Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Müslümanın müslüman üzerinde beş hakkı vardır. Selâm verince almak, hastasında bulunmak, cenazesini yoklamak, davetine gitmek, aksırıp elhamdülillah deyince "yerhamükallah" demek. (Buhârî, Müslim)

"Yerhamükallah" Allah sana rahmet etsin manasına gelen bir sözdür. Aksıran kişiye yanındaki bu şekilde dua eder.

PasHa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Abi Hep Yerhamüküllah Derdim ama anlamını BilmezDim ?(Ne diyeyim Allah Razı olsun Senden..

TebessüM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Orjinal Yazarı hayrullah
Müslümanın müslüman üzerinde beş hakkı vardır. Selâm verince almak, hastasında bulunmak, cenazesini yoklamak, davetine gitmek, aksırıp elhamdülillah deyince "yerhamükallah" demek. (Buhârî, Müslim)

"Yerhamükallah" Allah sana rahmet etsin manasına gelen bir sözdür. Aksıran kişiye yanındaki bu şekilde dua eder.

ama kolayına kaçıp çok yaşa deyiveriyoruz
iki kelimeyi ögrenmek zorumuza gidiyor bahanemiz de hazır "unutuyorum "
inşallah unutmıyalım ve dikkat edelim

Ben dikkat ediyor ve çevremide uyarıyorum bu konuda inşallah

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
"Yerhamükallah" denilen kişi de 'Yehdine ve yehdikümullah' demekle görevli oluyor,bilgi için teşekkürler...

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Orjinal Yazarı silaucan
"Yerhamükallah" denilen kişi de 'Yehdine ve yehdikümullah' demekle görevli oluyor,bilgi için teşekkürler...

Allah razı olsun.hatırlattığın için

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Bizim arkadaşlar da tekrar karşılık olarak Zelike fazlün minallah kısmını ekliyorlardı.

Az uzun olacak ama :) ;)

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
ORiJiNAL YAZARI : hayrullah

ALLAH razi olsun abim saolasin paylasimin icin ...

ben genelde buna cevaben ...
yerhamni ve yerhamukumullah derim ...

Ahiretime Duamsın

***AHİRETİME DUAM'SIN***

Aldığı Beğeniler
1,783
Takım
Galatasaray
ben aksırırken yegenim derdi yerhamükallah ne diyorsun derdim ona "yerhamükallah" diyorum işte anlamazdım ama sayende öğrendim Bayram Abi Aallah razı olsun

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray
"Yerhamükallah"ın anlamını bilmiyordum sayende öğrenmiş oldum kardeş Rabbim razı olsun.Çevremde kullanılıyodu ve bunun peşinede diğer kişi şöyle cvb veriyodu;"yehdina ve yehdini kümallah"diye .

Üst Alt