Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
fzehra_22.JPG

YAZ TURŞUSU...

Bu turşu Maraşlılarca çok iyi bilinen ve çokça tüketilen bir turşu çeşididir..

MALZEMELER

Patlican, biber, 5-6 diş sarımsak,ekşi (tercihe göre somak, nar, limon ,limon tozundan da ) olabilir...ve tuz..

YAPILIŞ

patlicanı biberi güzlece kuş başı doğrayıp haşlıyorsunuz

soğuduktan sonra ekşisini sarımsanı tuzunu ilave edip

2-3 saat bekleyip demlendikten sonra servis yapıyorsunuz... afiyet olsun..

fatsalı

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
796
Takım
Trabzonspor
abla sen kesin rejim yapıyorsun yada bana öyle geliyor .......... ne yemek tavuk turşu........peh yaniiiiii....açlik kirizi geçiriyorum ben burda akşama kadar.........neyse bende turşuları severim.....her yemekte sofrada olursa iyi olur yaniiiiiiii

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
ORiJiNAL YAZARI : fatsalı
abla sen kesin rejim yapıyorsun yada bana öyle geliyor .......... ne yemek tavuk turşu........peh yaniiiiii....açlik kirizi geçiriyorum ben burda akşama kadar.........neyse bende turşuları severim.....her yemekte sofrada olursa iyi olur yaniiiiiiii

dahadamı yapmıyayım.. bunlar gerçi eşimin sevdikleride ondan.. bu aralar sıkçana pişiyor ,turşuyu sevene bunu tavsiye ederim hem hafif hem çok lezzetli

Ahiretime Duamsın

***AHİRETİME DUAM'SIN***

Aldığı Beğeniler
1,783
Takım
Galatasaray
selamün aleyküm Bacım bizim Antakya'da da çok yapılır bu turşudan şimdiki zaman da da incir turşusu yapıyorlar ama tadı nasıl bilmiyorum

Üst Alt