Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Fahl_

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
30
Takım
Beşiktaş
geceydi bir düşe düşmek bu kadar mı zor efsa ,

ve bir ölüm bu kadar mı düş

Nakarat nakarat yalnızlığımdan seni besteledim, ah bu tını beni öldürmüyor da efsa!

İstanbuldan önce ben ağladım sabahında .

Sözlerim kan çanağı, hüznüme ekmek doğrama!

Dün gece üşüdüm de çok, kuşlar mı söyledi efsa Kalbimiz vardı evet titreyince bil(diril)dik. Sızlanmak de neymiş, eyvah eyvah öldük mü yoksa. Topuğumuzdan çekilen narin can değil de ne.

Seni yaşatmak için çareyse, biz mi ölseydik?

Söyle, neye yarardı ki, son soluğunu yutmuşa. Bir can kaç soluk ederdi gözlerimizin yamasına .Soldu dilimin gülü efsa'.

Su; bir kursak geçimi su, acı(mı) yedirildik!

Bir mum yaktım geceye Üfle(me)!

Hişşş sen ses etme, melekler sus kesiliyor iki dudak arası emrine. İncinmesin gönlünün nazı, ben yüzdürürüm kâğıt gemileri bileklerinde. Bir sarışın geceydi ağlay(t)ışların, esmer kaldı göğ(s)ümde

Ve efsa

Ve masum

Ve ahh

Saçların niçin vardı ki senin ve gözlerin! Kimseler bilsin işte, senle diye ölümü de özlerim! Eyy seni, en seni ben de sevdim. Bir tebâreke saldım ardına, işittin mi huri güzelim Ah efsa ahh Şimdi uzanmışsın boylu boyunca bir mezar taşı keyfinde misin..

Özlemek de var mı cennette, öyleyse en çok beni

Sus/tum Bildi ki arz niçin susulacaklar. Adınla gelen baş göz üstüne efsa, yok mu o diyardan bir haber yangın sineye Eyvallah olsun kahrına, narına, sitemine. Dudak bükersem Azrail?e hak ola(yd)ım senden önce! Bir mum, bir de su, dile gel hangisine meyledeyim Önce yak, önce ver ateşe külümü ki hiçliğim bileyim. Allah?tan korktum efsa, adında! Adımla korkma, yol dediğin eni boyu sen. Sen ki; hasret, sen ki; vuslata kasem! Doldurma çilemi efsa, hükmündeysem.

Ört üstünü hadi...

Tek kişilik masalarda bizden öteye kurul. Az beni dinlen, Firdevs yamacında yorulmadın mı zevkten Bil ki burada iki adımda bir sen, on üç adım dört duvar mahsen! Son göçün müydü ki efsa yetişemedik kanadına! Pencerelerini sıkı kapama gök kubbenin, fısıltın varmıyor kıyılarıma. Seni hala seviyorsam yaşamadığımdandır efsa. Bilirim ki sen haz etmezsin dirilerden, bu yüzden efsa, işte bu yüzden önce öldüm! Seni seçtiler, çünkü sen kuldan da öteydin. Sen biraz az bekle dedin, az/dım en çok bekledim. Bir kelam et efsa önümdekilere, çıktı canım beklemeden geçeyim!

Ve efsa ve mum ve kevser suyu gözlerin. Söyle hangi peygamber duasısın sen Kimler azarladı seni uykunda Sabahına ağlama efsa, melekler içleniyor.

Bildi(rildi)m şimdi efsa, aşk değiyor ömre sadece, el/değmiyor!

Seni gönle kondurana kurban olayım ki üç yeminin sonunda da sen! Ve aşktan gelmesin ki üç kitabın izninde esamen! Ahh bu kadar aşk olmayasıca!

Merhametsiz değildi billur suretine nazar eden ilk melek Seni benden çok sevdi!

Olmuyor efsa? olmuyor, sana ten boyu dokunulmuyor! Kefeni libasın öylesi hoş durmuş ki çocuksu endamında Bari ekşit suratını, yine takılmasın ölümün hevesi suretine... Sahi, gözlerinin değdiği yerde görünmeyen mi var ki dalgınsın pencere kenarında?

Gözlerime saçlarını sür efsa, bakıpta gör(e)miyorum! Sesleri geliyor oysa Üç melek efsa; su, sürme, ölüm kundağı Elalığını sürülen sonsuzluk mu ki baktıkça d/üşüyorum. Topuğuna adımı yazdım, sağlam bas yere! Sığıntınım kucağında, eteğinle dualar mısın sabiliğimi efsa

Hani öldüm desem

Hani özledim de bil

Salınsa sesim gecene annence, gel(e)mez misin

Üç güne kadarmış hasret efsam üç gün kadar.

az biraz bekle... eşikte cana sulanan melek değil mi, kıyamet dediğin

Hadi! Ayart Azraili seni özledim!

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
Uzun zamandır üzerimden atamadığım hüzne, yine seni ortak edeceğim.

İçime sığdıramadığım acımı, bana bıraktığın sensizliğimle dindireceğim…

Sorgusuzca ve sormamacasına yine yokluğuna anlatacağım, yine sensizliği yüreğime dahil edeceğim…

Rabbim, insanın yüreğine 40 tane mum yaktırırmış da, her gün birini söndürür, kalan 40. mumu da, bir ömür ince ince sızlasın diye yüreğimizde bırakırmış…

Bu gün söndüğünü sandığım her mum, daha bir yakıcı olarak yaktı yüreğimi…

Ruhunun; bedenime değen hissiz dokunuşu karşısında verdiğim ilk tepkiyi, ilk isyanı hatırladığım gibi, sensiz geçen bu ilk günümü de hatırlayacağım.

Aydınlığa darılıp, yüzümü karanlığa gömdüğüm anı da unutmayacağım…

Tıpkı cansız bedenine dokunduğum zaman, mermer soğukluğunda hissettiğim hissizliği de unutmayacağım gibi…

Biliyorum ki, bütün kelimeleri yan yana getirsem de, sensizliğime olan özlemimi anlatamayıp, sadece yaşatacağım.

Ağladığımda başımı koyduğum tek omuz, sevincimin ortağı, acı tatlı hatıralarımın kahramanı…

Yüreğimde taşıyamadığım acım, kabullenemediğim yokluğun…

Gittiğin yer güllerle dolsun. Bilirim, sen seversin gülleri…

Alışmıştım; kaybettiğim sevdiklerimin acısına, yokluğuna; kimbilir, belki de sessizliklerine…

Alışamadığım tek gerçek; beni tamamlayan diğer yanımın yokluğu, sendin…

Her gün azalır dedikleri sensizliğin acısı, artarak katlanıyor, katmerlenip yüreğime çörekleniyor…

Bekliyorum, sessiz, sensiz, yağan yağmura, esen rüzgara inat; kavrulan yanan yüreğimin, ayrılığın olmadığı yerde sana kavuşacağı anı…

Bekliyorum…

(Alıntı / 31, Aralık 2010 - Bana ait)

Fahl_

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
30
Takım
Beşiktaş
Biliyorum ki, bütün kelimeleri yan yana getirsem de, sensizliğime olan özlemimi anlatamayıp, sadece yaşatacağım.

Ağladığımda başımı koyduğum tek omuz, sevincimin ortağı, acı tatlı hatıralarımın kahramanı…

Yüreğimde taşıyamadığım acım, kabullenemediğim yokluğun…

Gittiğin yer güllerle dolsun. Bilirim, sen seversin gülleri…

Alışmıştım; kaybettiğim sevdiklerimin acısına, yokluğuna; kimbilir, belki de sessizliklerine…

Alışamadığım tek gerçek; beni tamamlayan diğer yanımın yokluğu, sendin…

Çok ,çok derin satırlar..Bilinen acının kıvrımlı ve ah çekilen duyguları..

Düşün ve özlemin acıyla harmanlaştığı iç çekişi..

Yüreğine,kalemine,hissedişteki yalın ve insani yorumuna sağlık kardeşim..

Çok güzel yazmışsın..

Rabbim razı olsun ,şu kainattaki varlığından..

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
Yaşadıklarımız değil midir ki, kaleme dökülen...?

Gözyaşına boğulup konuşamadığımızda, alamadığımız her nefeste, On'larca insan arasında yalnız kaldığımızı hissettiğimizde değil midir ki, kalemimize dökülen...?

Değil midir ki, yüreğimizde yaşattıklarımıza ettiğimiz kelam...?

Rabbim varlığından razı olsun Fahl... Garip ama sende, beni buldum...

Fahl_

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
30
Takım
Beşiktaş
Yaşadıklarımız değil midir ki, kaleme dökülen...?

Gözyaşına boğulup konuşamadığımızda, alamadığımız her nefeste, On'larca insan arasında yalnız kaldığımızı hissettiğimizde değil midir ki, kalemimize dökülen...?

Değil midir ki, yüreğimizde yaşattıklarımıza ettiğimiz kelam...?

Rabbim varlığından razı olsun Fahl... Garip ama sende, beni buldum...

Sevgili Katresu..

İnsan hisseder..Bazen bir mısrada bazen bir yankıda,bazen bir duyguda..

Yürek ne ile varoluyorsa dilden de o dökülür misali..
Her kalbin ritmi yaşamdan süzdüklerine dair atar..

Katresu..Kalbine yakın olduğun kadar kuvvetli kalemin ve daha da önemlisi ne yaşadığını,niçin yaşadığını ve bu konuda ne hissedip ne düşündüğüne dair güzel yeteneğin ve sentezin her daim güzel tebessümler ile karşılaşsın..

Rabbim razı olsun...Yüreğinin hüzmelerinden

Üst Alt