Konya'ya gelen bir grupta yer alan Yunanlı üniversite ögrencisi genç kız Glykeria Trachanadaki, İslam dinini inceleyecegini, Müslüman olmayı düşündügünü söyleyerek Hristiyan olan manken Tugçe Kazaz'a ders verdi.
Yunanlı genç kız, "Camide hissettigim huzuru hiçbir yerde bulamadım" diyerek Müslüman olmayı düşündügünü söyledi
İSLAM DİNİNİ İNCELEYECEK
Yunanlı aktör Yorgo Şeitaridis ile dünya evine giren ünlü manken Tugçe Kazaz'ın, Hıristiyan dinini seçmesi hem ailesi hem de Türkiye'nin tepkisini toplamıştı.
Konya'ya gelen grupta yer alan Yunanlı genç kız Glykeria Trachanadaki ise İslam dinini inceleyecegini, Müslüman olmayı düşündügünü söyleyerek Tugçe'ye ders verdi.
Mevlana'nın 798. Dogum Yıldönümü kapsamında düzenlenen 'Sevgi Barış Gençligi' adlı etkinlik kapsamında İtalya, Malta ve Yunanistan'dan 15 genç Seydişehir İlçesi'ne geldi.
'TÜRKÇE ÖĞRENECEĞİM'
Üniversite ögrencisi oldugu ögrenilen Yunanlı genç kız Glykeria Trachanadaki (20), Seydişehir'e adını veren dönemin din adamlarından Seyyit Harun Veli'nin adını taşıyan tarihi camiyi gezdi. Camiye girer girmez tüm bedeninin huzurla doldugunu anlatan Trachanadaki, ''Ruhani yönden çok etkilendim. Bu nedenle Müslüman olmayı düşünüyorum. Yunanistan'a döner dönmez İslam dinini inceleyecegim ayrıca Türkçe ögrenmeye başlayacagım'' diye konuştu.
05.10.2005(Bugün)