Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
"Ya Olmazsa" Deme

Duamı ediyorum hem de sıklaştırıyorum.Duamın sonucunu ya alamazsam? ALLAH'a mı yoksa duama mı güvenmiyorum? Olması istediğim şey inş gerçekleşir.Şu an hiç bir ışık yok. Duam anlaşılmadı mı?

Duama olan güvenim gidiyor. ALLAH'a güvenim var ancak duam giderse imanım da azalır. ALLAH'ın bana verdiği değer kaybolur.ALLAH'ım korkuyorum ''Ya duam olmazsa'' diye.. RABBİM duamı kabul eyle. Bu derde çok tutuldum. Korkuyorum ya istediğim gerçekleşmezse. Yoksa,yoksa,yoksa... ALLAH'a mı güvenmiyorum?

ALLAH'a çok şükür duam oldu. Acaba o zamanlar neden düşündüm olmazlığı? şeytan beni aldattı az kalsın isyankar olacaktım. ALLAH'a hamd olsun ki korundum.

Ey kardeşim yukarıdaki gibi duanın kabulünü istersin ışığı farkedemezsin,duana olan inancın azalır sonra -ALLAH muhafaza- isyankar olabilirsin. şeytan seni aldatır ki RABBİNE isyan et şeytanı sevindir. Duanın sonucunu görmeden kesin konuşma.İnş olur de.Duanda isteksizlik yapma.Hz Yakup belki kaç sene Hz Yusuf'u diledi.Niyetine kavuştu da.

Tevekkül edenler sadece ALLAH'a tevekkül etsinler.İnsanlar istediğini verecek olsalar lakin RAHMAN dilemese o isteğine kavuşacak değilsin.İnsanlar reddetse RAHMAN isteğini kabul etse insanlık buna karşı gelecek değil.O halde ALLAH'a her zaman güven duanda şüpheye düşüp tasalanma.

ALLAH'a hiç bir şey ağır gelmez.

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
Cenab-ı Hak Kur’an-ı Kerimde “bana dua edin size cevap vereyim” ( mü’min,60) buyurmaktadır. Bazıları bu ayet-i kerimeyi öne sürerek şöyle demektedirler: madem ALLAH “bana dua edin bende kabul edeyim” demiştir. Neden çokça dua ettiğimiz halde bazıları kabul edilmiyor.

Bu hususta alimlerimiz ittifakla bu ayette ALLAH “cevap veririm” demektedir, “Kabul ederim” dememektedir. Nasıl ki, sen bir hekime gitsen ve desen “ ey hekim bana şu ilacı ver” elbette hekim sana cevap verir ve “ buyurun” diye cevap verir. Fakat istediğin şey ya hikmetsiz, ya faydasız veya sana zararlı bir ilaç ise, onu değil de daha güzelini sana verir.

Bazen bir şey için dua edilir. Fakat istediğimiz bu şey, zahiren kabul edilmez. Buna rağmen bizim duayı bırakmamamız lazımdır. Şayet istediğimiz şey elde edilse ve Cenab-ı Hak duamızı kabul etse nurun ala nur. Ama zahiren kabul edilmese bile biz “ duam kabul olmadı” demeyeceğiz. Aksine “ ALLAH bu duamı ahiretim için veya dünyada daha iyi bir şekilde kabul etti” denilir.

alıntı​

hakan55

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11
Takım
Fenerbahçe
Rabbim razı olsun. Güzel bir paylaşımdı. Duamız kabul edilmedi diye üzülmek yerine Rabbim en iyisini bilir kabul etmemişse bile vardır bir hayrı demek güzel ollur. Tabii duanın kabul olma şartlarını da unutmamak gerekir.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Siz, kabul edileceğine yakînen inanarak, Allah’a dua ediniz. Allahü teâlâyı unutarak, gafletle edilen dua kabul olmaz.) [Tirmizi]

(Emr-i marufu bırakırsanız dualarınız kabul olmaz.) [Bezzar]

(Bid'at ehlinin duası ve ibadetleri kabul olmaz.) [Deylemi]

(Kızını fasıkla evlendirenin duası kabul olmaz.) [Şir’a]

Duanın kabul olması için, yenilen ve giyilen helal olmalıdır) buyuruluyor. (Tergib-üs-salât)

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
amın ecmaın..
kesınlıkle öyle...
Bızım ıcın en hayırlısını bılen Rabbımızdır...O na teslım olmak..tevekkul etmek gerek...

nurnesli

Hayat üç noktadan ibaret...

Aldığı Beğeniler
124
Allah razı olsun canım Rabbim hakkımızda hayırlı olan dualarımızı dergahında kabul eylesin:)emeğine sağlık

Üst Alt