Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

HACI BORAN

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Yaratılışamacımızı Allah bizlere Kuran'da şöyle bildirir:

& insanları yalnızca bana ibadet etsinler diye yarattım. (Zariyat Suresi, 56)

Bu ayetle bize haber verildiği gibi, insanın yeryüzünde bulunuşamacı yalnızca Allah'a kulluk etmek, O'na ibadet etmek, O'nun rızasını kazanmaktır. İnsan dünyada bulunduğu süre boyunca bu konuda denenir.

Niçin deneniyoruz (imtihan oluyoruz)?
Allah dünyada Kendisine iman edenlerle etmeyenleri birbirinden ayırmak ve iman edenlerden de hangisinin daha güzel davranışlarda bulunacağını belirlemek için insanları dener. Bu yüzden bir insanın "ben iman ettim" demesi yeterli değildir. İnsanın yaşadığı süre boyunca, Allah'a olan imanı ve bağlılığı, dindeki kararlılığı kısaca Allah'a kulluktaki sabrı özel olarak yaratılan şart ve ortamlarla denenir. Allah bu gerçeği bir ayetinde şöyle bildirir:

O, amel (davranışve eylem) bakımından hanginizin daha iyi (ve güzel) olacağını denemek için ölümü ve hayatı yarattı. O, üstün ve güçlü olandır, çok bağışlayandır. (Mülk Suresi, 2)

Allah'a nasıl kulluk ederiz?
Allah'a kulluk etmek, insanın tüm yaşamını Allah'ın hoşnutluğunu, rızasını kazanmak amacıyla sürdürmesidir. Yaptığı her işi Allah'ın razı olacağı en güzel şekilde yerine getirmeye çalışması, yalnızca Allah'tan korkup sakınması ve tüm düşüncelerini, sözlerini, fiillerini bu amaç doğrultusunda yapmasıdır. Allah Kuran'da yalnızca Kendisine kulluk etmenin insanın tüm yaşantısını kapsadığına şu ayetiyle dikkat çekmiştir:

De ki: "Şüphesiz benim namazım, ibadetlerim, dirimim ve ölümüm alemlerin Rabbi olan Allah'ındır." (Enam Suresi, 162)

iLkay*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Galatasaray
şu forumda gelmiş geçmiş en önemli konu bence..
hayata gelmenin temel amacı ?
kısa ve net herşey açıklanmış..
paylaşım için teşşekkür ederim kardeş..

inşAllah o bilinçle dünyayı meşgul ediyoruzdur..

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
"Nereden geldim , neredeyim , nereye gideceğim."

Bu sorulara güzel bir cevap için bu konu tam yerinde bir konu.

Allah razı olsun.Deli boran kardeşim.

HACI BORAN

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
ORiJiNAL YAZARI : hayrullah
"Nereden geldim , neredeyim , nereye gideceğim."

Bu sorulara güzel bir cevap için bu konu tam yerinde bir konu.

ALLAH razı olsun.Deli boran kardeşim.

RABİM CÜMLEMİZDEN RAZI OLUR İNŞALLAH....

Üst Alt