Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
Gül,aşıkların sevgiliye serenatıdır.Gözyaşıdır,duadır,yakariştır.Asr-ı Saadetten bir yadigar,bülbüllerin gönlünde ah-ü zardır gül.Alemlerin Efendisinin(s.a.v) kokusundan nasibi vardır güllerin.Bu nasip yüzündendir ki,asırlardır bahtiyardır gül.Aşıkların ciğerinden akan kan,cümle çiçeklere sultandır gül. Şair şöyle başlıyordu:"Ben sözlerimle Efendiler Efendisini övmedim övemem.O'ndan bahsederek sözlerimi methettim sadece." Biz güllerden bahseterek O'nun güzelliğini nasıl anlatalım? O'ndan bahsedildikçe güzelleşiyor hayat.O'nunla manasını buluyor yaratılmış ne varsa.Ve biz Güllerin Sultanı'nı tanımaya her zamankinden fazla muhtacız.Allah(c.c) " O sizin için en güzel örnektir" buyurmadı mı? Hayatımızın her anında ,her alanında en güzel örnek O değil mi? Asaletin,inceliğin,zarafetin,ahlakın,letafetin zirvesinde O vardı.Ah O'nu bir tanıyabilsek.İşte o zaman hayatımız gül olurdu;evlerimiz gül bahçesi.

Hani bir gün Alemlerin Efendisi Aişe validemızden bir bardak su ister.Validemiz suyu getirince "Önce sen iç ya Aişe" der.Hz. Aişe suyu içer.Efendimiz bardağı alır ve suyu bardağın validemizin ıçtiği kenarından içer.Su güldür o an,bardak güldür,dudak gül...

Hani validemiz sorar bir gün:
" Ya ResulAllah beni nasıl seviyorsunuz?"
"Kördüğüm gibi ya Aişe."

Seneler sonra bir kez daha sorulur aynı soru.Cevap aynıdır:
"Kördüğüm gibi."

Peygamber Efendimiz'in dünyada ki son günleridir.Soru tekrarlanır." Beni nasıl seviyorsunuz ya ResulAllah?" " Hala ilk günkü gibi ya Aişe..." Soru güldür o an,cevap güldür,gönül gül...

Bir gün Efendimiz Sahabelerine seslenir. Siz biraz hızlı yürüseniz.Kendisi Hz.Aişe validemizle geride kalır." Yarışalım mı ya Aişe?" Koşmaya başlarlar.Hz.Aişe yarışı kazanmıştır. Yıllar sonra gene bir yolculukta sahabelerine " Siz ilerleyiniz" der.Validemiz o yarışı çoktan unutmuş,şişmanlayıp gelişmiştir.Hz. Aişe'ye döner Alemlerin Efendisi: " Gel, yarışalım" der. Bu kez Efendimiz kazanır. Tebessüm ederek " İşte bu, o yarışın karşılığıdır" der. Atılan her adım güldür o demde,tebessüm gül,ifade gül...

Hayatımız O'nu örnek aldıkça güzelleşecek. Yuvalarımız Kainatın Efendisini tanıdıkça birer gül bahçesine dönüşecek. Ama, ah O' nu bir tanıyabilsek...

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
Hani bir gün Alemlerin Efendisi Aişe validemızden bir bardak su ister.Validemiz suyu getirince "Önce sen iç ya Aişe" der.Hz. Aişe suyu içer.Efendimiz bardağı alır ve suyu bardağın validemizin ıçtiği kenarından içer.Su güldür o an,bardak güldür,dudak gül...

Hani validemiz sorar bir gün:
" Ya ResulAllah beni nasıl seviyorsunuz?"
"Kördüğüm gibi ya Aişe."

Allah razi olsun....

kdgd_yakup

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Rabbim razı olsun çook güzel bir metin Rabbşm şefatini eksik etmesin üzrimizden

vesselam

gülennur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
meleğim Allah razı olsun canım benim çok güzel bir paylaşım
tozlu gözlerime su kattı ışıklandırdı :) çok güzeldi :)

Rabbim en güzel en imanlı kullarından eylesin seni ve hepimizi meleğim :)

duayla...sevgimle...

Aysecan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : MeLeK

Hayatımız O'nu örnek aldıkça güzelleşecek. Yuvalarımız Kainatın Efendisini tanıdıkça birer gül bahçesine dönüşecek. Ama, ah O' nu bir tanıyabilsek...

.... Sana ermek imanli gönüllerin rüyâsi, Seni bilmeyenler ölüdür ya Resûlallâh!

Yüregine saglik bacim... Allah c.c razi olsun ins. s.a

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
ORiJiNAL YAZARI : gülennur
meleğim Allah razı olsun canım benim çok güzel bir paylaşım
tozlu gözlerime su kattı ışıklandırdı :) çok güzeldi :)

Rabbim en güzel en imanlı kullarından eylesin seni ve hepimizi meleğim :)

duayla...sevgimle...
aminn ecmain bıtanesi

Sevval

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
ALLAH razı olsun meleğim yüreğine sağlık
RABBİM tüm müslümanları salih ve saliha kullarından vede RESULE layık ümmetlerden eylesin inşallah... :O

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Allah (cc) razı olsun Melek kardşeim gerçekten çok güzel bir paylaşımdı ellerine yüreğine ve emeğine sağlık...herşey gönlünce olsun inşAllah...
......selam ve dua ile......

Üst Alt