Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

ömer_hattab1

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
BU SAVA^TA BELK0 ^EH0T OLURUM
Yine Medine günlerinden bir gündeyiz. Saad bin Ebi Vakkas'1n karde_i Umeyr, henüz on alt1 ya_1ndad1r. 0slam ordusu Bedir'e hareket etmek üzeredir. Kâinat1n Efendisi orduya kimlerin kat1laca1n1, kimlerin kat1lmayaca1n1 aç1klam1_t1. Orduya i_tirak edemeyecekler aras1nda çocuklar da vard1.
Ordu hareket etmek üzere olduu s1rada, kalabal1k içinde kendisi gizlemeye çal1_an bir çocuk göze çarpmaktad1r. Bu çocuk Umeyr bir Ebi Vakkas'tan ba_kas1 deildir.
Saad bin Ebi Vakkas:
ıEy karde_im! Sen ne yap1yorsun?
Umeyr:
ıResûlullah beni görüp geri kalmam1 ister diye gizlenmeye çal1_1yorum. Ben sava_a kat1lmay1 çok istiyorum. Belki bu sava_ta bana _ehitlik nasip olur.
Resulullah'1n durumdan haberi olur, Umeyr'1 yan1na ça1r1r:
ıSava_a girmemek kayd1 ile bizimle birlikte gelebilirsin.
Umeyr alamaya ba_lad1, o kadar içten al1yordu ki Kainat1n Efendisi dayanamad1 ve sava_ iznini ona verdi.
Bedir'e gidilir, sava_ ba_lar. Umeyr kahramanca sava_1yordu. Sava_ bitip de zafer kazan1l1nca, harp meydan1ndaki kay1plar kontrol edilirken, Umeyr bin Ebi Vakkas'1n _ehitler aras1nda olduu görünür.
YARAB BIZIM EVLATLARIMIZIDA UMEYR GIBI YETISTIRMEYI NASIP ET.AMIN

Üst Alt