Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Bana şöyle kısa yoldan yapılacak yemek tarifleri lazım... Bir de siz tarhana çorbasını nasıl yapıyorsunuz...

(konu lütfen daĞılmasın baqam, ben canı gönülden yemek felan yapmak istemiyorum, evlenince zaten elimi deĞirmem, sadece yardımcı olacaklar msj atsın, msnden felan da bu konuyla ilgili espiri hiç istemiyorum, direk engellerim ona göre, vesselam)

M

maussema

Guest
demek tehdıt haa hadı oyle olsun bakalım ogrencılık zordr kards ımkanlara gore yaparsınz sımdı ne tarf etsemkı

huzurumsun

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
elimizde eger hazır tarhana varsa
önce yagda soganı kavur üzerine bir miktar nane ekle sonra birazda salça ve ayrı bir kapta suyla ıslattıgımız tarhanayı ekle ve kaynar hale gelene kadar karıştır. 5 dk. kendi halinde kaynarsa tamam afiyet olsun =) bu tariften sonra ölmezsen yeni tarifler verebilirim ..

aa tuzu unuttuk tuzu unuma sen :]

PasHa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Makarna Yapmasını Biliyosundur. Herhalde..
Menemenide bilirsindir.
menemeni Yapmadan önce Patlıcanı ince ince do ra önce bi güzel kızart sonra menemeni patlıcanla beraber yap hatta içine bir kip şeker at bak ondan sonra lezzete.. =)
Bide sana tatlı tarifi verim çok basit ..
1 su barda ı şekeri 3 su barda ı suda kaynat ..
sonra yumurtayla unu karıştır bir birine ama iyi karıştır.Sonra bir yemek kaşı ıyla al ve kızarmış ya ın içine dök zaten sen döker dökmez onlar yumurta gibi şişecek Sonra bu kızarttı ın unlu yumurtaları kaynattı ın tatlının içine dök afiyet olsun.. =) =)

H

hayrunisa

Guest
engellede göreyim senii beceriksiz kardesss :D :D gel ben sana anlatayım msn de hiç çekinme :D ama sen msn ye giremiyodun ki dimi

ben almıştım elinden msn ni :D

tamtam

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Fırında püreli yumurta
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: 10 dk
Malzemeler:

3 patates

Yarım su barda ı süt

3 çorba kaşı ı margarin

1 çorba kaşı ı rendelenmiş kaşar peyniri

50 gr dil peyniri

4 yumurta

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Patatesleri yıkayın. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin ve haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getirin. Süt, 2 kaşık margarin, kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.

* Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Dil peynirini küp küp do rayın. Kalan margarinle 4 küçük fırın kabını ya layın. Püreyi fırın kaplarına paylaştırın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Aklarını pürenin üzerine paylaştırın. Dil peyniri serpiştirip fırında 7-8 dakika pişirin.

* Kapları fırından alıp her birinin üzerine bir yumurta sarısı ekleyin. 1 tutam tuz serpip tekrar fırına verin. 2 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın.
imperiaflex_0_0_10.jpg

tamtam

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
MALZEMELER
1/2 kg pırasa
1 bardak süt
3 adet yumurta
kırmızı pul biber,nane, karabiber

HAZIRLANIŞI
Pırasaları yeşil saplarından ayırarak kalan kısmı çok ince şekilde do rayın. Tencereye yeterli sıvıya döktükten sonra pırasaları iyice kavurun, sonra üzerine süt döküp 1-2 dakika daha kaynatın. Üzerine biraz nane, pul biber ve tuz ekleyip karıştırın. Yumurtaları üzerine kırdıktan sonra kara biberi dökün ve tencerenin kapa ını kapatarak yumurtaların katılaşmasını bekleyin.

tamtam

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
MALZEMELER
yumurta
yo urt
sarımsak
margarin
toz kırmızı biber
tuz

HAZIRLANIŞI
Genişçe bir sahanın yarısına kadar su koyun, tuz ilave edin ve normal ateşte
kaynatın. Kaynayan suyun içine istenildi i kadar yumurta kırın ve kapa ı
kapatarak kayısı olana kadar bekleyin.Sarımsakları döverek yo urtla karıştırın.Tabaklara önce sarımsakla yo urdu koyun üzerine pişen yumurtaları
kevgirle süzerek yerleştirin.Harlı ateşte margarini eritin toz kırmızı biberi ilave edin ve biber yanmadan yumurtaların üzerinde gezdirin.

tamtam

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
MALZEMELER
2 yumurta
1 yemek kaşı ı margarin
100 gram kıyma

HAZIRLANIŞI
İlk önce margarini tavaya koyup erimesini bekleyelim. Margarin eriyince kıymayı kavuralım. Sonra yumurtaları tavaya kırıp 5 dakika bekleyelim.

tamtam

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
niye hep yumurta diye kızma...
yumurta ö rencinin bir numaralı yeme idir...

Üst Alt