Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

YaRêN

GüIefşaN

Aldığı Beğeniler
11,197
Takım
Galatasaray
Yusuflar Hep Böyle mi Olur?

Resim_1344581970.jpg

Selam olsun Yusufilere. Selam olsun Yusufileri hasretle bekleyenlere, gidişlerine üzülenlere gelişlerine sevinenlere. Ey zindanın bahadırları, ey Yusuf (as)’ın varisleri. Ey zindanı medreseye çeviren fakiler, ey zindanı inziva yurduna çeviren zahitler. Ey arkasında nice Yakuplar bırakan esirler. Selam olsun size. Selam olsun bana Allah yeter diyip O’na tevekkül edenlere. Selam olsun kardeşlerine küsmeyenlere.

Hz. Yusuf’a ne kadarda benziyorsunuz. O’(as) da kardeşleri tarafından eziyete uğramıştı da Allah’a tevekkül etmişti. Size eziyet edenlerde Müslüman! değilmiydi namaz vakitlerinde ara veriyorlardı!!

Yakuplar hep ağlarmış. Sürgünler Yusufilere kadermiş. Ah Yusuf’um, niye sana eziyet ediyorlar ki niye incitiyorlar ki seni? Geleceğin azizine yapılır mıydı bu zulüm? Size eziyet edenler yarın yüzünüze nasıl bakacak. Kuran’ı açıp bakmazlar mı hiç? Ve siz ey Yusuf’a hasret kalmış analar, babalar, bacılar ve çocuklar ve de Bünyamin’ler sabredin diyeceğim zira Yusuf (as)’ın ehli de sabretmişti. Vuslatın sesi uzaktan gelmişti ama maksat hâsıl olmuştu. Biliyorum Yusuf güzeldir kokusu güzeldir, hasretine dayanılmaz, gözlerden yaşlar süzülür, duygular hüzünle coşar kalp mahzun olur, baba ocağına ateş düşer belki de ama, vuslata ramak kalır o zaman. Tecrit ve sürgün ve de esaret mazlum ümmetin yolunun üzerindeki taşlar. “Bela taşları misali.” Kaçış yok. “İnnallahe meessabirin”. Deyin ki, “webeşşirissabirin”in muhatabı olasınız.

Selam olsun demir parmaklıklar arkasında ki derin bakışlı Yusuflara. Gittiğiniz yerlere ilim olup akın hemi? Hayat verin ölmüş kalplere, vahyi nakşedin gönüllere, iman suyundan mahrum kalmışlara. Gidişinize üzülenler olduğu gibi, gideceğiniz yerde de sizi habersiz bir şekilde bekleyip de sevinenler olacağından şüphe etmeyin. Onlara da bir görüş olun, açık ve net, berrak, ak ve pak. Şefkatli ve müjdeleyici bir eda ile. Unutmayın ey Yusufiler sizi dışarıda bekleyenler var. Toplumun azizlere, günah ve haramlardan uzak duran zahitlere ihtiyacı var.

Yusuf (as)’ın zamanında nimet kıtlığı vardı, bu zamanda ise emin, âlim, zahit ve adil idarecilere ihtiyaç var ve bunların kıtlığı hâkim toplumda. Gel eyy Yusuf! Adaletinle gel, adil idareciliğinle gel, şefkatinle gel, gel ki yıkılsın gayri İslami tapınaklar gel ki ruhumuz azad olsun. Gel ki gönüller seninle bir hoş olsun. Gel ki ders halkaları kurulsun. Gel ki Züleyhalar tövbe etsin. Gel eyy Yusuf gel ki güller kırılmasın zemheride güller açsın. Gel ey yazın gülü kışın kardeleni. Kendin gel ey Yusuf kokun yetmez ki Yakup ‘a. Vesselam.

1855-grup-mavera-zindan-olur.jpg

YaRêN

GüIefşaN

Aldığı Beğeniler
11,197
Takım
Galatasaray

YUSUFİ DUYGULAR

Kaç bayram oldu sayamadım, diyordu bir mahkûm annesi. Kaç gece gözyaşı döktüm, kaç kere kokladım, öptüm resimlerini… Açık tuttum hep kapıyı yıllardır… Her gece ondan geriye kalan gömleğini kokladım Yakup gibi… Yakub’un gözlerini açan gömlek nedense açmadı zalimlerin kapılarını…

Yusufumu ararım kuyu diplerinde, camın, telin arkasında… Bayram geldi yine… Açık görüş var dediler. Öperim koklarım Yusufumu, diye düşündüm. Ama heyhat… Onu bile çok gördüler… Varamazsın dediler, göremezsin dediler. Yusuf’un yok burada sürgün ettik onu uzak bir diyara…

Ana Yüreği bu oğul… Uzak tanır mı, gurbet tanır mı, yokluk tanır mı? Ben Yusuf’un yoluna adadım kendimi… Ne Fizan yıldırır beni ne de memleketin bir diğer ucu. Oğlum Yusuf’sa zindanda ben de onun anasıyım yolunda…

İşte böyle anaların yürekleri… Zulme inat, sürgüne inat Yakup gibi adım adım Yusufların izindeler. Helal olsun bu analara…

Yusufilere İthafen

Adını Koymuşlar zindan, zindanlarda ehli iman

Yusufiler saf saf olmuş, zalimlere okur meydan

Eser zulüm cayır cayır, Maltalara yağar kahır

Demir kapı ağır ağır, kapanırken dünya sağır

Selahaddinden Mirastır, Zindan mektebi sabırdır

Said gibi Seyyid gibi şakir kullar deryasıdır

Yusuf’un nurlu kuyusu, zindanlar ilim meclisi

Dikenli teller ardında yetişir cennet gülleri

Bir nefes Güneşe inat, ufuklara çırpar kanat

Beden Tutsak beş adıma umutları ab-ı hayat

Sürgünlerin adı hicret, zalimlere olmaz minnet

Zalimlere müjde verin Yusufları bekler cennet

Kenan’da Yakub misali, kuyudaki Yusuf gibi

Gözyaşları seccadede, ışıldar Sabır güneşi

İlticalar Rabbe gider gam dolarken yürekleri

Tüm dertleri taşır ama tanımaz asla zilleti

Kiminin daha kınalı semaya kalkan elleri

Kimisinin baba olmuş bıraktığı bebeleri

Yetim kalmış zindanlarda kimi uzak diyarlarda

Yusufiler hasret çeker evladına Bayramlarda

YaRêN

GüIefşaN

Aldığı Beğeniler
11,197
Takım
Galatasaray
Ey İmtihan-ı Yusuf …!
Cemalinin nuruna bakarken gözlerim.
Yusufa feda edilen parmaklar misali,
Gönlümü sana feda edesim var.
Firkatinin narı düşerken yüregime,
Ömrümü yoluna hibe edip ölesim var.
Ey Yazgısı Ömrüme kazılanım
Leylime rahmet bildiğim, sıdk ile sevdigim.
Kabilden kalma yüreklerde, Habilin kalbini canlandıran yarim
Ey benim kölesi oldugum,
Ey benim tasviben ömrüme yusuf bildiğim gitme.
Vaveylalar düşerken leylime,
Züleyha misali kalbim yine pürmelal.
Ey İmtihan-ı Yusuf..!
Canıma can bildigim, dimağımın devri ikbali
Sensiz tarifsizim !
Ezelden levhi mahfuza ebedim diye yazılan yazgım..
Yusufum gözlerin suskun bir nehir,
Yüregin durgun bi ırmak..
Akmayacakca gönlün ömrüme göm beni gözlerinin dehlizine.
Ey İmtihan-ı Yusuf…!
Üşüyorum sensiz biten her şiirin içinde
Yüreğimdeki kör kuyular yusuf-u sabır ile bekler..
Zuleyha misali ebedi Aşk’ı bekler …
Ah Suret-i Nur ..Düş yüregimin kuyusuna yusuf misali.
Heybemde senden öte söz gözümden senden ala yaş yok.
Sen yusufum ol, Ben yanmaya razı züleyha…!
Ey İmtihan-ı Yusuf …!
Kimseler anlamadı ah-u figanımı,
Yüregimin zindanına zuhur eden yar anlasın,
ömrümü saran hüzün anlasın..!
Aşka ağlayan gözler anlasın, Mevsimi hazan anlasın
Ebed-i Aşk’a talib olan anlasın
Sen anla beyhude ömrümün imtihanı
Sen ANLA …
Ey imtihan-ı Yusuf..!
Her aşk bir bir C’an götürürmüş, ne Gam..!
Yüregimden t’aşan aşkın kaynagına dayanan sensin ey can!
Viran ömrümün umudunu nurunla tamamla an be an..!
Ey imtihan-ı Yusuf..!
Vakurdur bu Aşk !
Varlık sana feda iken ..
Züleyha kimliğim yokluğunun hafızı olmuşken,
Yusuf-i benligin kimde yar …!!
Ah alem-i nurlara gark eden
Sen cana cefa olup gidensin.
Züleyha yüregimde bizar ateşi yakansın ..
Sen imtİhan diyorsun
Ben ihanet biliyorum firkatini.
Gönülgahımın yaralı mahremi
Ya dönmelisin ya gömmelisin beni.
Ey imtihan-ı Yusuf
Haydi gönül ipini sal derinlere.
Hafaza melekleri şahit olsun halvetimize.
S’akla bizi yusufun iffetinde, Züleyhanın zindanında.
Yitir bizden gayrı ne varsa!
Hüzünki bu aşkın vekaleti
Vuslatımız olsun kefareti.
Ölüler içinde dirilsin yeniden aşk
Yusuf yüzünde züleyha sözümde!
EY İMTİHAN-I YUSUF / öMR’ÜME SUNULAN sabır, virdim misali çekiyorum yürek kuyusunda..
” Hüzün var Yusuf Ar ALLAH Yar ..! ”

Üst Alt