Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
YETİMLERİ SEVİNDİRMEK

Vaktiyle iki yetim çocuk, bayram gecesi karşılıklı konuşup, hıçkıra hıçkıra ağlıyorlardı. Bizim de annemiz babamız olsaydı, şefkatli elleriyle gözyaşlarımızı silerdi. Bayramda yine kimsesiz kalacağız, yine eski elbiselerle dolaşacağız. Herkesin arasında ezik ezik gezeceğiz. Halimizi bilen yok diyorlardı.

Bayram sabahı bayram topları atılacaktı, çocuklar rengârenk elbiselerle evlerinden sokağa çıkacaklardı. Öksüz çocuklar ise, yalınayak ve yırtık elbiselerle sokağa çıktılar. Mahallenin yerlilerinden olan yaşlı bir kadın onları gördü. Yanlarına yaklaştı. Evine götürüp onlara yeni elbiseler giydirdi. Onları sevindirdi. Sonra bu iki yetime şu sözleri söyledi: Yetim büyüyen, cevherle büyür, siz de böyle büyüyeceksiniz. Duyduğunuz acılardan ibretler alıp, herkese şefkatli olun; insanlık duyguları ancak sizin gibilerin gönüllerinde yaşar

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
abim çok önemli ve ehemmiyetle üzerinde durmamız bir konu..

yetimlerin başlarını okşayan el ne mübarek eldir demiş S.A.V

RABBİM bizleri yetimlere en güzel şekilde yardim eden,onlarin ihtiyaclarini gideren ve S.A.V in övgüsüne mazhar olan kullarından eylesin.cümlemizi..

İslâm dini, yetimlere iyi davranılmasını, onların mallarının korunmasına son derece önem vermiştir. Kur´an-ı Kerîm´in 21 yerinde doğrudan veya dolaylı olarak yetimlerin gözetilmesi emredilmektedir. Bu âyetlerden birisinde şöyle buyurulmaktadır: "Gerçek, yetimlerin mallarını haksız (ve haram) olarak yiyenler, karınlarına ancak bir ateş yemiş olurlar. Onlar çılgın bir ateşe gireceklerdir". (Nisâ, 4/10). Bu âyetteki yetim malı yemekten maksat; onların mallarına sahip çıkmak, haklarını yemektir. Yoksa, içerisinde yetim bulunan bir aileyi ziyarete gidildiğinde onların ikram ettiği bir şekeri almamak değildir. Hz. Peygamber de bir hadîsinde; yetim malı yemeyi insanı helâk eden yedi büyük günah arasında saymıştır (Buharî, Vesâya, 23).

Ben ve yetîmin işlerini deruhte eden kimse, Cennette şöylece beraber bulunacağız" buyurarak, şehâdet parmağı ile orta parmağını işaret ederek, aralarını ayırmıştır" (Riyâzü´s-Sâlihîn Tercümesi, I, 308 )

Yetim malı yemek ne kadar kötü ve büyük günah ise, onları korumak da o derecede sevaptır ve hayırlı bir iştir. Onun için her insanın çevresinde bulunan yetim ve öksüzleri görüp gözetmesi ve kendi malına sahip olup, işletebilecek seviyeye gelinceye kadar onları koruması dînî ve aynı zamanda insânî bir görevidir.

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Bana Yetim Deme Anne Yetim Değilim

Yüzüme bakıp acıma bana
Tuz basma kanayan yaralarıma
Aldırma gözümden akan yaşlara
Bana yetim deme anne, yetim değilim...

Ne gözlerim sevgiyi göremeyecek kadar kör
Ne de yüreğim mutluluğu bulamayacak kadar fakir
Böyleyim ben işte bakışlarım ok sözlerim zehir

Her gece gelir babam, saçımı okşar ;( ;( ;(
Sabahlara dek seyrime dalar ;( ;( ;( ;(
Yetim lafı yüreğimi parçalar ;( ;( ;(

Hamdolsun her işe gücüm yetiyor
İşte babam tam karşımda yatıyor ;( ;( ;(
O lafı duyunca aklım yitiyor ;( ;( ;(
Bana yetim deme anne, yetim değilim... ;( ;( ;(

Beyaza boyadım tüm karalarımı
Sana verdim işte yarınlarımı
Anne döktürme göz yaşlarımı

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
insanlık duyguları ancak sizin gibilerin gönüllerinde yaşar..

ne güzel demiş..

yüreğimizden yetim sevgisini Rabbim hiç çıkarmasın..İnşaAllah..

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
"Gerçek, yetimlerin mallarını haksız (ve haram) olarak yiyenler, karınlarına ancak bir ateş yemiş olurlar. Onlar çılgın bir ateşe gireceklerdir". (Nisâ, 4/10).

dünya malı için,ahiretini karartanlara yazıklar olsun......Değer mii ?(

DuaM

cici anne :)

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : rumeysa
insanlık duyguları ancak sizin gibilerin gönüllerinde yaşar..

ne güzel demiş..

yüreğimizden yetim sevgisini Rabbim hiç çıkarmasın..İnşaALLAH..

aminnnn inşaALLAHHH

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
Yetim büyüyen, cevherle büyür, siz de böyle büyüyeceksiniz. Duyduğunuz acılardan ibretler alıp, herkese şefkatli olun; insanlık duyguları ancak sizin gibilerin gönüllerinde yaşar

RABBİM bizleri yetimlere en güzel şekilde yardim eden,onlarin ihtiyaclarini gideren ve S.A.V in övgüsüne mazhar olan kullarından eylesin.cümlemizi..

aminn aminnn
cok onemlı konulara degınmıssınız abım
ve fzehra teyzemle necmeddın abımde cok guzel butunleme yapmıslar..
RAbbım rumysa ablamında dedıgı gıbı kalbımızden yetım sevgısını sefkatını hıcc eksıltmesın ınsAllah

Üst Alt