Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
*BİR ÇİÇEĞİN DUASI*

Ey bütün ciceklerin, bütün bitkilerin, yerin,
göklerin ve bütün alemlerin Rabbi, ben senin
yarattigin tohumlardan cansiz bir dohumdum
bir zamanlar. Sen bana can verdin.
Dualarimi kabul ettin, beni bir cicek yaptin.
Bana kendi diledigin gibi sekil verdin.
Renklerle, desenlerle süsledin yüzümü.
Bana bir koku sürdün, koklayani mest eden.
Güzellerden bir güzel yaptin, görenlere gösterdin.

Senin verdigin cazibeyle kuslari, böcekleri
cagirdim kucagima. Dayanamadilar, kostular.
Onlara, senin rahmet cesmelerinden serbetler
sundum senin izninle. Birbirimize güldük,
birbirimize sarildik. El ele, kucak kucaga
sana sükrettik, seni zikrettik günler boyunca.
Nice kuslar, nice böceklerle.
Hepsiyle mutlu beraberliklerim oldu.

Niyahet birgün...
Beni bir Mü'min kulun gördü. Yanimdan
geciyordu. Beni farketti. Durdu, geri döndü,
egildi. Yüzüme bakti uzun uzun.
Önce gözleriyle, sonra elleriyle oksadi.
Kokladi, kokladi. Bir öpücük kondurdu
yanaklarima ayrilamdan.
"Ne güzel yaratilmis!" dedi sessizce.
Iste o an ne icin var oldugumu anladim.
Melekler sardi etrafimi ansizin. Imrenerek
seyrettiler olup biteni. Görmedigi Rabbine
görmüs gibi inanan bir insanin yücelisini gördüler.
Ve herseyi en ince ayrintisiyla kaydettiler.
Cekilen resimlerde ben de vardim.

Ey dualara cevap veren Rabbim,
ben cansiz bir tohumdum.
Dualarimi kabul ettin, güzel bir cicek oldum.
Senin kudretinle canlandim, senin
sanatinla süslendim, senin lutfunla güldüm.
Simdi bir duam daha kaldi mahsere sakladigim:

Beni Gören Gözleri Ateste Yakma Ya Rabbi!!

HARIKA BIR DUA BU BENCE SAHSEN COOOOK ETKILENMISTIM ILK OKUDUGUMDA SILZERLEDE PAYLASMAK ISTEDM

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
Sen ki,sevgililerin en hayırlısısın

Sen ki muhabbete en layık olansın

Sevgilin eyle bizi

Ey Habib!

Sen ki, şifa verenlerin en hayırlısısın

Sen ki,derman umulmaya en layık olansın

Şifa eyle bize

Ey Tabib!

Sen ki, ihtiyacımızı bilenlerin en hayırlısısın

Sen ki, kefilimiz olmaya en layık olansın

Kolay eyle işimizi

Ey Hasib!

Sen ki, bize yakın olanların en hayırlısısın

Sen ki,yakınımız olmaya en layık olansın

Yakınlığınla şereflendir bizi

Ey Karib!

Sen ki,görüp gözetenlerin en hayırlısısın

Sen ki,rızası kazanılmaya en layık olansın

Senin gördüğünü bilerek yaşat bizi

Ey Rakib!

Sen ki,isteklerimize cevap verenlerin en hayırlısısın

Sen ki,dua edilip yakarılmaya en layık olanısın

Kabul eyle dualarımızı

Ey Mücib! amin.amin.amin

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
RESULULLAHIN DUALARINDAN ÖRNEKLER
RESULULLAHIN DUALARINDAN ÖRNEKLER

Allahım, senden dünya ve ahirette afiyet istiyorum.(77)

Allahım, kalbimi dinin üzere sabit kıl.(7

Allahım, senden hayrın her çeşidini isterim. Yakın olsun uzak olsun, bildiğim bilmediğim bütün şerlerden sana sığınırım.(79)

Allahım senden hidayet, takva, iffet ve (gönül) zenginliği istiyoruz.

Ey Allahım! Beni hatalarımdan öyle temizle ki kardan paklanan beyaz elbise gibi olayım. Allahım beni hatalarımdan su, kar ve dolu ile yıka. (80)

Allahım beni amellerin ve ahlakın en iyisine sevk et. Bunların en iyisine senden başka sevk eden yoktur. Beni kötü amellerden ve kötü ahlaktan koru. Bunların kötülüklerinden ancak sen korursun.(81)

Ey Allahım bize dünyada da bir hayır ve iyilik ver, ahirette de bir hayır ver ve bizi cehennem azabından koru.(82)

Allahım yeterince helalinden vererek bizi haramından koru. Lütfunla ver başkasına muhtaç etme başkasına muhtaç etme.(83)

Allahım acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, düşkünlük derecesine varan ihtiyarlıktan, cimrilikten sana sığınırım. Ve yine kabir azabından sana sığınırım. Yaşam ve ölüm fitnesinden de sana sığınırım.(84)

Allahım ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten, kabul olunmayan duadan, fayda vermeyen ilimden ve bu dört şeyden sana sığınırım.(85)

Ey Allahım, bilerek bir şeyi sana ortak tutmaktan yine sana sığınırım. Bilmediğim şeyler için senden mağfiret diliyorum. Gaybı hakkıyla bilen ancak sensin

Allahım, senden dünya ve ahirette afiyet istiyorum.(77)

Allahım, kalbimi dinin üzere sabit kıl.(7

Allahım, senden hayrın her çeşidini isterim. Yakın olsun uzak olsun, bildiğim bilmediğim bütün şerlerden sana sığınırım.(79)

Allahım senden hidayet, takva, iffet ve (gönül) zenginliği istiyoruz.

Ey Allahım! Beni hatalarımdan öyle temizle ki kardan paklanan beyaz elbise gibi olayım. Allahım beni hatalarımdan su, kar ve dolu ile yıka. (80)

Allahım beni amellerin ve ahlakın en iyisine sevk et. Bunların en iyisine senden başka sevk eden yoktur. Beni kötü amellerden ve kötü ahlaktan koru. Bunların kötülüklerinden ancak sen korursun.(81)

Ey Allahım bize dünyada da bir hayır ve iyilik ver, ahirette de bir hayır ver ve bizi cehennem azabından koru.(82)

Allahım yeterince helalinden vererek bizi haramından koru. Lütfunla ver başkasına muhtaç etme başkasına muhtaç etme.(83)

Allahım acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, düşkünlük derecesine varan ihtiyarlıktan, cimrilikten sana sığınırım. Ve yine kabir azabından sana sığınırım. Yaşam ve ölüm fitnesinden de sana sığınırım.(84)

Allahım ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten, kabul olunmayan duadan, fayda vermeyen ilimden ve bu dört şeyden sana sığınırım.(85)

Ey Allahım, bilerek bir şeyi sana ortak tutmaktan yine sana sığınırım. Bilmediğim şeyler için senden mağfiret diliyorum. Gaybı hakkıyla bilen ancak sensin

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
En karanlık anlarda, en tenha yerlerde, en kimsesiz çöllerde dahi hep bizimle beraber olan gariblerin enîsi, kimsesizlerin kimsesi ve çaresizlerin çaresi Yüce Allah'a, zerrât-ı kâinat sayısınca hamd ve şükür; Peygamber Efendimiz'e, ehl-i beytine ve ashabına, onların hepsinin hasenâtı adedince salât ü selam ediyor, Rabbimizin en yakın zamanda dünyayı bir kere daha İslam'ın ışığıyla aydınlatacağı, bütün günahlarımızı bağışlayıp bize de gerçek bayramlar yaşatacağı recasıyla, O'nun ulu dergahının önünde bir defa daha diz çöküp ellerimizi kaldırıyoruz:

Ey merhameti sonsuz Rabbimiz! Bizim ve cihanın dört bir bucağındaki bütün kullarının sinelerini imana ve İslam'a açmanı; hakikat ile aramıza giren bütün perdeleri de kaldırmanı diliyoruz.

Rabbimiz! Şayet, Sen'in bu masum kullarına düşmanlık duygularıyla oturup kalkanların hakkı, hakikati tanıyıp hidayete ermelerini murad buyuruyorsan, onları en kısa zamanda sırat-ı müstakîme ulaştır; kalblerini iman ve İslam istikametinde yumuşat ve hem bizi hem de onları razı ve hoşnut olduğun amelleri işlemeye muvaffak eyle!

Ey kudreti sonsuz Ulu Rabbimiz! Yüce dinini bugün de bir kere daha yücelt.. müslümanları nusretinle te'yîd buyur.. bizim ve inanan kardeşlerimizin mağlubiyeti için gayret gösterenleri, bu menfur isteklerinde fiyaskoya uğrat.. boyunlarındaki tasmayı, ayaklarındaki prangayı kulluklarının en büyük alâmeti sayan bu âciz ve fakir kullarını, kardeşlerimizi ve arkadaşlarımızı da azîz kıl ve tutup kaldır!..

İhlasa erdirilmiş, sevgiye mazhar kılınmış ve kurbetle şereflendirilmiş kulların seyyidi olan Efendimiz Hazreti Muhammede, güzide aile fertlerine ve seçkin ashabına salât u selam ederek bunları Senden dileniyoruz, dualarımızı kabul buyur Rabbimiz!..

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
Rahman ve Rahim olan Allah'in adıyla

Rabbimiz! Bize dünyada bir güzellik ve ahirette de bir güzellik ver ve bizi ateş azabından koru . 2/201

Rabbimiz! Bizim günahlarımızı ve işlerimizdeki taşkınlıklarımızı bağışla ve (yolunda) ayaklarımızı diret, Kâfirler güruhuna karşı da bize yardım et. 3/147

Rabbimiz! Eğer unuttuk ya da yanıldıysak bizi tutup sorguya çekme! Rabbimiz! Bize bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. 2/286

Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmeyeceği yükü de yükleme! Bağışla bizi, mağfiret et bizi, rahmet et bize! Sensin bizim Mevlamız, kâfir kavimlere karşı yardım et bize. 2/286

Rabbimiz! Bize ihsan ettiğin hidayetten sonra kalblerimizi haktan saptırma, bize kendi katından rahmet ihsan eyle! Şüphesiz ki, Sen bol ihsan sahibisin. 3/8

Rabbimiz! Sen kimi cehennem ateşine sokarsan onu rezil etmişsindir. Zalimlerin hiç yardımcıları yoktur. 3/192

Rabbimiz! Biz, 'Rabbinize iman edin' diye imana çağıran bir davetçi işittik, hemen iman ettik. 3/193

Rabbimiz! Günahlarımızı bağışla, kötülüklerimizi ört, bizleri sana ermiş kullarınla beraber yanına al. 3/193

Rabbimiz! bize peygamberlerine vaad ettiğini ver, kıyamet günü bizi rezil etme. Muhakkak sen verdiğin sözden dönmezsin. 3/194

Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik, eğer bizi bağışlamaz ve bize rahmetinle muamele etmezsen muhakkak ziyana uğrayacaklardan oluruz. 7/23

Rabbimiz! Bizimle kavmimiz arasında adaletle hükmet. Çünkü sen hükmedenlerin en hayirlisisin . 7/89

Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır ve canımızı Müslüman olarak al. 7/126

Rabbimiz, Bizi o zalim kavmin fitnesine uğratma! Bizi rahmetinle o kâfir kavmin elinden kurtar. 10/85,86

Rabbimiz! Sen bizim gizlediğimizi de açığa vurduğumuzu da şüphesiz bilirsin. Çünkü yerde ve gökte, hiçbir şey Allah'tan gizli kalmaz. 14/38

Rabbimiz! Bize katından bir rahmet ver ve bizim için şu işimizden bir kurtuluş yolu hazırla. 18/10

Rabbimiz! Bize gözümüzü aydınlatacak eşler ve zürriyetler bağışla ve bizi takva sahiplerine önder kıl. 25/74

Rabbimiz! Rahmetin ve ilmin her şeyi kuşatmıştır. O, tevbe edip senin yoluna uyanları bağışla, onları cehennem azabından koru. 40/7

Rabbimiz! Hem onları, hem onların atalarından, zevcelerinden ve zürriyetlerinden iyi olanları kendilerine vaad buyurduğun Adn cennetlerine koy. Şüphesiz çok güçlü, hüküm ve hikmet sahibi olan sensin. 40/8

Rabbimiz! Bizden azabı kaldır. Artık biz inanıyoruz. 44/12

Rabbimiz! Bizi ve bizden önce inanan kardeşlerimizi bağışla, kalplerimizde inananlara karşı bir kin bırakma! Rabbimiz! Sen çok şefkatli, çok merhametlisin. 59/10

Rabbimiz! Yalnız sana dayandık, sana yöneldik. Dönüşümüz de ancak sanadır. 60/4

Rabbimiz! Bizi inkar edenler için bir fitne kılma, (onlara mağlub etme) bizi bağışla! Ey Rabbimiz! Yegane gâlib ve hikmet sahibi ancak sensin." 60/5

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
BIR AKSAM ÜSTÜ YÜREGIN DARALIRSA;
GÖZLERINDEN TÖVBE`LER TASARSA;
AVUCLARIN DUALAR`LA DOLARSA;
BIR BESMELE CEK GÖNÜL`DEN
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

KATRAN KARASI GECELER SENI BOGARSA;
VÜCUDUNU SOGUK TERLER BASARSA;
ICINDE ARD ARDA TOPLAR PATLARSA;
BIR BESMELE CEK SESSIZCE
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

SIR VERECEK BIR DOST BULAMAZSAN;
GÜNAHLARINDAN AYRILAMAZSAN;
BOGUK BOGUK HEP AGLARSAN;
BIR BESMELE CEK YÜREKTEN
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

GÖNÜL DOST`LARINI BIRGÜN BULURSAN;
O YÜCE ILAHIYATA KAVUSURSAN;
SÜKR DUA`LARINI HEP OKURSAN;
BIR BESMELE CEK UNUTMADAN
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

HUZURU NESEYI ISLAMDA BULURSAN;
BASLADIGIN HER ISTE ONU ANARSAN;
KALBINI TÜM INSANLARA ACARSAN;
BIR BESMELE CEK HER SEFERINDE
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

NEFSINLE SEYTANA CIHAD ACARSAN;
HER HAYIRLI ISE KOSARSAN;
MUHAMMED ASK`IYLA TUTUSUP YANARSAN;
BIR BESMELE CEK KALBTEN
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

GENCLIGINI BITIRIP ÖMRÜNÜN SONUNA VARIRSAN;
VE NEFES ALMAKTEN YORULURSAN;
O KERIM ALLAH`IN HUZURUNA CIKARSAN
BIR BESMELE CEK ILK SÖZ OLARAKTAN
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
Rabbim, yüreğim ılgıt ılgıt oldu yine,
Varlığım valığının yüce semalarında dolaşmakta&
Gözlerimde tarif edilmez bir derinlik,
Yüreğimde ondan da öte bi serinlik var,
Sana dair olmanın serinliği&.
Ey heybeti ile varlığı ve yokluğu nakşeden,
Ey türlü nimetleriyle yarattğı her zerreye ikram eden,
Sahibim, yegane rotam, ahte yegane vefam,
Seninle olmak ne güzel,
Ne güzel Salihler, Salihalar zümresinden bir zümrüt olmak&
Ve cennete bakmak daha dünyadayken&
Rabbim bu can bu tende nefes aldıkça ben seninim,
Hep senin hep senin olmaya gönüllüyüm ey yüceler yücesi,
İbrahim gibi, İsmail gibi, ishak gibi, İsa gibi, Musa gibi!
İki cihan selveri alemlere rahmet ve kurtuluş vesilesi,
Beşere nur silsilesi can Muhammed (SAV) gibi ya Rabbi!
Elham dülillahi Rabbil alemin&
Senden haberdar olmamış kalbe yaşarım,
Sensiz atan yürek sinede yük Rabbim!
Musanın duasıyla geldim sana!
Namazlarımızı doğdoğru kılan bir can çıkar
Bizden ve bizden geleceklerden&
Bilirizki ölüm bitiş değil bilakis başlangıç,
Yalanın sonu, bakiye geçiş,
Sana ve senden gelenlere sarılan hüsran bilmez Rabbim!
Bu bir sınavının sonu cennet-i firdevse geçiş&
Elhamdülillahi Rabbil alemin&

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
Ey kalpleri dilediği yöne çeviren Allahım, duama Sana sonsuz hamd ve sena, Râsûli Zişanına, âl ve ashâbına sayısız salatü selâm ederek başlıyor, bu mübarek Cuma gününde duası makbul olacak kullarının duasına bu duamı da ilhak etmeni diliyor, dileniyorum&Ey Gaffar, Ey Settar, Ey Afüv, Ey Rahman,Ey Rahim, Ey Kerim, Ey Latif (c.c.) Sen ki Padişahlar Padişahısın, Sen ki Sultanlar Sultanısın, Sen Tek ve Mutlak Kadir olansın, kapına gelerek saillik edenlere Yüce Şanına yaraşır muamelede bulunansın&Rabbim biliriz ki ne kadar nefsimizle, şeytanla cehd etsek te aciziz ve mağlubuz, kalbimize günahlardan karalar düşmeye devam etmekte, o beyti Senin gelip yerleşeceğin temiz ve pak hâle getiremedik, nurunla yıkayıp arındıramadık ama hiç olmazsa tüm samimiyetimizle bunu mefkûre edindik&Ey Allahım yolundan binlerce kez dahi sapmış olsak ta, uçarak, koşarak, yürüyerek olmasa bile sürünerek dahi olsa Sana gelebilmek gayretinden bizleri mahrum bırakma&Düştüğümüz yerden Sen kaldır ve sırati müstakîm üzere daim ve kaim eyle ayaklarımızı&Kalbimizi zikrinden gafil koma, İsmi Azamını dilimizden eksik eyleme&Allahım kalplerimiz o kadar katılaştı ki Pakistanda din kardeşlerimiz açlık, sefalet ve soğukla cebelleşirken, Irakta, Çeçenistanda ve daha bir çok coğrafya da din kardeşlerimiz zalimin zulmü altında kan ağlarken, bizler rahat rahat yiyip içmekten, sıcak yataklarımızda ciğerimiz sızlamadan uyumaktan, günümüzü nasıl daha keyifli geçirebiliriz diye düşünmekten haya bile edemez olduk&Rabbim Sen buyuruyorsun Müslümanlar ancak kardeştir, Râsûlün hutbe irad ediyor vedasında Ey Müslümanlar kardeş olun diye lakin bizler bir türlü Yek vücut olamıyoruz, sanki tüm azalarımız bir narkoza maruz kalmışta parça parça bizi doğruyorlar ama biz kıpırdayamıyoruz bile&Ne olur Allahım ne olur uyandır bizi bu halet-i ruhiyeden&İsmi Azâmının hürmetine, Sevdiklerinin hürmetine, bu Cuma da duası kabul olacakların duasına ilhak eyle bu duamızı da&Senin lütfundan ümit kesemiyorum çok şükür ki kestirmiyorsun&Umduğumuza kavuştur bizi hem dünyada hem ahirette&Rızana dair yaşamlar nasip eyle biz kemterlerine&Dilencin kapında Allahım Şanına yaraşır muamele bekliyorum&Benden Sana ancak günah, kir ve bunları itiraf ulaşır Senden af, mağfiret, setreyleme ve ikram bekliyorum...Habibi Zişanın (sav.) hürmetine makbul eyle dualarımızı&Amin&Amin&Amin&

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
Ya Rab! Sevdiklerini sevdir. Başda Resûlü ekrem sallallahü aleyhi ve sellem efendimiz hazretlerini sevdirdiğin gibi sevilmeğe lâyık olan her dostunu sevdir. Sırasıyla bütün ehli beytin, ashabı kiram hazerâtının, hülâsa islâmiyeti seven ve ona hizmet edenlerin bilâ istisna, hepsinin ayaklarının tozu eyle!

Ya Rab! Bizi de sevgi nimetinden mahrûm eyleme

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
Yarabbi! Eğer ben sana Cehennem korkusuyla ibadet ediyorsam, yak beni Cehenneminde. Eğer ben sana Cennet ümidiyle ibadet ediyorsam, kov beni Cennetinden. Ama ben Sana sırf Sen olduğun için ibadet ediyorsam, ölümsüz güzelliğini esirgeme benden.

Üst Alt