Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

ivan1917

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Fenerbahçe
iki üniversite bitirdim her kitabı okumaya çalıştım.islami kitaplar ağır ve ağdalı dil kullandığı için malesef net algılıyamadım.İslama uzak yaşıyorum cahil din adamlarıyla konuşurken islam böğle olmamalı diye yorum yaptım.bana islamı öğretecek bay veya bayan fark etmez kültürlü üniversite bitirmiş islam konusundayeterli arkadaşlar arıyorum.Gerçekten açım bunu bir çığlık ve töğbe olarak kabul edin ve lütfen ayıplamayın.Çünki bazı din adamlarının yanlış tutumları bizleri din dışına itmeye teşvik etmiştir.SAYGILAR ŞİMDİDEN ALLAH RAZI OLSUN

Firak-i Nigah

~ Ya Bâkî Entel Bâki ~

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Galatasaray
sizi çok iyi anlıyorum arkadaşım..eğer öyle bir zatı bulursanız bize de haber edin lütfen :)

ArorA

Attractive-Heart

Aldığı Beğeniler
3,056
kusura bakmayınız kardeşlik ama mesajınızı okuyunca hani bazı gazetelerde şöyle şöyle özelliklerde bay bayan arkadaş arıyorum ilanları var ya ona benzediği için güldüm.. .

siz bir soru sormuşsunuz daha doğrusu bir kişi ummuşsunuz beyefendi kardeşlerden birini bulacağınıza ve yardım anlamlı cevabıp alabileceğinizi umuyorum lakin şahsen benimde aklıma takılan sorular oluverdi acizane bende onu dillendirmek adına lafa karışayım.

öncelikle nickiniz, ki bu konuları öğrenmek istemek niyetiyle üye olmuş (tek mesajından anlaşılan bu) birinin tercih edeceği garip bir nick gibi geldi bir izahı vardır sanırım ?

sonrasında akla takılan birşeyin bu konuları öğrenmek isnenn yerin internet ortamı olmıyacağı açık gibi gibi;)

ve sizin tarifiniz bir mürşidi kamil tarifi ki onunda bulunabilecek yeri yine bir forum sitesi olmadığı aşikar.

iki üniversite bitirmiş biri olarak ağdalı dili sebebiyle okuyup anlıyamadığınızı ifade ettiğiniz(ki dili son derece sade olan Ehlisünnet kaynaklar çok) birşeyin izahını verebilecek birinin karşınıza çıkabilme olasılığını yüksek görüyor olmalısınız. hımmm beni mazur görün ama bunu mantıklı göremeyen biri olarak olasılık hesaplarına bir göz atmalı olabilirlikleri iyi hesaplamalıyım demekki .

islama uzak yaşıyorsunuz ve bir din adamının cahil olduğunu anlıyabiliyorrsunuz ...Peki neye göre ? ;)

din adamlarının yeterli olmadığı noktada bulacağınızı umduğunuz arkadaş size nasıl yardım edebilir (bilerek ikna demedim efendim )

ard niyet emin olun aramıyorum kardeşlik öyle kişiler öyle samimi görünen saçma insanlar olunca insan ister istemez bir süzceçten geçiriveriyor okuduklarını tıpkı sizin gibi ;)

ihtimal dahilinde olduğu için son olarak diyorum ki ;
samimi iseniz buradan sorularınızı dillendirin elimizden bir yönlendirme gelirse yaparız veya cevap yazarız ama öncelikle okuyun veya hangi okuduğunuz konuda hangi anlamadığınız sa onu dillendiriverin ? ki yardım edebilecek arkadaş,nereye el atacak öngörüde bulunsun,bilebilsin. ve Sorularınıza cevap Yönlendireceği Ehli sünnet Hocayı veya kitabı tayin edebilsin ;)

selam ve dua ümmet üzerine daima inş.

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
kusura bakmayınız kardeşlik ama mesajınızı okuyunca hani bazı gazetelerde şöyle şöyle özelliklerde bay bayan arkadaş arıyorum ilanları var ya ona benzediği için güldüm.. .

siz bir soru sormuşsunuz daha doğrusu bir kişi ummuşsunuz beyefendi kardeşlerden birini bulacağınıza ve yardım anlamlı cevabıp alabileceğinizi umuyorum lakin şahsen benimde aklıma takılan sorular oluverdi acizane bende onu dillendirmek adına lafa karışayım.

öncelikle nickiniz, ki bu konuları öğrenmek istemek niyetiyle üye olmuş (tek mesajından anlaşılan bu) birinin tercih edeceği garip bir nick gibi geldi bir izahı vardır sanırım ?

sonrasında akla takılan birşeyin bu konuları öğrenmek isnenn yerin internet ortamı olmıyacağı açık gibi gibi;)

ve sizin tarifiniz bir mürşidi kamil tarifi ki onunda bulunabilecek yeri yine bir forum sitesi olmadığı aşikar.

iki üniversite bitirmiş biri olarak ağdalı dili sebebiyle okuyup anlıyamadığınızı ifade ettiğiniz(ki dili son derece sade olan Ehlisünnet kaynaklar çok) birşeyin izahını verebilecek birinin karşınıza çıkabilme olasılığını yüksek görüyor olmalısınız. hımmm beni mazur görün ama bunu mantıklı göremeyen biri olarak olasılık hesaplarına bir göz atmalı olabilirlikleri iyi hesaplamalıyım demekki .

islama uzak yaşıyorsunuz ve bir din adamının cahil olduğunu anlıyabiliyorrsunuz ...Peki neye göre ? ;)

din adamlarının yeterli olmadığı noktada bulacağınızı umduğunuz arkadaş size nasıl yardım edebilir (bilerek ikna demedim efendim )

ard niyet emin olun aramıyorum kardeşlik öyle kişiler öyle samimi görünen saçma insanlar olunca insan ister istemez bir süzceçten geçiriveriyor okuduklarını tıpkı sizin gibi ;)

samimi iseniz buradan sorularınızı dillendirin elimizden bir yönlendirme gelirse yaparız veya cevap yazarız ama öncelikle okuyun veya hangi okuduğunuz konuda hangi anlamadığınız sa onu dillendiriverin ? ki yardım edebilecek arkadaş,nereye el atacak öngörüde bulunsun,bilebilsin. ve Sorularınıza cevap Yönlendireceği Ehli sünnet Hocayı veya kitabı tayin edebilsin ;)

Açıkcası artık bu gibi arkadaşların sözlerini ciddiye alamıyorum nedense inandırıcı gelmiyor bana o yüzen hiç yorum yapma gereği dahi duymadım fakat Arora senin yazdıklarını okuyunca çok güzel bir şekilde noktayı koymuş diyerekten teşekkürümü iletmek istedim Allah razı olsun ...

ArorA

Attractive-Heart

Aldığı Beğeniler
3,056
Açıkcası artık bu gibi arkadaşların sözlerini ciddiye alamıyorum nedense inandırıcı gelmiyor bana o yüzen hiç yorum yapma gereği dahi duymadım fakat Arora senin yazdıklarını okuyunca çok güzel bir şekilde noktayı koymuş diyerekten teşekkürümü iletmek istedim Allah razı olsun ...
ben de teşkk ederim ...cümle ümmetten de razı ve memnun olsun inş.:gul:

yusuf91

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray

cevabınızla bizimde bakış açımızı arttırdınız
Allah razı olsun​

nisacan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Diğer
cok kiymetli ivan kardesim,zamanin ne kadar cabuk akip gittiginin sanirim sen de farkindasindir,misal 2 üniversiteyi ne ara bitirdin ne ara mezun oldun farkedememissindir bile emin,bir bakmissin kayit olmussun bir bakmissin mezun..hal böyle iken,yani zaman an misali gecer iken,yani biz kullar ahirete an kadar yakin iken insaallah sunun da farkindasindir ki samimi olmadigin her durum senin aleyhinedir..
arora kardesim süzgecten güzel gecirmis sizin mesajinizi ki ben de bir iki ilave icin iki kelam etmek istedim size nacizane..
simdi sevgi deger kardesim, sen türkiye gibi her nekadar zaman zaman islami söndürmek icin yapilan bazi calismalar olsa da yine de hakkaniyeti terketmeyen bir ülkede yasiyorsun..mesela bir kirgizistan bir özbekistan da degilsin dinini terkedip nefsin hosuna gidene yönelen..dolayisiyla senin bu kadar arastirmaci olan kisiliginin (hani pek cok kitap okumussun,ben bir kac tane ile yetiniyorum ..) arayip da her haliyle islami güzel yasayan ve aktaran birine denk gelememis olmasi ilginc! yani ben söyle düsünürüm senin durumdaki biri icin acaba derim bu arkadas bakiyor da mi göremiyor yoksa görüyor da mi bakamiyor ? simdi canim kardesim artik islami bilgilere ulasmak eskisi gibi zor degil,eskiden olan bi kac kitap vardi onlari da köse bucak saklardik hain ellerin eline düsmesin diye,simdi her türlü bilgi alenidir..kimse islami yasamaktan da anlatmaktan da aktarmaktan da cekinmemektedir elhamdülillah..yani sen tebligin bu kadar kolay ancak nefsin bu kadar azgin oldugu bi durumda hala bir hoca yokmudur ilmi bana yetecek diye feryat ediyorsan eger sana nefsle savas halinde olan biri olarak önce bir nefsini samimiyetle yokla derim...mesela ise su noktadan baslamak en kolayi olur..acaba bu 3-5 satirlik mesajimda ne kadar samimi idim..eger samimi degilsem elime simdi ne gecti bundan sonra ne gecer..bu elime gecenin kime faydasi vardir,bana mi , yoksa kullari azdirmak icin yemin etmis olan seytana mi ? senin gibi cok okumus birisi icin bu sorularin cevabi kolaydir ama aklinin yaninda yüregini ve de vicdanini kullanmak sarti ile kolaydir..yoksa Hafezanallah seytanin oyuncagi oluverirsin..buarada Rabbimin bu cok okuyan gözleri kör,kulaklari sagir,kalpleri mühürlü,nefisleri azgin,kibirleri cok olan kullarina mesaji da Kurani Kerimìn Cuma suresinin 5.ayeti kerimesinde söyle gecmektedir : "Kendilerine Tevrat yükletilip de sonra onu taşımayanların durumu, kitaplar taşıyan eşeğin durumu gibidir. Allah'ın âyetlerini yalanlayanların durumu ne kötüdür. Allah zalim toplumu doğru yola iletmez."
Insaallah Hakkin yolunu hakkaniyet icerisinde bulursun canim kardesim..Allah rahmeti ve de selami üzerine olsun insaallah.selametle:ok:

Üst Alt