Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

konyali-kiz

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
8
ARKADASLAR YARATMAK BENIM BILDIGIME GÜRE BIR SEYI YOKTAN VAR ETMEKTIR; VE BU SADECE YÜCE YARADANIMIZA MAHSUS BIRSEYDIR
AMA BENIM ANLAMADIGIM BIRSEY VAR: ARTIK YARATMAK KELIMESI SANKI GÜNLÜK KENDI KELIMEMIZMIS GIBI HHEP KULLANILIOYR HATTA BU SITEDE BILE ARKADASLARIMIZ BU KELIMEYI KULANIOYR ÖRNEK: OLAY YARATACAK GIBI SÖZLER SARF EDILIYOR YA BEN KELIMENIN ANLAMINI BILMIYORUM YADA INSANLAR BU KELIMENIN ANLAMINI KAVRAYAMIYOR

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
YARATMAK:

1 . Allah, olmayan bir şeyi var etmek:
"Allah, mutlaka dünyayı kullarına sevdirmek için baharı yaratmış olacaktı!"- Ö. Seyfettin.
2 . mecaz Zekâ, düşünce ve hayal gücünden yararlanarak o zamana kadar görülmeyen yeni bir şey ortaya koymak, yapmak:
"Bir cazibe yaratmak için ne yapmalı diye düşünüyorduk."- F. R. Atay.
3 . mecaz Olmasına, ortaya çıkmasına yol açmak, sebep olmak.

Yaratmak kelimesi 3 anlama sahip olduğu için kullanıldığı yere ve anlama göre değer kazanır.Bu ince ayrımı gözetmek gerekir.

konyali-kiz

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
8
haklisin zayno kardes ama yinede bana tuhaf geliyor ve hic sevmiyorum bu kelimeyi insnalar kendi seyleri icn kullandiklari zaman

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
kullanmamak en güzeli konyalı ewet ama milletin çoğu o manada kullanmıyor... fazla isimlerde takılmamak lazım, önemli olan niyet

konyali-kiz

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
8
Orjinal Yazarı YaMusaB
kullanmamak en güzeli konyalı ewet ama milletin çoğu o manada kullanmıyor... fazla isimlerde takılmamak lazım, önemli olan niyet

AY INAMIYOM USAKLI SEN BENLE AYNI FIKIRDESIN

NE OLURSA OLSUN BABAM BU KELIMEYE COK KIZIYOR VE BENDE NEFRET EDIYORUM VE KULLANMIYORUM YANI BENIM DINI COK BILMEYEN ACIK OLAN ARKADASLARIM BILE BU KELIMEYI KULLANMAYA KIZIYORLAR

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
Allah Kuran-ı Kerim'de buyuruyor ki:... “Yaratanların en iyisi”, 168/1

bu ayete dayanarak İlahiyat fakültesinde prof olan bir hocamız demişti ki:yaratmak kelimesini kullanmak günah değil..

ameller niyete göredir muhakkak ama ben günlük hayatta yinede kullanmıyorum..

iLkay*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Galatasaray
Orjinal Yazarı ExELaNcE
Allah Kuran-ı Kerim'de buyuruyor ki:... ıYaratanların en iyisiı, 168/1

bu ayete dayanarak İlahiyat fakültesinde prof olan bir hocamız demişti ki:yaratmak kelimesini kullanmak günah değil..

ameller niyete göredir muhakkak ama ben günlük hayatta yinede kullanmıyorum..

evet mantıklı
sınırlar var
sınıra sınır koymamalıyız bence...

biz söylerken zaten bilinçli şekilde söylüyoruz
-ki çok kullandığım bir kelime değil
sıkışınca.. =)

Üst Alt