Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Allâhü Teâlâ, Mûsâ Aleyhisselâm’a şöyle vahyetti:

“Ben altı şeyi diğer altı şeye bağladım.
Fakat insanlar onları başka şeylerde arıyorlar.
Böyle yaptıkları müddetçe asla onlara ulaşamayacaklar.

1-Ben râhatı cennete koydum. İnsanlar ise onu dünyada arıyorlar. Asla rahata ulaşamazlar.

2-Ben ilim ve hilmi, açlık ve vatandan uzak olmaya bağladım. İnsanlar ise onları karın tokluğunda ve vatanlarında arıyorlar. Onlara asla ulaşamazlar.

3-Ben izzet ve şerefi, geceyi ibâdetle geçirmeye bağladım. İnsanlar ise onu hükümdarların kapısında arıyorlar. Onu asla bulamazlar.

4-Ben üstünlük ve yüksek dereceleri, tevâzuya bağladım. İnsanlar ise onu kibirlenmekte arıyorlar. Ona asla ulaşamazlar.

5-Ben duânın kabul olmasını, helâl lokmaya bağladım. İnsanlar ise onu boş konuşmakta arıyorlar. Ona asla ulaşamazlar.

6-Ben zenginliği, kanâate bağladım. İnsanlar ise onu mal biriktirmekte arıyorlar. Ona asla ulaşamazlar.”

*Fazilet takvimi Eylül 2019

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
Rabbim razı olsun
Uhibbu????
Şuur nasip eylesin cümle inananlara

seylan_54

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,393
Mutevazi bir yaşantıda hepsi var aslında. Büyük beklentiler içine girip, o beklentilerin peşinde ömrü heba etmek, insanın kendisine zulmetmesinden başka bir şey değil.

Teşekkürler..

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
1. maddeyi anlayabilsek digerleride gelecek ????
:aro:

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
Üst Alt