Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

KanDamLaSi

Ubeyd

Aldığı Beğeniler
64
Zikir:

ALLAH´i zikretmek (anmak) amellerin en faziletlilerindendir..

"Ben kulumun bana olan zannina göreyim.. Beni andiginda onunla beraberim.. beni nefsinde anarsa, bende onu nefsimde anarim.. beni bir toplulukta anarsa, bende onu anildigim topluluktan daha hayirli bi toplulukta anarim" ( 5 / 85 )

- ALLAHi zikir: Ibadetlerin özüdür..
- ALLAhi zikir: Kalplerin temizligi, gönüllerin nuru ve huzurudur..
- ALLAHi zikir: Vücutlarin kuvveti, ruhlarin nesesi ve yüzlerin güzelligidir..
- ALLAHi zikir: Ilahi marifet ve muhabbet sermayesidir..
- ALLAHi zikir: imanin gücüdür, islami yasamayi kolaylastirandir..
- ALLAHi zikir: Elemleri, bunalimlari giderir..
- ALLAHi zikir: ALLAHi razi eder.. O´nu görür gibi ibadete yol acar..
- ALLAHi zikir: Dil afetlerinden korur, günahlari eritir..
- ALLAHi zikir: ibadetlerin en kolayi fakat en faziletlisidir..
- ALLAHi zikir: ALLAHi sevmenin ve O´nun tarafindan sevilmenin alametidir..

"Hakiki mü´minler ALLAH zikredilince kalpleri ürperenlerdir.." buyuruyor Yüce Yaraticimiz..

Elhamdûlillah.. Sûbhanellah..

ves´Selâm..
F@riske..

KanDamLaSi

Ubeyd

Aldığı Beğeniler
64
Zikir Duâlari..

ALLAH, Ahzab Suresi 35. ayetinde söyle buyuruyor:
"... (Fiileri, dilleri ve kalpleriyle) ALLAH´i cok cok zikreden erkekler ve kadinlar (yok mu?), ALLAH onlar icin magfiret ve pek büyük bir mükâfat hazirlamisdir.."

Râd Suresinin 28. ayetindede :
"Kalbler, Ancak ALLAH´in zikriyle itmi´nâna erer!.."

(itmi´nâna = hakiki huzura)

Zikirinen faziletlisi süphesiz Peygamberimizin ögrettigi mûbarek cümlelerle yapilandir.. Buradan hareketle Islam tarihinde bazi alimler de zikir cümleleri olusturmuslardir.. Zikirde asil olan Yüce ALLAHin yaraticiligi büyüklügü, O´ndan baska ilah olmadigi ve Ondan baska ibadete layik bir sey olmadigi vurgulanir..

Zikir her ne kadar söz ile yapilsa da fiile dönüsmeyen, yani ALLAHIn yüceligine olan inancini hayatinda göstermeyen kimselerin bu sözleri zikir sayilmaz.. zira, söylenen sey dogru olmakla birlikte fiiliyat farkli oldugu icin yukarida isaret edilen ayetin manasi tecelli etmez..

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Hakiki mü´minler ALLAH zikredilince kalpleri ürperenlerdir.." buyuruyor Yüce Yaraticimiz..

Zikir her ne kadar söz ile yapilsa da fiile dönüsmeyen, yani ALLAHIn yüceligine olan inancini hayatinda göstermeyen kimselerin bu sözleri zikir sayilmaz..

Zikrin önemini bildiren ve zikir hakkında emir ve tavsiyelerde bulunan diğer bazı âyetlerin meâli şöyledir:

"Onlar ayakta, oturarak ve yanları üzerine yatarken Allah´ı zikrederler (anarlar). Göklerin ve yerin yaratılışı üzerinde düşünürler: "Rabb´imiz (derler), bunu boş yere yaratmadın, sen yücesin, bizi ateş azabından koru!..." (Alu İmrân, 3/191).

"Onlar ki, inanmışlardır ve kalbleri Allah´ı zikretmekle (anmakla) yatışır. İyi bilin ki ancak Allah´ı zikretmek (anmak)la kalbler yatışır" (er-Ra´d, 13/28 )

Âllah´ın emrine uyan müslüman erkekler ve müslüman kadınlar, mü´min erkekler ve mü´min kadınlar, tâata devam eden erkekler ve taata devam eden kadınlar, sabreden erkekler ve sabreden kadınlar, mütevâzi erkekler ve mütevâzi kadınlar, sadaka veren erkekler ve sadaka veren kadınlar, oruç tutan erkekler ve oruç tutan kadınlar, ırzlarını koruyan erkekler ve ırzlarını koruyan kadınlar, Allah´ı çok zikreden erkekler ve zikreden kadınlar; işte Allah, bunlar için bir mağrifet ve büyük mükâfat hazırlamıştır" (el-Ahzâb, 33/35).

"Ey inananlar, Allah´ı çokça zikredin ve O´nu sabah akşam tesbih edin" (el-Ahzâb, 33/41, 42).

Meâlleri verilen âyetlerde görüldüğü gibi, Yüce Allah zikir ehli olan kadın ve erkekleri, müslüman, mü´min, tâat ehli, doğru, sabırlı, oruç tutan, hayır ve sevap ehli, iffetli ve namuslu kişilerle beraber anmıştır.

İnsanlar bir araya gelip Allah´ı zikrettikleri zaman, melekler onları kuşatır, rahmet onları kaplar ve Allah onları kendisine yakın olan kişilerden kaydeder. "

DuaM

cici anne :)

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Galatasaray
Râd Suresinin 28. ayetindede :
"Kalbler, Ancak ALLAH´in zikriyle itmi´nâna erer!.."

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
AYET - YAA EYYÜHELLEZİNE AMENUZKÜRULLAHE ZİKRAN KESİRA VESEBBİHU HU BÜKRATEN VE ESILA

MAĞNASI- EY İMAN EDELER BENİ GECE VE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇOKÇA ZİKREDİNİZ

HACI BORAN

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
"Hakiki mü´minler ALLAH zikredilince kalpleri ürperenlerdir.." buyuruyor Yüce Yaraticimiz..

estagfirullah tevbe estagfirullah

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
Melekler de O'na; Allah'ı anmak için bir araya gelen insanların yanından geldiklerini ve onların Allah'ı anıp zikrettiklerim söylerler. Allah meleklere "Beni gördüler mi?" diye sorar. Melekler cevap verir:

"Hayır Ya Rabbi, görmediler." Allah: "Beni görselerdi ne düşünürlerdi?" diye sorar. Melekler de "Böyle bir durumda kendilerim daha fazla ibadete verirlerdi" der.

Üst Alt