Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
RESULULLAH s.a.v tebuk seferine çıktığı zaman benim gayet zayıf ve yürümez bir devem vardı.Birkaç gün devemi besleyeyim de sonra gidip RESULULLAH a yetişirim.dedim..
Devemi bir kaç gün yemle besledim.Sonra yola çıktım.Bir yere kadar varınca devem çöktü kaldı ve yerinden kalkamadı.Bunun üzerine eşyalarımı sırtıma alıp,şiddetli sıcak altında tebük yolunu tuttum.Benim karaltım uzaktan görününce,Eshab-ı kiram YA RESULULLAH tek başına bir yaya kimse geliyor.demişler..S.A.V de umarım ki o gelen Ebu zer Gıfaridir.buyurmuş.
Ben yanlarına yaklaşınca,eshab-ı kiram Vallahİ Ebu zer gıfaridir.dediler.
RESULULLAH S.A.V in huzuruna vardım.Yerinden doğrulup,Merhaba ya Eba zer
rahatlık ve sevinç Ebu zerin olsun ki,yalnız yürür,yalnız ölür ve yalnız diriltilir.buyurdu.
Nitekim Ebu zer gıfari hazretleri ıssız bir yer Rebzeye yerleşti.S.A.V in buyurduğu gibi orada yalnız yaşadı ve yalnız vefat etti.
İbni Mesud hazretleri şöyle buyurmuşlardır.Ebu zer gifariyi rebzede yalnız bir halde vefat etmiş buldum.
S.A.V in söylediği gerçekleşti.dedim.
Müstaksa hazretleri de şöyle demiştir.
rebze de Ebu zer Gıfarinin kabrini ziyaret ettim.
Onun kabrinde diğer sahabinin kabrinde bulamadığım bir tesir buldum.
Kabrinin yanında namaz kıldım.Başımı secdeye koyunca,kabrinin toprağından burnuma misk kokuları geliyordu.

RABBİM bizleri bu muhtesem insanlarin ahlakini örnek alip,hayatlarına yansıtanlardan etsin..

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Amin..Yazı için tşk abi allah razı olsun..

HACI BORAN

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
RABBİM bizleri bu muhtesem insanlarin ahlakini örnek alip,hayatlarına yansıtanlardan etsin.. AMİNNNNNNNNNN

ALLAH RAZİ OLSUN ABİM

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
AMİN haci abim ve onur....

RABBİM bizleri rızasından ayırmasın.

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
RABBİM bizleri bu muhtesem insanlarin ahlakini örnek alip,hayatlarına yansıtanlardan etsin.. AMİNNNNN.
ALLAH RAZI OLSUN.

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
ORiJiNAL YAZARI : peri
RABBİM bizleri bu muhtesem insanlarin ahlakini örnek alip,hayatlarına yansıtanlardan etsin.. AMİNNNNN.
ALLAH RAZI OLSUN.

aminnnnnnnn,hayat gayemiz budur zaten,allah'a ulaşmak,o yolda çetin şartlarla mücadele verip inamlı kişilerden olabilmek..........keşkeeeee

Üst Alt