Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Mystery

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4,785
Takım
Fenerbahçe

Yüz binler şehidini son yolculuğuna uğurladı

13857_resim.jpg

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi kırsalında bölücü terör örgütü PKK'lı teröristler tarafından pusuya düşürülerek şehit edilen 13 askerden 23 yaşındaki Jandarma Komando Çavuş Noyan Aydın için memleketi Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Ağabey Orhan Aydın, Kardeşinin komando olmasının ardından yazdığı şiiri okudu.

Aydın ailesi ve yakınları sabah saatlerinde Ereğli Devlet Hastanesi morguna geldi. Yedek İmamlık yapan Ağabey Orhan Aydın, kardeşi için okunan Kur’an-ı Kerim sonrasında dua etti. Anne Ayşe Aydın ve Kız Ablası Türkan Aydın’ gözyaşları içerisinde morg önünde ağıtlar yaktı.

Ereğli Devlet Hastanesi morgundan şehit Noyan Aydın'ın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu alınarak hastane önünde bekletildi. Burada Şehidin ağabeyi Orhan Aydın, kardeşinin askerde komando olduktan sonra yazdığı duygu yüklü şiirini okudu. Anne Ayşe Aydın, burada gözyaşlarını tutamayarak, “ 6 aylıkken yetim kaldın, 23 sene yeri geldi yemedin yeri geldi yiyemedin. Diyarbakır dağlarına seni kurban ettim oğlum. ” Diyerek ağıt yakması duygulandırdı. Ağabeyi Orhan daha sonra kardeşinin başında dua okudu. Yapılan duaların ardından şehidin cenazesi Ereğli belediyesine ait cenaze aracıyla Bozhane Camii'ne getirildi.

Şehidin camiye getirilişi sırasında vatandaşlar alkış yağmuruna tutarak tabutuna el sürdüler. Bu sırada cami etrafında toplanan kalabalık, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Apo’nun piçleri durduramaz bizleri”, “Ne mutlu Türküm diyene”, “Bizde askeriz silah isteriz”, “Vatan sana canım feda” şeklinde slogan attılar. Dev Türk bayrağı açan bir grup ise” Sözün bittiği yerdeyiz” diyerek ağızlarını siyah bantla kapattı.

Şehit Aydın’ın cenaze aracından cami avlusuna götürüldüğü sırada annesi 50 yaşındaki Ayşe Aydın’da oğlunun tabutundan tuttu. Cenazeye, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Zonguldak Valisi Erdal Ata, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ali Sadi Ünsal, 3. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Kıdemli Albay Ertan Altınoluk, Ereğli Belediye Başkanı CHP’li Halil Posbıyık, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, şehitin yakınları, askeri erkan ve yaklaşık 4 bin kişi katıldı.

Cenazede Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genel Kurmay Başkanlığı, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da çelenkleri hazır bulundu. Şehidin cami avlusundaki musalla taşına tabutunun konulmasıyla birlikte annesi Ayşe, ağabeyi Orhan, ablası Türkan Aydın, dayısı Mustafa Temel ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Anne Ayşe Aydın ve ağabeyi Orhan Aydın, şehidin fotoğraflarını havaya kaldırarak, “Asla ölmeyecek. Benim çocuğum 6 aylıkken babasından yetim kaldı. Ben 23 senedir oğluma bakıyorum. Sanmasınlar bu zengin çocuğu sanmasınlar bu varlıklı çocuk. Yoksullukla meydana geldi. Meğerse kalbi temizmiş. Allah’ın yanına şehit gitti, onlar utansınlar. Benim oğluma tüm Türkiye sahip çıkıyor ama onlara kimse sahip çıkmayacak” diye tepki gösterdi.

Cenaze töreni öncesi Ereğli Belediyesi 2 bin bayrak dağıtırken, esnaflarda vatandaşlara ücretsiz su dağıttı. Vatandaşlar bir apartmanın girişine, “Dağda üç beş domuz sürüsü, tutturmuş bir Kürdistan türküsü, eline almış bayrak diye bir masa örtüsü, satsan beş para etmez ne dirisi nede ölüsü, soyu soysuz olan sensin, Toprak senin neyine. İte itlik yapıp kafa tutma beyine. Anlasa dediğimi sokaktaki köpek ağlar haline. Duy ulan soysuz, Ne mutlu Türküm diyene” yazılı pankart astı. Öğle namazının kılınmasının ardından cenaze namazına geçildi. İl Müftüsü Refik Bulut, burada yaptığı konuşmasında, “Şehidimiz bu ülke için canını vererek şehit olmuştur. Onun bizde hakkı yoktur. Bizim hakkımız vardır. Haklarınızı helal edin” dedi. Cami avlusunda toplanan kalabalık hep bir ağızdan şehide hakkını helal etti. Müftü Refik Bulut’un kıldırdığı cenaze namazının ardından Noyan Aydın’ın cenazesi askerlerin omuzları üzerinde Sahil Bulvarı’na kadar götürdü. Burada top arabasına konulan şehidin cenazesi yaklaşık 500 metre sloganlar ve alkışlar eşliğinde Anıt önüne kadar taşındı. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan yaklaşık 4 bin kişi ise terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Şehit Noyan Aydın’ın cenazesi daha sonra cenaze aracına konularak toprağa verilmek üzere 12 kilometre uzaklıktaki Dedeler Köyü’ne götürüldü.

Ağabey Orhan Aydın’ın kardeşi için yazdığı şiir ise şu şekilde;

Bir kalleşin kurşunuyla gidersem Mevlaya
Rabbim hesap sormaz geçmiş günahlarıma
Alnım secde görmemiş olsa bile bu dünyada
Peygamberim bekler beni şehitler diyarında

Eykalleş! Sana sesleniyorum duy sesimi
Benim bu dünyadan gideceğim adres belli
Senin Pis ellerinde içtim mi şehitlik şerbetini

Kimse Bilmez sen ne için yaşarsın? Neye taparsın
Yoksa sende kendini Müslüman sayarsın
Müslüman kardeşine kurşun sıkar mı sanırsın

Mahşer günü geldiği an yapışacağım yakandan
Onca gözyaşı döktün anamdan babamdan bacımdan
Nasıl kurtulacaksın onca mazlumun ahından

Üç beş kalleşin sözüne baktın çıktın Mehmet avına
Bir Mehmet Değil bin Mehmet feda olsun bu vatana
Unutma! Mehmet Mahmut Muhammet adıyla

EREĞLİ TİCARET LİSESİ MEZUNLARI DERNEĞİNDEN AÇIKLAMA

Ereğli Ticaret Lisesi mezunu olan Noyan Aydın'ın şehit edilmesi üzerine Ticaret Lisesi Mezunları Derneği adına açıklama yapan Cengiz Akman: "Okulumuzdan mezun olan Noyan AYDIN'ın Diyarbakır Silvan kırsalında hainlerle girdiği çatışmada şehit düştüğünü öğrendik. Okulumuz mezunları temsilcileri olarak bölücü faaliyetleri kınıyor, şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz. Ruhun şad , mekanı cennet olsun." dedi.

Ereğli İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Engin Özkul ve beraberindeki heyet, sağlık ekipleri ile birlikte Noyan Aydın’ın Ereğli’ ye bağlı Dedeler köyünde oturan ailesine acı haberi gece saat 03.30 da verdi.

6 Yaşında inşaat işçisi olarak çalışan babasını inşaattan düşerek hayatını kaybetmesi sonucu yetim büyüyen Noyan Aydın’ın annesi ve akrabaları acı haber ile yıkıldı. Fenalaşan Anne Ayşe Aydın’ a sağlık ekipleri müdahale etti. Şehit haberini alan Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ali Sadi Ünsal ve Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan’ da şehit evine geldi. Müftü Erkan ve Müftülük Personeli şehidin ruhuna Kur’an-ı kerim okudu ve dua etti. Duanın ardından ise anne Ayşe Aydın’ın feryatları yürekleri dağladı.

İÇİMDE ATEŞ VARDI, O ATEŞ OĞLUMUN ATEŞİYMİŞ

Oğlu Noyan 6 aylıkken eşini geçirdiği iş kazası sonrası kaybeden ve çocuklarına hem anne hem de babalık yapan anne Ayşe Aydın’ın (50) feryatları, gökyüzüne yükseldi. Çocuğuna vurmaya bile kıyamadığını ağıtlar yakarak haykıran anne “Oğlum ben senin yanına Diyarbakır’ a gelecem dedim. Sen bana gelme dedin. Benim içimde bir ateş vardı. O da senin ateşinmiş. Senden asker fotoğrafı istedim. Bana ayın 20 sinde gönderecem dedin. Fotoğrafından önce acı haberin geldi Oğlum. Yüreğim acıyor oğlum” ağıtlarıyla acısını haykırdı. . Şehitin evinin önünde olası bir durum için 112 Acil Servis ambulansı hazır tutuluyor. Haberi duyan yakınları ise sabahın ilk ışıklarıyla birlikte şehitin evine akın etti. Babası İsmail Aydın'ın öldüğünde henüz 6 aylık olan ve 3 kardeşin en küçüğü Noyan Aydın'ın oturduğu eve ve mahallenin girişine Türk Bayrakları asıldı. Yardımsever, sempatik davranışları ve cana yakın, hayat dolu birisi olarak tanınan şehit Noyan'ın 60 gün önce askerden izin alarak aynı mahallede oturan lösemi hastası kuzeni 33 yaşındaki Ömer Aydın'ın sağlığına kavuşabilmesi için Gebze Anadolu Sağlık Merkezi'nde uygun kemik iliğini verdiği ve kuzeninin aynı hastalıktan 8 gün önce 7 Temmuz'da hayatını kaybettiği öğrenildi.

AMCASININ OĞLUNA İLİK VERMİŞ

7 Ay önce devre kaybı olarak birliğine katılan 23 yaşında ki Noyan Aydın, Bilecik Söğüt’ te acemi birliğini tamamlamış. Diyarbakır Silvan’ da askerliğini yaptığı sırada kan kanseri olan amcasının oğlu Ömer Aydın’ a ilik verebilecek donörün kendisi olduğunu öğrenir öğrenmez köye gelen Noyan aydın, amcasının oğlu ile birlikte Gebze Anadolu Sağlık Hastanesinde amcasının oğluna iliğini vermiş. Ancak amcasının oğlunu da bir hafta önce hayatını kaybettiği öğrenildi. Amcaoğlunun öldüğünü dört gün önce öğrenerek ailesini arayan Noyan’ın ailesi ile yaptığı son görüşme olmuş. Kan kanserinden hayatını kaybeden Ömer Aydın’ın ise evli ve üç çocuk babası olduğu öğrenildi.

DAYI MUSTAFA TEMEL “BU KÖPEKLER CEZASINI BULSUN”

Noyan Aydın’ın dayısı Mustafa Temel, yeğeninin ve diğer şehitlerin canına kast eden teröristlerin bir an önce cezasını bulmasını istedi. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ve Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ali Sadi Ünsal’ın başsağlığı dileklerini kabul eden dayı Mustafa Temel “Bizim vatanımıza canımız feda. Bugün bin tane oğlum, yeğenim olsa onları da vatan için şehit ederim. Ancak bu köpeklerin bir an önce cezalarının verilmesini istiyorum” dedi.

Haberi komutanların verdiğini söyleyen Temel “Acımız çok büyük. Haberi sabah saatlerinde komutanlar bildirdi. Son olarak 4 gün önce telefonla görüşmüştük. O da son görüşmemiz oldu. Amcasının oğluna iliğini vermişti. Acımız çok büyük” dedi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlamakta zorlanan dayı Mustafa Temel, üzüntülerinin büyük olduğunu ve daha fazla konuşamayacağını söyledi.

Dedeler köyü muhtarı Durdu Aydın, haberi sabah saatlerinde aldıklarını ve köy halkı olarak büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. Kısa süre önce Noyan aydın’ın amcasının oğlunu yaşatabilmek için askerden izin alarak iliğini verdiğini kaydeden Acar, “Vatanımızın başı sağolsun” dedi.

Kuzeni 31 yaşındaki Temel Aydın ise Noyan'ın ağabeyi Ömer Aydın'ın öldüğünü öğrendikten sonra kendisini arayarak başsağlığı dilediğini belirterek, "Noyan ile ağabeyim çok iyi kuzendiler. Birbirleriyle çok iyi anlaşıyorlardı. Ağabeyime uygun ilik gerekiyordu. Onun iliği abime uygundu. Operasyonla iliğini verdi ama ağabeyim geçen perşembe günü öldü. Noyan'da ağabeyimin ölümünden iki gün sonra beni arayarak başsağlığı diledi. Dağda olduklarını ve geç öğrendiğini söylemişti. Çok üzgünüm. Başımız sağolsun" diye konuştu.

23 yaşında şehit düşen Noyan Aydın’ın Katar’ da çalışan abisi de acı haberi aldı. Haberi alır almaz yola Çıkan Orhan Aydın’ı ise yakınları İstanbul’ almaya gitti.

Şehit Noyan Aydın'ın bugün akşam saatlerinde kente gelmesi beklenirken, Ereğli'de yarın yapılacak cenaze töreninin ardından Noyan'ın cenazesi köyünde toprağa verilecek

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Rabbim şehitlerimize rahmet eylesin mekanları cennet olsun inş Rabbim ailelerine sabır versin ateş dştğ yeri yakıyor fakat bizimde canımız yandı :( ..

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
Allahım, mekanını peygambere komşu yapsın...

Üst Alt