Hz.Ali (ra) şunu anlattı:
"Ben, içimizden, sadece birisinin ayakta olduğunu gördüm. O da, sabaha kadar, bîr ağacın altında namaz kılan ve ağlayan Rasulullah'tı; o gece, Bedir gecesiydi."
Ebu Hureyre (ra) şunu anlattı:
"Bir gece, Rasulullah'la (sav) birlikte yolculuk yaptım. O:
- "Bismillahirrahmanirrahim" dedi. Yere yıkılıncaya kadar ağladı. O'nu yirmi defa okudu. Her defasında yere yıkılıncaya kadar ağlıyordu. Sonunda bana şöyle dedi:
- "Rahman ve Rahim'in acımadığı kimse hüsrana uğramıştır. (İstediğine nail olamamıştır)."
Seleme el-Mahzunî (ra) şöyle anlattı:
Zeyd İbn-i Harise şehit edilince, Rasulullah (sav) onun ailesine gitti. Zeyd'in kızının yüzünde ağlama belirtileri görünce, Rasulullah (sav) da ağladı. Ashabından bazıları O'na:
-Bu ağlamak da nedir ya Rasulallah! dediler. Rasulullah (sav):
- "Bu sevgilinin sevgiliye özlemidir" buyurdular...
(Abdurrahman İbnil CEVZİ, Ashab-ı Güzin Dilinden Efendimizin Hayatı)
Esselatü vesslamü aleyke Ya ResulAllah
"Ben, içimizden, sadece birisinin ayakta olduğunu gördüm. O da, sabaha kadar, bîr ağacın altında namaz kılan ve ağlayan Rasulullah'tı; o gece, Bedir gecesiydi."
Ebu Hureyre (ra) şunu anlattı:
"Bir gece, Rasulullah'la (sav) birlikte yolculuk yaptım. O:
- "Bismillahirrahmanirrahim" dedi. Yere yıkılıncaya kadar ağladı. O'nu yirmi defa okudu. Her defasında yere yıkılıncaya kadar ağlıyordu. Sonunda bana şöyle dedi:
- "Rahman ve Rahim'in acımadığı kimse hüsrana uğramıştır. (İstediğine nail olamamıştır)."
Seleme el-Mahzunî (ra) şöyle anlattı:
Zeyd İbn-i Harise şehit edilince, Rasulullah (sav) onun ailesine gitti. Zeyd'in kızının yüzünde ağlama belirtileri görünce, Rasulullah (sav) da ağladı. Ashabından bazıları O'na:
-Bu ağlamak da nedir ya Rasulallah! dediler. Rasulullah (sav):
- "Bu sevgilinin sevgiliye özlemidir" buyurdular...
(Abdurrahman İbnil CEVZİ, Ashab-ı Güzin Dilinden Efendimizin Hayatı)
Esselatü vesslamü aleyke Ya ResulAllah