Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
valla amma güzel konuları kaçırmışım bu radyo yüzünden yani haaa

birde bendeniz havva anlatsın hani ne derler her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır ...eşim çok çay tiryakisi ve yaptığım çayları çok beyenir önce reklamları dinlediniz =) gelelim yapım aşamasına

bendeniz içilecek çayın miktarını tabiki kendi göz kararıma göre veye kişilerin azlına veya çokluna göre ayar eder..

önce onu soğuk suyla 3-4 kereden az olamamak koşuluyla yıkar bulanık suyunu dökerim..

sonra demlin altına suyu koyar üzerinede yıkanmış olan bu çay 'ı çaydanlınla oturtururum..

beklerim altındaki su kaynasın diye su kaynayınca hatta az daha beklerikimki yukardaki çay altaki çay suyunun buharıyla tavlansın diye... bunu şu şekilde anlarım, mutfamı mis gibi bir çay kokusu kaplar bu kıvamdır benim için önce koku ve çay tavlanacak

sonra kaynayan suyu demlin içine kararımca döker çaydanlın altını çay ocanın en küçüne ve kısına koyarım ve bu demlenme işi 6-7 dakikadır ..

sonra çay bardana koyacağım ilk çayı çayın ımzından lavobaya dökerim ilk çayı asla barda dökmem buna çok dikkat edin çayın azındaki ilk yudumu lavaobaya dökün bilahare sonra bardaklara koyun ve sonra altaki suyuyla karıştırıp servis yapın...

not asla ocan altını harlı yakmayın yakmayınki altaki kaynayan su üsteki çayı kaynatmasın benim eşim bunu hemen anlar ve bu çay kaynamış der...aslada soğuk çay içmez çay sıcak konur soğutulup içilir der buda eşimin yöntemi neyapalım keyf onun =) =) =)

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
bi zahmet bitirdikten sonra haber verin gelip içelim..

burdaki çay içilmiyor.zaten

içine limon atiyorum bende...tad yokki..

elinize saglık..

ins..sizede cennette en güzel nimetleri verir melekler.

KanDamLaSi

Ubeyd

Aldığı Beğeniler
64
Original von fzehra
valla amma güzel konuları kaçırmışım bu radyo yüzünden yani haaa

birde bendeniz havva anlatsın hani ne derler her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır ...eşim çok çay tiryakisi ve yaptığım çayları çok beyenir önce reklamları dinlediniz =) gelelim yapım aşamasına

bendeniz içilecek çayın miktarını tabiki kendi göz kararıma göre veye kişilerin azlına veya çokluna göre ayar eder..

önce onu soğuk suyla 3-4 kereden az olamamak koşuluyla yıkar bulanık suyunu dökerim..

sonra demlin altına suyu koyar üzerinede yıkanmış olan bu çay 'ı çaydanlınla oturtururum..

beklerim altındaki su kaynasın diye su kaynayınca hatta az daha beklerikimki yukardaki çay altaki çay suyunun buharıyla tavlansın diye... bunu şu şekilde anlarım, mutfamı mis gibi bir çay kokusu kaplar bu kıvamdır benim için önce koku ve çay tavlanacak

sonra kaynayan suyu demlin içine kararımca döker çaydanlın altını çay ocanın en küçüne ve kısına koyarım ve bu demlenme işi 6-7 dakikadır ..

sonra çay bardana koyacağım ilk çayı çayın ımzından lavobaya dökerim ilk çayı asla barda dökmem buna çok dikkat edin çayın azındaki ilk yudumu lavaobaya dökün bilahare sonra bardaklara koyun ve sonra altaki suyuyla karıştırıp servis yapın...

not asla ocan altını harlı yakmayın yakmayınki altaki kaynayan su üsteki çayı kaynatmasın benim eşim bunu hemen anlar ve bu çay kaynamış der...aslada soğuk çay içmez çay sıcak konur soğutulup içilir der buda eşimin yöntemi neyapalım keyf onun =) =) =)
,

AbLam en iyi sekiLde sen anLatmissin ayni bizim yaptigimiz gibi :)
Ne aci oLuyor ne tatsiz.. Tavsan Kani Tam Kivami :D

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13

bunu anlamadım abla..neden bardağa dökmüyoruz..dökersek ne olur 8)

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
ORiJiNAL YAZARI : ExELaNcE

bunu anlamadım abla..neden bardağa dökmüyoruz..dökersek ne olur 8)

bunu ben talebeyken yurtlarda kalırken rahmetli bir kaptan amcamız vardı dernek başkanı beni ozaman çaycı seçmişlerdi ve bu mubarek kaptan amca bana çayın yapılışını bu şekilde tarif etti ve ben ogündür bugündür öyle yaparım..hiç sormak aklıma gelmemişti ama vardır bir bildiği

konyali-kiz

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
8
benim ictigim ca sadece yaprak cay ynai ceylon cayi kast ediyrsunuz demi
rize cayinin sevmem fazla tatli gibi bisey
ama söyliyeyim ceylon cay rize cayi gibi koyu olmaz ozaman aci olur

ablam bu bir el isi aliniz nasil alistiysa öyle demlenir
ama cayi önceden yika ve su kaynadiktan sonra biraz beklet hemen demleme

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Ben pek beceremem o işleri kesin ya suyu çok/az olur yada çayı az/çok olur :D:D:D Biraz bişeyler kaptık sayenizde artık daha iyi olur :D

Üst Alt