Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Habibemsin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Yalan söylemek cok kötüdür bunun bilincindeyiz ama zaman zaman bu yalanlardan vaz gecemiyoruz yalanlarla ic ice yasiyoruz..

Mutlaka hepimizinde hayatinda yalan söyledigi olmustur.
Belki kendimizi kurtarmak icin belkide bir yuvanin saadeti icin belkide korkudan yalan söylemisizdir.

Bugun kontv de bu konuyu ele almislardi ve hayatlarinda söyledikleri bir yalani itiraf ettiler.
Istedimki bizde hayatimizda en ilginc yalanimizi burada itiraf edelim.

Ben baslamak istiyorum ilk itirafla.

Lisede okuyordum
yalan söylemenin kötü oldugunu annem bizlere cok güzel ögretmisti annemize asla yalan söylemezdik hatta yalan söylersem itibarim düser annemin yüzüne bakamam korkusunu tasirdim icimden.
Bir gun ögretmenimiz ertesi gun icin ilk iki dersin olmayacagini ve iki ders gec gelmemizi söylemisti.
Cantalarimizi aldik evimize gidiyoruz yolda kiz arkadaslarim dedilerki...
Gelin yarin sabah ilk iki dersin olmayacagini annelerimize söylemeyelim bizim eve toplanalim.
Tabi cok korktum kabul etmek istemedim ama arkadaslarim cok israrliydilar bu konuda ve kim duyacak söylemeyiz ilk defa birlikte olacagiz sana hic bir zaman izin vermiyorlar ne dogum günlerine geliyorsun ne partilere... hadi kirma bizi bu sayede birlikte oluruz dediler.
Iste hayatimin en agir yalanlarindandi ve ertesi gun anneme ders olmadigini söylemeden erken ciktim evden kiz arkadasimin evinde toplandik ama bunun acisini gunlerce icimde yasadim...

HACI BORAN

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
anlattıgın gibi bacım yalan cok kötüdür vede su dünyada yalan atmayan bence yoktur..Tabiki su dünyada büyük mürsidler yasıyorlar onlara kesinlikle bisey diyemem...

Benim suan aklıma gelmiyor aklıma geldigi zaman yazarım ins... :D

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Allah'ın öldükten sonra seninle benim aramdaki günahları affettim diyeceğini ve her şahit olduğunda affedilme ihtimalinin azaldığını duymuştum... Allah u Alem

Habibemsin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Original von YaMusaB
ALLAH'ın öldükten sonra seninle benim aramdaki günahları affettim diyeceğini ve her şahit olduğunda affedilme ihtimalinin azaldığını duymuştum... ALLAH u Alem

Böyle bir cevabla karasilasacagimi biliyordum...
Ama bu isledigim günahi kiz arkadaslarim biliyorlar ortak oldular ve sanirim bahsettigin durum islenen gunahin yanlizca Ben ve Allah arasinda olanlardir...

konyali-kiz

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
8
oo okul yalanlari kimin yokki
bazen bizde ödev yapmayinca yada dersi kaytarinca yalan syöleriz isim vardi Arbeitsamta gitmelyidim gibi yalanlar

ama en kötüsü kiz arakdasim ethik dersine girmedi cünki odersten sonra sinavi vardi ve ona calismaik istedi ama dayanamadi ethik dersinin 2. saatine girdi ögretmen sordu nerdeydin oda arbeitsamta gittim dedi tabi ögretmen belge getirdinmi diye sordu
kiz hayir dedi ama getirebilirim dedi
ögretmende tamam sana inaniyorum dedi sen ve hafize yani ben yalan söylemessiniz size güvenim tam dedi
tabi ben ve arkadasim öyle bir kötü oldukki ;(

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
ORiJiNAL YAZARI : konyali-kiz
oo okul yalanlari kimin yokki
bazen bizde ödev yapmayinca yada dersi kaytarinca yalan syöleriz isim vardi Arbeitsamta gitmelyidim gibi yalanlar

ama en kötüsü kiz arakdasim ethik dersine girmedi cünki odersten sonra sinavi vardi ve ona calismaik istedi ama dayanamadi ethik dersinin 2. saatine girdi ögretmen sordu nerdeydin oda arbeitsamta gittim dedi tabi ögretmen belge getirdinmi diye sordu
kiz hayir dedi ama getirebilirim dedi
ögretmende tamam sana inaniyorum dedi sen ve hafize yani ben yalan söylemessiniz size güvenim tam dedi
tabi ben ve arkadasim öyle bir kötü oldukki ;(

EVET YALANA NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Yalan, bende Habibe ablam gibi asla rahat olamam, yalan söyleme durumum varsa eğer, konuşmamayı tercih ederim,Ama bu durumlarım bir iki kadar azdır herhalde, Ama ben şu yönden Allah çok şükür ediyorum ki, Annem ve Babam çok anlayışlı insanlar. Bizlerin asla yalana sürüklenmemizi istemedikleri için hiç bir şeyi gizlemiyorum.Ve onlarda gereken anlayışı gösteriyorlar. Allah cc onlardan razı olsun.Tabi ki bende onların bu güvenine layık olmak amacı ile, yalan söylemem gerekecekse, o fiili yapmamayı ve terk etmeyi tercih ediyorum.

Rabbim asla yalana ihtiyaç duyurmasın, utandırmasın cümlesini...

Aminnn...

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Arkadaşlar bu yalan konusunda hemen hemen herkez bir yalanı olmuştur.bu inkar edilemez.Ama bunu açığa vurmak ne kadar doğru ,atalarımız boşuna dememiş"ibadet de gizli kabahatte gizli"diye hem bu hataların böyle açığa vurulmasını şahsen kendim doğru bulmuyorum.Unutmayalım ki bu hataları rabbimiz affetme ihtimali vardır.Ama bunu açığa vurarak affedilme ümidimiz de yok oluyor.

Bunları açıklamayalım derim.Bırakalım rabbimiz le kendimiz arasında kalsın.

Zühre

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
ORiJiNAL YAZARI : hayrullah
Arkadaşlar bu yalan konusunda hemen hemen herkez bir yalanı olmuştur.bu inkar edilemez.Ama bunu açığa vurmak ne kadar doğru ,atalarımız boşuna dememiş"ibadet de gizli kabahatte gizli"diye hem bu hataların böyle açığa vurulmasını şahsen kendim doğru bulmuyorum.Unutmayalım ki bu hataları rabbimiz affetme ihtimali vardır.Ama bunu açığa vurarak affedilme ümidimiz de yok oluyor.

Bunları açıklamayalım derim.Bırakalım rabbimiz le kendimiz arasında kalsın.
evet. işte bu. Allah razi olsun kardeşim.

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Tövbe ve istiğfar kapısı açık olduğu müddetçe yalanlarımıza tevbe etmeli ve bidaha o yalanlara dönmemeye söz vermeliyiz

Hertürlü bilerke veya bilmeyerek yaptığım yalanlardan ancak ve ancak Rabbime sığınırım....Beni benden daha iyi bilen ancak O'dur....

Üst Alt