Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

münzevi

لاَ تَحْ

Aldığı Beğeniler
7
Hz. Ömer R.A.’ın halifelik döneminin başlarında, Suriye’nin fethi sırasında Yermük mevkiinde Bizanslılar ile müslümanlar arasında çok çetin bir savaş olmuştu (Ağustos, 636).​

Bu savaşta müslümanların komutanı ‘Seyfull
ah’ lakabını taşıyan Halid bin Velid R.A. idi.​

İşte bu savaşın kızıştığı sırada, Bizans ordusunun önde gelen komutanlarından Cerece (Yorgi) öne çıkarak, Halid bin Velid R.A.’ı yanına çağırdı.​

Omuz omuza yanaşmış atları üzerinde iki komutan şöyle konuştular:​

- Halid! Bana doğu söyle.​

Allah’ın, Peygamberiniz’e gökten bir kılıç indirdiğini ve o kılıcı sana verdiğini söylüyorlar.​

Sen de bu kılıcı kime çekersen onu hezimete uğratırmışsın, doğru mu?​

- Hayır. Allah bize Peygamberi’ni gönderdi.​

O da bizi imana davet etti. Rasulullah A.S. iman ettiğim sırada bana şöyle demişti:​

‘Sen, Allah’ın müşriklere çektiği bir kılıçsın.​

’ Sonra da zafer kazanmam için bana dua etti.​

Böylece bana Seyfullah, yani Allah’ın Kılıcı ismi verildi.​

- Siz bizi neye davet ediyorsunuz?​

- Allah’tan başka ilâh olmadığına, Muhammed A.S.’ın O’nun kulu ve elçisi olduğuna şehadet etmeye.​

O’nun Allah’tan getirdiği şeyleri kabul etmeye davet ediyoruz.​

- Bugün dininize giren kimse sizinle aynı mükâfata erer mi?​

- Evet. Bu gün sizden İslâm’a giren, belki bizden üstün olacaktır. Çünkü bizim Peygamberimiz’den gördüğümüzü siz görmediniz.​

Bu konuşmadan sonra, Yorgi Hz. Halid bin Velid R.A.’ın yanına geçerek İslâm’a girdi.​

O’nun çadırında guslederek iki rekat namaz kıldı. Halid bin Velid R.A. ile çıkıp atına bindi.​

Bizanslılar’la savaşa girişti.
Bizanslılar durumu görünce çok şiddetli bir hücuma geçtiler. Sonuçta savaşı müslümanlar kazanırken, ancak iki rekat namaz kılabilmiş olan general Yorgi o gün şehid olmuştu

Üst Alt