Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Uhuda_Sevdalı

....Sonun Başlangıcı....

Aldığı Beğeniler
21
Takım
Galatasaray

Efendimiz Sallahu aleyhi veselleme bir yüzük hediye geldi. Hazreti Ebu Bekire r.a. verdi:

- Ya Atik! Bu yüzüğü bir kuyumcuya götür de "lâ ilâhe illâllah" yazdır buyurdu. Hazreti Ebu Bekir (r.a.) yüzüğü kuyumcuya götürüp üzerine "Lâ ilâhe illallah Muhammemmedürresûlüllah" yazdırdı.

Halbuki Rasûlullah böyle emretmemişti ama, O Allah ismi şerifinin peygamberimizden ayrılmasını arzu etmemişti, onun için böyle yazdırdı. Hazreti Ebu Bekir yüzüğü kuyumcudan alıp Resûlüllahın huzuruna gelirken, Hak Teâlâ, Cebrail aleyhisselama :

- Yetiş, habibimin yüzüğüne Ebu Bekir ismini de yaz. Çünkü o Benim ismimi habibimin isminden ayırmayı uygun bulmadı, ben de onun ismini habibimin isminden ayırmayı uygun bulmam,buyurdu.

Cebrail aleyhisselam derhal yetişti ve Hazreti Ebu Bekirin elindeki yüzüğe " Ebu Bekir Sıddık" yazdı.

Hazreti Ebu Bekir Huzur-u Saadete girip yüzüğü teslim etti.

Okuduklarında: "Lâ ilahe illallah Muhammedürresûlüllah, Ebu Bekir Sıddık" yazılı olduğunu görüp Hazreti Ebu Bekirden bu şekilde yazılmasının hikmetini sordular.

Hazreti Ebu Bekir r.a. yüzüğün üzerinde kendi isminin olduğunu bilmiyordu. Çok utandı, kızardı ve başını önüne eğdi terlemeye başladı. Orada Allahın izni ile Cebrail aleyhisselâm yine yetişip Hazreti Ebu Bekiri müşkil durumdan kurtardı:

-Ebu Bekirin yüzüğün üzerinde kendi isminin yazıldığından haberi yoktur. Allahın selâmı var, Habîbim üzülmesin, buyuruyor dedi ve olanları bir bir anlattı.

Orada bulunan ashab, Ebu Bekir Sıddık Hazretlerinin ne derece yüksek bir mertebede olduğunu anladılar ve gıpta ile seyrettiler.

......alıntı.....

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Allah(c.c)razi olsun canim kardesim cok güzeldi
Emegine saglik
Selam ve Dua ile.....

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray
Böyle güzel bir paylaşımı bizlerle paylatığın için Rabbim ebeden razı olsun senden kardeş.

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Ellerinize emeklerinize sağlık kardeşim.Allah razı olsun.Bir hatfa oldu hala kendinize gelemediniz sanırım.Tebrik ettik hala şampiyonluk kutluyorsunuz sanırım.:D

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
teşekkürler abi fakat niye ??? kendimdeyim yaw

Fazla göremedim bir haftadır da ondan dedim kardeşim.Başka bir nedenden demedim .Kutlamalarınızı biteremediniz sanırım .Sayemizde kutlayın bakalım:D

Uhuda_Sevdalı

....Sonun Başlangıcı....

Aldığı Beğeniler
21
Takım
Galatasaray
Fazla göremedim bir haftadır da ondan dedim kardeşim.Başka bir nedenden demedim .Kutlamalarınızı biteremediniz sanırım .Sayemizde kutlayın bakalım:D

sayenizde mii???? ben buna ancak gülerim:hahaha: siz bize şampiyonluk verceksiniz???? elinizden gelse bir kaşık suda boğarsınız yaw:p

ve alışmam lazım yaklaşık bir ay olmicam burda kendimi alıştırıyom yani:)

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Allah razı olsun canım sağolasın..Neden bir ay olmayacaksın bakalım özletme kendini ..

Üst Alt