Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

x_usta

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Kardeşlerim sizinle geçen gün arkadaşlarla bir sohbet sırasında açılan tartışmayı paylaşmak istiyorum.
Şöyleki: Arkadaşın biri ya biz kime uyacagız .Aynı konuda bir hoca başka bişey sölüyor öbür hoca başka bişey sölüyor .Bizim köyün hocası Cennette iken yask olan elma agacından önce Adem (a.s) yemiştir diyor.
Aşaki köyün imamı ise ,önce Havva anmız yemiştir diyor biz hangisine inanacagız.

Kardeşlerim ben bu konu üzerimde kendi fikrimi söledim arkadaşlara ancak sizinde fikrinizi merak ediyorum .

ALLAH yar ve yardımcımız olsun.

Habibemsin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Bu konu hakkinda cok sey okumustum fakat su an kafamda yanlis hatirlayabilecegim bilgilerle sizleri yaniltmak istemem. Aksam insallah bu konu hakkinda okudugum kitaplar araciligi ile aciklama yaparim.

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
İlk kimin yedigi hakkında bi bilgim yok,

Yalnız Hz Adem'i Hz Havva Validemizin yemesi için teşvik ettigini biliyorum..

Belki ikisi de aynı anda yemiştir.....

Vallahü A'lem

Destina1

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
İslam, daha önceki din adamlarının kadına yapıştırdıkları lanetlik durumunu tamamen bertaraf etti. Adem peygamberin cennetten çıkarılmasına neden olan suçu yalnız kadına yüklemedi. Her ikisini de sorumlu gösterdi.

İslamda kadın kötülüklerin ve şeytani i vaların kayna ı olarak görülmez. İslam'da Hz. adem'i kadının baştan çıkarttı ına inanılmaz. İslam bu bâtıl düşünceleri tamamen yıkmıştır. İslam'da Hristiyanlıkta kabul edildi i gibi ne ilk günah ne de insanın yaradılışında günah işleme temayülü diye bilinen asli günah iddialarına yer yoktur.
Cenab-ı Hak buyuruyor:

Derken şeytan onların aya ını oradan kaydırdı. İçinde bulundukları cennetten çıkardı." (Bakara Suresi : 36)

Kur'an-ı Kerim adem ve Havva'dan bahsederken derki.
"Şeytan çirkin yerlerini kendilerine göstermek için onlara fısıldadı." (Araf suresi : 20)

Kur'an tevbeleri hakkında da şöyle der:
"Her ikisi, Rabbimiz! Kendimize yazık ettik; bizi ba ışlamaz ve bize merhamaet etmezsen biz kaybedenlerden oluruz, dediler "(Araf suresi :24)
Hatta Kur'an bazı ayetlerinde olayın sorumlulu unu Hz.Adem'e yükler :

"Ama şeytan Adem'e vesvese verip : "Ey Adem! sana sonsuzluk a acını ve çökmesi olmayan bir saltanatı göstereyim mi?" Adem Rabbine baş kaldırdı ve yolunu şaşırdı" (Taha Suresi : 120 -121)

Kur'an, yasaklanmış a açtan tatma suçunu Havva anamıza yükleyen, kadınları hor ve hakir gören Yahudilik, Hristiyanlık, Budistlik'te olan bu cahili anlayışı kökünden nehyeder.

Kaynak:
Büyük Kadın İlmihali, Rauf PEHLİVAN

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Evet yazdıklarınız çok dogru kardeşim...

Tabiki HzAdem de kendi öz iradesi ile yemiştir,

Yalnız ben ilk şeytanın aldatmacasına Hz Havva validemizin inandıgını demek istedim.

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
destina çok teşekkürler,ayetlerle açıklamışsın.
kadın erkek ayrımından lütfen vazgeçelim,
bizler Allah(c.c) huzurunda sadece kul olarak degerlendirilecegiz.
kimin önce yediginin ne önemi var ki,önemli olan günaha düşmemek...
Allah hepimizin yardımcısı olsun.

x_usta

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Kardeşler ben bu konuda arkadaşlara söledigim ifadeyi aynen sizlerle paylaşayım.

Aslında iki köyün imamının da söledigi birtek şey var oda Allahın sınırları konusunda ilk insan olan Hz.Adem (as) ve Havva anamızın şeytan tarafın dan nasıl aldatıldıgı .
Bu konudaki ayetler sadece olayın bu yönüne işaret eder biz lere şeytenın hile ve vesvese lerine karşı dikkatli olmamız için bu olayı örnek verir.
Ancak bazı bilinçsiz müslümanlar olayın bu yönünü degil de yok efen dim elmayı önce Adem (as.) yemiş yok efendim Havva anamız yemiş ve ya yok efendim elma kırmızıymış , beyazmış gibi saçma sapan tartışmalara girerler .
Bizim için önemli olan bu olayla ilgili olarak Allahın Sınırlarına karşı şeytanın vesvese ve hilelerini iyi anlayıp onlara kapılmamaktır.

ALLAH yar ve yardımcımız olsun.

Üst Alt