Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
0000000595412-1.jpg

”İnsanın kendine ait olan tek şeyi yaralarıdır.
Dizlerinin yarası,gönlünün yarası, ömrünün yarası…
Büyüdükçe kendileriyle büyür, kimselerin göremeyeceği yerlerde saklanır.
Görünür yerlerindeyse yaraları,yıllar geçse de sorduğunuzda şöyle derler;
-Bu yara, uzun hikaye…”

”İçinde saklar, düşlerinde yaşar, kelimelerinde gizlersin; ama en zorlandığın şeydir onu gözlerinde saklamak.
Hep yaş olur düşer, hep..”

”Birlikte konuşabileceğin bir yığın insan varken etrafında, beraber gönül inşirahı ile susabileceğin insan sayısı oldukça azdır.
Bu yüzden susmak; sade, zarif ve azdır..”

”Yazmak; düşlerde olanın, akılda kalanın yitip gitmesine kıyamamak belki de ”

”Sürgüne gönderilmiş duygularımın yeniden ülkesine dönmesine o kadar çok ihtiyacım vardı ki…
Ben onlara kaçıp geliyordum dışımdaki onca kaos ve çıkmaz sokaklarımdan, onlarsa bana verecekleri”hiçbir şeyi” bile sunmaktan aciz bir şekilde, öylece yüzüme bakıp duruyorlardı.”

”Ne de olsa insan umuyor.Ve ummak, insanı yoran en büyük yüktür”

”Bırakıp gittiklerim içimdeyken hala,onları içimden atamadığım tüm gitmelerimde yanımdalarken, benimle birlikte gittiğim yerlere, baktığım şeylere,aldığım nefese eşlik ederken ne görebilirdim ki ?Sadece bakıp görememek nedir bilir misiniz siz?Gördüğünüz şeylerde içinizdekileri hatırlamak onlardan kaçarken yine onlara yakalanmak ne demek bilir misiniz?Bakmak istemedim bu yüzden birçok şeye.Gözlerimi yumdum.Kapattım tüm kitaplarımı.Ama olmadı.Gözlerimi yumunca görüntü daha berraklaştı.Ne güzel yakalandım yine, yeniden içim…”

”Bozdum frekanslarımı, alıcılarımla oynadım.Beni hak etmeyen yüreksiz coğrafyalarda duramazdım.Gökyüzü olmayan yürekler yağmuru ne bilir, yaşı ne bilir?”

”Susarak özlemek, susarak beklemek,susarak sevmek..Yerlere dökülüp, bedeni yara bere içinde kalmış birçok kelimelerden daha temizdir.Bu yüzden çok konuşmak yük getirirken çok susmak çok yük götürür.”

”Farklı bir dil bulmalıyız.
Ağrılarımızı hafifletecek, susmalarımıza ses olabilen yani…
Her türlü kirletilmişliğin çevremizi çepeçevre sardığı bir zamanda,
Sukutumuza sahip çıkan, bizi bize anlatan,farklı bir dilimiz olmalı”

”Kırılmıştım, hem de çok.
bunun ne anlama geldiğini kimselere anlatamasam da, içimde kalan tek his buydu..”

”Kendimi hiçbir zaman yalnız hissetmedim. Çevremde ufak bir işaretimi bekleyen bir yığın kalabalık vardı. Olay mahallinde çokça bulunan bir sürü gereksiz kişilerim hiç eksik olmadı.”

”Yok, ama var. Görmüyorsun ama hissediyorsun.”

”En çok da yüreğine iyi bak.
Onu iyi tanı.
Ona ne iyi geliyorsa onu yap.
Değişik bir şeyler yap, çağın alabildiğince bozulmuşluğuna inat.
Kendine bir iyilik yap, yüreğin sana geri gelsin…”

Mehmet Deveci...

Üst Alt