrüm! Bil ki bir nefes ötesi “Edep ya hû

ALLAH CC NUR EYLESİN SİZİ.

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Yâr!

Allah razı olsun inşaallah ne güzeldi:gul:

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Gönlüne sağlık
Güzel paylaşımdı
Allah razı olsun :gul:

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Rabbim sizlerden de razı olsun inş gözlerinize sağlık ...

Berrak_Su

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
44
Takım
Galatasaray
:alkislar:yüregıne saglık ALLAH razı olsun vesselam

YaRêN

GüIefşaN

Aldığı Beğeniler
11,197
Takım
Galatasaray
can-ve-canan.jpg

Dilimde vuslata dair her kelime nar içre nar. İçimde bir firkât-i nâr! İki eli semâya kaldırmak gibi bir âh/vâlim var. Ömre kefaret gerektirirmiş bir aşka esir olmak. Derdin dermanını yârde aramak. Sözlerim sesinin âhenginden hicâb eder. Bir nefes aralığına dayanamazken ruhum nasılda mekânından kovuldum. Heybemde taşıdığım binlerce ayrılık sitem savurup duruyor ömrüme. Yol uzun yük ağır! Aşk ağır söz kısa… Kaç kelime daha döksem dilimden fethedilir ki bu diyâr?Bir dudak aralamak bin âha bedel deyişinden bildim nasılda susadığını. Bir kerbela sıcağı ve hüseynin bedduası. Bir susa bir ömrü adadığını… Sessizliğini giyindim aşkının. Gecenin çökmesiyle ruhuma kendimi bırakıp tuttum hira yolunu.
Yol uzundu aşk ağırdı. Ömür kısa yük ağırdı.
Ayak bileklerime dolanmıştı kara kara zincirler. Bildim ki nefsimdendi… Her adımımın geriye gitmesine inattı varlığım. Edeple bir kıyam ötesindeki yalnızlığa ramak kala zincirlerimden feragat ettim.
Yâr! y/âr… Edeb(l)e s/aklanmışsın edeple arlanmışsın…
Hâlim sözlerimi ifşa eder oldu. Kelime kelime kelimesizliğe düştüm.
Bir hiçliğe bin varlık sığdırıp gençliğimi ölüme kundakladım.
Dualar okudum mezarımın başında dualar okudum dünya sürgünümün nefes alışlarına.
Öyle bir sürgündü ki bu her bir gün ömre mıhlanıyordu.
Tükenerek çoğalmaya başlamıştım. Bir elif kadar dik bir nun kadar taşmadaydım. Geceler dökülüyordu omzumdan aşağı. Geceler bir gözyaşı olup dökülüyordu çiçek belediğim eteklerime. Avuçlarımda tutamıyordum kabul olunmayan dualarımı.
Bir hûşû arayışı kadar serkeşti çaresizliğim. Bir kelimeme başka bir kelime değdirmeme niyetindeydim… Şems doğuyordu ayet ayet ruhuma. İki adım ötemdeyse kamer düşüyordu dilime leyle esir ediliyordum yedi sûre arasında. Ömrüme biçilen leyleri savurup nil kıyımına yusuf diye diye kenânın yolunu tutuyordum...
Sense susuyordun kelimesizliğinle. Yazgısı Yusuf olan ömrüme züleyha olmak düşüyordu. Ey yazgısına züleyha düşmüş ömrüm! Bil ki bir nefes ötesi “Edep ya hû!”

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
:D seviyorum bacum senin konulari sobelemeyi

Allah razi olsun :G:

Üst Alt