Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

azerin

uhuvvetnur

Aldığı Beğeniler
12
262uob9.jpg

Malzemeler:

1/2 su bardağı sirke
3 adet tavuk göğsü (bud da ola bilir)
7-8 adet sarımsak
2 çorba kaşığı kekik

Kızartmak için:
Sıvıyağ
Un

Yapılışı:

Kuşbaşı doğradığınız tavukları bir kaba alın, üzerine çıkıncaya kadar su ve sirke koyun, 7-8 diş sarımsak dövün ilave edin ve bol kekik koyun. en az 2 saat bekledikten sonra tavukları karışımdan sıkarak alın, una bulayarak yağda kızartın.

azerin

uhuvvetnur

Aldığı Beğeniler
12

turkiyeye geldıyım gunden hep denız sahılınde mıdye alıb yeyenlere bi tuaf bakıyordumm. (hanefı mezhebine gore zaten yenmez) Ama yenılır dense bile, ben midyeni alıb yemezdim. Buna rağmen tadını merak etdıyımden, bu tarıf dıkkatımı cekdı. Cunkı yeyenler cok ıştahla yıyo.
not: bir yemek formuna uyeyım. Deneyenler cok beyenmış. Aynı mıdye tadı oluşuyomuş tavukda bu tarıfı uyqulayınca.
:yemek:

not: Ben denedim bu tarifi.
Turk damak tadına uymuyo bence. Yani bizim yemeklerden hic birine yakın tad diyil.
Ama eşim beyendi.
Benim gibi deniz urunlerini sevmiyen biri (hatta somon balığı dışında hic bir balığı sevmem) yedim bunu.
kısası; bana göre, mısır ununa bulanarak kızarmış hamsiden - iyi , :)
tavukdan - kötü

:kahve:

an-ı seyyale

br garip gezgin

Aldığı Beğeniler
16
Takım
Diğer
elinie sağlık tam yapayım derken alttaki mesajınızıda okudum gerçekten midyeye benziyosa tadı bende yiyenleri görünce iğrenniyom bide limon sıkıyolar ıyyyyy yapmasam mı
ama tavuk vede her tür balık severim damağımda dünya mutfaklarına açıktır helal olduğu sürece:)
yaparsam fikrimi söylerim

azerin

uhuvvetnur

Aldığı Beğeniler
12
elinie sağlık tam yapayım derken alttaki mesajınızıda okudum gerçekten midyeye benziyosa tadı bende yiyenleri görünce iğrenniyom bide limon sıkıyolar ıyyyyy yapmasam mı
ama tavuk vede her tür balık severim damağımda dünya mutfaklarına açıktır helal olduğu sürece:)
yaparsam fikrimi söylerim

YA GORUNTU OLARAK MİDYEYE BENZEMİYO Kİ :):):)
TAD OLARAK BENZIYO. BEN DENEDİM PİŞMAN OLMADIM.
AMA YİNEDEŞ SİZ BİLİRSİNİZ.

iSTERSENIZ TARİFİ TAM OLARAK YAPMAYIN. YANI 3 TAVUK GOĞSU DIYIL. 1 BUCUK TAVUK GOĞSUNDEN DENEYİN.

BİDE MEZE GİBİ YENİLE BİLEN BİR ŞEY OLUR.

an-ı seyyale

br garip gezgin

Aldığı Beğeniler
16
Takım
Diğer
azerin bacım bekledim gelmedin yemeğe tek başıma yemek zorunda kaldım kandırıkcı midyeyi:-Oben size gelirsem bundan pişirme olarmı:)

azerin

uhuvvetnur

Aldığı Beğeniler
12
azerin bacım bekledim gelmedin yemeğe tek başıma yemek zorunda kaldım kandırıkcı midyeyi:-Oben size gelirsem bundan pişirme olarmı:)

Allah senı güldürsün beyenmedınmı. olsun canım. Bende zaten fazla guzel bır yemek olduğunu söylemedım dımı. Ama en azından mıdyenın ne taddığını öyrenmış oldun. yani şikayet etme sevmedım deyıb.

geldiyinde ben sana gercek mıdye yaparım..:leziz:
netcen bu yalançı midyeni

ya sen gelmekden ol ben sevdıyın yemeyi yaparım. tabı bıde benım bıldıyım yemek olsun:)

an-ı seyyale

br garip gezgin

Aldığı Beğeniler
16
Takım
Diğer
Allah senı güldürsün beyenmedınmı. olsun canım. Bende zaten fazla guzel bır yemek olduğunu söylemedım dımı. Ama en azından mıdyenın ne taddığını öyrenmış oldun. yani şikayet etme sevmedım deyıb.

geldiyinde ben sana gercek mıdye yaparım..:leziz:
netcen bu yalançı midyeni

ya sen gelmekden ol ben sevdıyın yemeyi yaparım. tabı bıde benım bıldıyım yemek olsun:)

:aro: ben ne olsa yerim yukarda görüldüğü gibi:-O
çayıma süt katma yetr:Smiley (74):

Üst Alt