Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Hz.Hüseyin de r.a.abisi Hz.Hasan r.a.gibi İslam Peygamberinin yanında büyüdü Nübüvvet evinde yetişti.Risalet membaından kan kana içti.
Ashaptan dihyenin r.a. yüzü çok güzeldi.Ticaretle uğraşırdı ve bu yüzden sürekli sefere gider gelirdi.Hz.Cebrail a.s.genelde Dihye şekline bürünerek Resulallah ın huzuruna gelirdi.Yine bir gün Hz.Cebrail a.s. Hz.Peygamberin sav huzurunda bulunuyordu.Henüz küçük olan Hz.Hasan r.a. Ve Hz.Hüseyinden biri dedelerinin yanında vahiy meleği Hz.Cebraili gördü Hemen kardeşinin yanına koştu ve
_Dihye dedemizin yanında oturuyor haydi yanına gidelim dedi ve koşup mescide girdiler Hz.Cebrailin dizlerine oturdular ellerini koynuna soktular Peygamberimiz sav torunlarının bu hareketini görünce utandı engel olmak istedi Fakat Hz.Cebrail a.s.
_Ya Resulallah niçin sıkılıyorsunuz?Fatıma teheccüd namazını kılarken Hak Teala beni gönderir bunların beşiklerini ben sallardım Böylece Hz.fatıma rahatça namazını kılardı.Bazende anneleri namazda sonra uyurken aplarlardı Allahü Teala yine beni gönderir beşiklerini sallardım çocukların bu hareketini bana edepsizlik saymayın tanıma gelip ellerini koynuma sokmalarında bir sakınca yoktur dedi.
Bunları duyan Peygamberimiz sav
_Ey kardeşim Cebrail şimdi birşey yapmadılar daha ileri giderler endişesiyle mani oldum çünkü ashabımdam dihye isimli biri vardır çok kere sefere çıkar her dönüşünde bunlara hediye getirir sizi dihye zannedip ellerini koynunuza soktular dedi
Bunun üzerine Cebrail a.s.;
_Ya Rabbi beni Habibinin yanında utandırma diye dua etti ve oturduğu yerden ellerini cennete uzattı bir yeşil salkım üz
üm bir kırmızı nar eline geldi.Hz.Hasan r.a. üzümü Hz.Hüseyin r.a. de narı aldı Onlar bunları yerken bir dilenci geldi ve;
_Ey ehli beyt o üzüm ve nardan banada verirmisiniz diye yalvardı.
Resullallahın yüksek yaratılışlı torunları dilenciye vermek istediler fakat Cebrail as.engel oldu ve şöyle dedi;
_Ya Resulallah sav o dilenci şeytandır cennet meyveleri oan haram iken hile ile ondan yemek istedi..
Ehli Beyt İmamları
Siracettin Önlüer..

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Allah razı olsun Rabbım hakkıyla iman edenlerden eylesın cumlemızı ınsaAllah ...

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
Allah razi olsun canim anlamli paylasimdi..
Rabbim bizleri seytanin $errinden korusun insAllah.

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
Bismillahirrahmanirrahim.

Bu, Hüseyin b. Ali b. Ebu Ta-lib'in, İbn Hanefiye olarak tanınan kardeşi Muhammed'e vasiyetidir.

Hüseyin şehadet ediyor ki, Allah'tan başka ilah yoktur ve Muhammed (s.a.a) O'nun kulu ve elçisidir; hakkı (İslâm'ı) Hak (Allah) tarafından getirmiştir.

Cennet ve cehennem haktır ve kıyamet günü vuku bulacaktır.
Onun vuku bulmasında hiçbir şüphe yoktur ve Allah, kabirlerdekileri diriltecektir.

Ben azgınlık, makam, fesat ve zulüm yapmak için -Medine'den- çıkmadım.

Ben ceddimin ümmetini ıslah etmek, iyiliği buyurmak, kötülükten sakındırmak, ceddim Resulullah (s.a.a) ve babam Ali b. Ebu Talib'in gidişatı üzere hareket etmek için kıyam ettim.

Öyleyse her kim hakkı kabulle beni kabul edecek olsa, şüphesiz ki Allah hakka daha evladır; kim de bunu bana geri çevirecek olsa, Allah benimle bu kavim arasında hakla hükmedene kadar sabrederim.

O'dur hükmedenlerin en hayırlısı. Kardeşim! İşte bu, benim sana olan vasiyetimdir.

Başarım ancak Allah'tandır; O'na tevekkül ediyorum ve dönüşüm de O'nadır.

Hüseyin (a.s) sonra mektubu sararak yüzüğüyle mühürledi ve kardeşi Muhammed'e verdi.

Sonra da onunla vedalaşarak gecenin karanlığında Medine'den ayrıldı.

(Alıntıdır.)

engin.

... Bir_Katre ...

Aldığı Beğeniler
67
Takım
Fenerbahçe
ALLAH Razı olsun inşaALLAH

Üst Alt