Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Ömer ibn Abdülaziz zamanında zekât vermek isteyen bir mümin, zekât verecek fakir bulamadığı için Halife Ömer'e gelir ve:
“Ya Ömer ben zekâtımı verecek fakir bulamadım, lütfen bana yardımcı ol” der. Halife Ömer ona, “Zekâtını bir torbaya koy, sokaklarda bu torbanın içinde zekâtım var, almak isteyen var mı? diye dolaştır” der. O mümin halifenin dediğini yapar kimse gelip de almaz. Tekrar halifeye gelerek kimsenin almadığını söyler. Halife “Bir tellal bul ona para ver üç gün şehir de dolaşsın belki bir ihtiyaç sahibi bulunur” der. Mümin aynı şeyi yapar fakat üç gün sonra da zekâtı alan olmamıştır. Mümin tekrar halifeye gelir durumu haber verir. Bu sefer de halife, “Sen o zekâtını torba ile iki yol kavşağı olan falan yerde bir ağaç var onun üzerine as ve üzerine zekâttır, alabilirsiniz diye yaz” der. Mümin kişi bu seferde onu dener, ağaca asarak gider. Üç hafta sonra gittiğinde o torbanın içindekilerle beraber orada asılı olduğunu görür. Torbayı alarak halife Ömer ibn Abdülaziz'e götürür. Ömer ağlamaya başlar ve: Ebu Musa(ra) Resulullah (sav)den, “İnsanlara öyle bir zaman gelecek ki, elde altın zekât vermek için adam arayacak da zekât verilecek kimse bulunamayacak diye bir hadis rivayet etmiştir. Ne mutlu ki ben bunu kendi zamanımda gördüm” der.

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Cenab-i Hak razi olsun kardesim tesekkürler
Selam ve Dualarimla.....

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770