Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Zekanın böylesi.
Öğretmenler günü münasebetiyle paylaşım
Gülay Ünsal Bulduk;
Bugün dokuzuncu sınıflardan birinde(erkek sınıfı tabi ki ) Hammurabi kanunlarından bahsediyor, kaptırmışım kendimi nasıl kısas yapıldığını filan ballandıra ballandıra anlatıyordum ki birden arka sıralardan yükselen hışırtılar kulağımı tırmaladı.Keskin kartal bakışlarımı arka sıralarda gezdirip sesin kaynağını buldum. Oğlanlardan biri en arkada tezgahı kurmuş kahvaltısını yapıyor büyük bir keyifle.Önünde poğaçası ,meyve suyu ,peçetesi tam tekmil hazır. Benim anlattığım masallara da fon müziği muamelesi yapıyor, gözlerini kapatıp elindekinden bir ısırık ,meyve suyundan bir hüptürük. Değmeyin keyfine...Değdim...
Ben gözlerimi çocuğa dikince diğer öğrenciler de pür dikkat kesildiler.Sınıfta çıt yok. Sadece o çocuğun poğaça kağıdından çıkan hışırtılar...
"Genç! " dedim.
"Buyur hocam " dedi
"N'aber?N''apıyorsun? " dedim
"Öğretmenler gününüzü kutluyorum " dedi. "Sizi de davet edecektim de , dersinizi bölmek istemedim"
O an....işte o an...fena halde duygulandım... gözlerim doldu...dudaklarım titredi ve...
"iyi ki öğretmen olmuşum " dedim "iyi ki..."

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
Empati
Dersanede veli toplantısı olur.Anne gider.Genel görüşme sonrasında ane tam gidecekken, ingilizce öğretmeni çocuğun annesine seslenir.Anne öğretmenle selamlaşır.
Öğretmen:çocuğunuzu anlamıyorum .
Anne:Neden?
Öğretmen:Çocuğunuz dersi anladığı halde sınıfa sordum anlamadım hocam dedi?
Sonrasında da verdiği cevapla bana cevap hakkı bırakmadı.
Anne:Konuşurum deyip ayrılr eve varır.
Çocuk evdedir.Genel durumunu az buçuk bilir.Konuşurlar tavsiyeler üzere konuşurlar.
Anne:Sen ingilizce dersinden memnunmusun anlıyormusun?
Çocuk:Evet.sorun yok gayet iyi.
Anne:peki geçen gün öğretmenine aksini demişsin.
Çocuk:,Ben anladım ama sınıfa sorduğunda bir arkadaş anlaamamıştı.Öğremen ise okadar anlattım hala anlamadınmı? deyince baktığımda arkadaş utandı ve kıpkrmızı oldu.Bunun üzerine de ben cevap verdim.
Anne:Ne dedin ki öğretmenin cevapsız kaldı?
Çocuk:Öğretmenim sizin bildiğiniz dersi konuyu ne kadar çok anlattığınızdan öte bizim ne kadar anşadığımız daha önemli değilmi? Siz öğretensiniz dedim.Yinemi ...dedi bana tebessüm etti .

Üst Alt