Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Meselâ,* "Altı günde gökleri ve yerleri yarattık" demek olan;
hem, belki bin ve elli bin sene gibi uzun zamandan ibaret olan eyyâm-ı Kur'âniye ile,
insan dünyası ve hayvan âlemi altı günde yaşayacağına işaret eden hakikat-i ulviyesine kanaat getirmek için,
birer gün hükmünde olan herbir asırda, herbir senede, herbir günde
Fâtır-ı Zülcelâlin halk ettiği seyyal âlemleri, seyyar kâinatları, geçici dünyaları nazar-ı şuhuda gösteriyoruz.
Evet, güya insanlar gibi dünyalar dahi birer misafirdir. Her mevsimde Zât-ı Zülcelâlin emriyle âlem dolar, boşanır.

Risale-i NuR

*A'râf Sûresi, 7:54.

mihri-ban

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
12hv2.jpg

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
kuranda yazanlardan hiç süpemiz yok...

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Güzel bir hitap bide sadeleştirilip yazılsa ne kadar da hoş olur. :)

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
bende anlamadım

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Yani risale-i nurun bazı kelimelerini anlayamıyorum.Onun türkçesi ni de açıklasanız diyorum.Anlayabilmemiz için

Meselâ

eyyâm-ı Kur'âniye
hakikat-i ulviyesine,
Fâtır-ı Zülcelâlin
seyyal âlemleri
seyyar kâinatları,
nazar-ı şuhuda

bunlar gibi bu kelimeler anlamakta biraz zorlanıyorum.bunların türkçe karşılığında açıklasanız.Cümlede geçeni daha iyi anlayabilirim.

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Orjinal Yazarı hayrullah
Yani risale-i nurun bazı kelimelerini anlayamıyorum.Onun türkçesi ni de açıklasanız diyorum.Anlayabilmemiz için

Meselâ

eyyâm-ı Kur'âniye
hakikat-i ulviyesine,
Fâtır-ı Zülcelâlin
seyyal âlemleri
seyyar kâinatları,
nazar-ı şuhuda

bunlar gibi bu kelimeler anlamakta biraz zorlanıyorum.bunların türkçe karşılığında açıklasanız.Cümlede geçeni daha iyi anlayabilirim.

Hmm şimdi anladım abi, şahsen bende bilmiyorum... bazılarını okurken cümleden çıkarmaya çalışıyor kimisinide lügatlardan bakıyorum... tamam bu seferlik benden olsun ama herzaman böle olmaz diim... :D

eyyâm-ı Kur'âniye: Kur'an-ı Kerim'e göre olan günler (...Semavatta herhangi bir kürenin kendi etrafında bir defa dönmesi ile gün; mensub olduğu seyyarenin etrafında bir defa dönmesi ile de senesi meydana gelir. Her yıldızın kendine göre bir günü ve senesi vardır. Meselâ: Şems-üş-şumusun bir günü ellibin sene ve Şi'ra yıldızının bir günü bin senedir.)
hakikat-i ulviyesine: yüksek hakikatı gibi bi manaya geliyo...
Fâtır-ı Zülcelâl:Harika üstün san'atiyle benzeri bulunmayan şeyi yaratan halkedici celal ve izzet sahibi Allah (C.C.)...
seyyal âlemleri: yer değiştiren alemler (seyyalin bi anlamıda akan demekmiş)...
seyyar kâinatları:Gökte veya güneş etrafında dolaşan yıldız veya gezegen kainatları ...
nazar-ı şuhuda:Şahidlerin, şehadet edenlerin görmesi ve tetkikleri...

NOT:burdan Risalelerin dili çok ağır, öğrenilmesi zor manası çıkmasın lütfen, bizim kelime haznemiz zayıf ve kullandığımız dil çok basit... Suç Risalelerde değil, bizde... Mesela Risalelerin dilinde bir kelimeyle o kadar çok şey anlatabiliyosunuz ki, örneğin Fâtır-ı Zülcelâl ismine bakmamız yeterli sanırım...

TebessüM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
devamlı okurak anlariz inş risaleleri ;)

Üst Alt