Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Balık yapabilirim her türlü. Firinda izgarada tavada.
Her birde kıymalı yumurtalı menemenimi severler.

*Hayat*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4,059
son gönderilen tarif adı neyse ve çikolatalı pastaların hepsini yemek istiyorum(: çok güzeller :yemek::boshayaller:

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
nerde bu konunun sahıbısı :çekiç: ve tadından yiyemeyenleri :D

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
sahıbısı ayagını sürtsün hele :ucancadi:

ArorA

Attractive-Heart

Aldığı Beğeniler
3,056
16640818_958586480907920_6585348590671141497_n.jpg

COCONUT (Hindistancevizi) KURABİYE

Merhabalar efendim...Sevgi kalbinizin ayrılmaz parçası olsun dileklerimle diyerek söze başlamış olayım.
Yine uzun bir aradan sonra yapılışı son derece pratik ve çabuk bir ikram olan Coconut Kurabiye tarifi ile sahapsız konumun başındayım. :D

Çok ötesi pratik ve çabuk bir tarif bu canlar..:gul:

Malzemeler:

-- 3 yumurta beyazı (yumurtalar orta boyu geçmemeli yoksa fazla geliyor )
-- 1 Su bardağı Şeker
-- 3 Su bardağı Hindistan cevizi (isteğe göre biraz aşırtarak koymanızda mahzur olmaz)
-- 1 Su bardağı damla çikolata (yine isteğe göre aşırtarak koyabilirsiniz kesinlikle yakışıyor)
-- Üzerine serpmek için isteğe bağlı biraz pudra şekeri

Yapılışı
1- yumurta akları beyazlayıp şanti kıvamına gelene kadar mikserle çırpıyoruz
2- içine toz şekeri ilave edip yine mikserle şanti kıvamını koruyarak çırpıyoruz.
3- Bundan sonrasını kaşıkla karıştıracağız (mümkünse metal olmasın plastik bir spatula karıştırırsanız sönme riskini ortadan kaldırırsınız.
Damla çikolata ve hindistan cevizini içine katıp, kaşıkla veya spatula karıştırıyoruz.
4- Kaşık yardımıyla yağlı kağıt serili tepsiye gelişigüzel parçalar koyuyoruz... 150 Derecelik fırında 10-15 dakika kadar üzeri beyaz kalacak sararmayacak şekilde kurutuyoruz.
5-Soğuyunca üzerine isteğe bağlı olarak pudra şekeri serpip ikram ediyoruz.
Pudra şekeri serpmek tamamen isteğe kalmış ben serpmeden ikram ediyorum tadı gayet yeterli yinede daha tatlı olsun derseniz pudra şekeri serpebilirsiniz.

NOT: Bu ölçüyle orta büyüklükte 25 adet kurabiye çıkıyor ...Kalanını sonra ikram etmek üzere kapalı plastik kaplarda dondurucuya da atabilirsiniz çıkarıp çözüldüğünde aynı lezzeti koruyor..
Birde unutmadan söyleyeyim; soğumadan yağlı kağıtlı tepsiden almayın yoksa parçalanabilir.
Afiyet şifa olsun sevgiyle....:bye::gul:

ArorA

Attractive-Heart

Aldığı Beğeniler
3,056
Son resimler neden silinmiş ki :Smiley (106):Yazık olmuşlar ...
Yenilemeye yenileriz de bir daha silinmesin diye ne yapmak lazım ki Hay Allah! :(
!

Üst Alt