Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

HAMUŞ

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Takım
Fenerbahçe
Hangimiz günü kurtamak için o “beyaz yalanlardan” söylemedik ki? Yapmayacağımızı veya yapamayacağımızı bildiğimiz halde sırf başımızdan savmak için “Tamam” demedik ki? Bazen de tüm iyi niyetimizle kalp kırmamak için yapmaya niyetimiz olmayan şeyler için “Yaparım” demedik mi? Evet dedik ama doğru yapmadık. Zira Allah, Kuran’da:
Ey iman sahipleri! Yapmayacağınız şeyi neden söylüyorsunuz? Yapmayacağınız şeyi söylemeniz, Allah katında büyük günahtır.”
Saff Suresi 2-3
diye açıkça müslümanları uyarmakta ve bir çoğumuza önemsiz gibi gelen bir alışkanlığımızdan kaçınmamızı söylemektedir.
Maalesef günümüzde neredeyse sadece bir kaç ibadete indirgenen müslümanlığın aslında hayatımızın her anında uygulanması gereken bir inanç sistemi olduğunu unutmamalıyız. Evet hepimizin din derslerinde müslümanlığın şartları olarak öğrendiği namaz kılmak, oruç tutmak, zekat vermek ve hacca gitmek çok önemli şartlar ama ezberlediğimiz bu şartlar iyi müslüman olabilmek için yeterli değil. “Müslüman oldum” demek çok daha derin bir iş. Doğruluğu, dürüstlüğü, adaleti her anımızda yaşamaya çalışmak da müslümanlığın bir o kadar önem verdiği bir gereklilik. Bu yüzden de Allah müslümanlara özü sözü bir olmalarını, verdikleri sözü tutmalarını ve yapmayacakları şeyleri söylememelerini öğütlüyor.
Bugüne kadar bunun önemi gözümüden kaçmış olabilir ama Kuran’da çok net biçimde söylendiği gibi davranıp bundan sonra yapmayacağımız şeyleri yapacağımızı söylemeyelim. Allah yar ve yardımcımız olsun.
Rabbim! Beni gireceğim yere dürüstlükle sok, çıkacağım yerden dürüstlükle çıkar, ve bana katından yardımcı bir güç ver.
İsra Suresi 80

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Çok hassas bir konu. Çok daha dikkat etmemiz gerekiyor.
Allah hepimizi bu tür olaylardan sakınsın.

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
HAMUŞ;397776H' Alıntı:
Allah yar ve yardımcımız olsun.
Rabbim! Beni gireceğim yere dürüstlükle sok, çıkacağım yerden dürüstlükle çıkar, ve bana katından yardımcı bir güç ver.

Aminnnnn Ya Rabbel Alemin
Cenab-i Hak razi olsun insaAllah kardesim tesekkürler
Selam ve Dualarimla........

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım
Galatasaray
:aro: kardesim..
ALlah islah etsin..

HAMUŞ