Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

menzil_gülü

Ne Mutlu Müslüman olana..

Aldığı Beğeniler
20
Takım
Fenerbahçe
Yeni elbise insana gurur, kibir verir, günahkar bir ruh hali telkin eder. Böyle bir hisse kapılmamak için yeni elbiseyi giyerken duâ okunru, kibre, gurura kapılmamak için Allah'a iltica edilir, elbiseyi hayırlı yerlerde, hayırların ihyasında giymek için niyette bulunulur:

"Elhamdülillâhillezî kesâni mâ üvâriye bihi avretî ve etecemmelü bihi fî hayâtî."
"Avret yerimi örtecek elbiseyi bana ihsan eden ve giyindiğimde beni güzelleştiren Rabbime hamd olsun."
Elbise giyip çıkarırken "Bismillâhillezî lâ ilâhe illâ hüve" (Kendisinden başka hiç bir ibadet edilecek ilâh olmayan Allah'ın adıyla) demelidir. Bir insan elbiselerini giyip çıkarırken "Bismillâh" demesi manen bir perdedir. Odalarımızda bizimle beraber olan melekleri unutmayalım. "Bismillâh" gözle göremediğimiz manevi varlıklar olan melekle

alinti....

*_NaZLı_*

(*_BABASININ_KIZI_*)

Aldığı Beğeniler
2,357
Takım
Diğer
Allah razı olsun,paylaşım için mübarek kardeşim,yeni bişiyler giyince besmele çekip öyle giyiyodum,ama bundan sonra yazmış olduğun duayı okuyarak amel etmiş oluruz inş,sevgilerimle...:):):)

menzil_gülü

Ne Mutlu Müslüman olana..

Aldığı Beğeniler
20
Takım
Fenerbahçe
Allah razı olsun,paylaşım için mübarek kardeşim,yeni bişiyler giyince besmele çekip öyle giyiyodum,ama bundan sonra yazmış olduğun duayı okuyarak amel etmiş oluruz inş,sevgilerimle...:):):)

Sende sagol canim
Tabi en güzeli bu duayi okuyupda giymek insaALLAH amel etmis oluruz ins.
Rabbim c.c razi olsun...selam dua ve muhabbetlerimle...

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
faydalı bir paylaşımdı teşekkrler

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
bende acizane bir büyüğümüzden şöyle duymuştum yeni elbisenizi ilk giydiğinizde cuma gününe denk getirirseniz o elbisenin sorgusu suali olmaz diye çünkü cuma müminlerin bayramı o gün yeni giymek sünnet olduğu için.

birde eyer diğer günlerde giymek zorunda iseniz yeni elbiseyi giydikten sonra 2 rekat teşekür namazı kılıp MEVLAYA hamd ve şükür ederseniz o elbiseninde sorgusu suali olmazmış..

Üst Alt