Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Arkadaşlar burası bir forum sitesi, herkes fikrini paylaşmakta özgür fakat tartışma boyutuna gelen konulara göz yummamız da mümkün değil.

Konuyu tekrar aktif ettim, meselenin büyümesi halinde konuyu direk olarak sileceğim.

İyi forumlar.

Çok haklısınız Onur kardeşim. Bu konunun tartışma yeride fikir yürütme yeride burası değil. İstanbul'da buluşuyoruz konusudur. Bunu hepimiz biliyoruz. Bilmediğim tek şey neden bu kadar bu konunun üzerine geliniyor. İsteyen gelir istemeyen gelmez. Herkes özgürdür.

Bana göre doğrudur. Gelmek isteyene de doğrudur. Gelmek istemeyen yanlış olduğu içinde gelmeyebilir. Burda herkesin düşüncesine saygımız var. Daha önce yaptığım açıklamayı yanlış anlayan arkadaşlarım pmden ulaşmaya çalıştılar sağolsunlar. Büyüttüğümü söylediler. Büyütmüş olabilirim ama insanları üzmek gibi düşüncem olmadı. İlk yorumu yapan Engin kardeşim sitede en sevdiğim paylaşımcılardan biriydi ve hala öyle. Onun yorumu bizim dostluğumuzu küçültemez asla. Tartışmadan dostluklar büyümez hiçbir zaman. Dostluğumuzun daha da büyüyeceğini tahmin ediyorum.

Hayırlı paylaşımlar kardeşlerim.

engin.

... Bir_Katre ...

Aldığı Beğeniler
67
Takım
Fenerbahçe
(şuandan itibaren yazacaklarım meclisten dışarıdır kimse üstüne alınmasın, alınan kişilerde yazacaklarımı ıspat etmiş olacaktır)

örneğin bir kardeşimiz erkeklerin başka, bayanların başka semtlerde buluşmasını önermiş tabiki acizane fikrini ortaya sunmuş, peki bu istanbulda buluşuyoruz konusunun manası nedir?

O bir kardeşin ben oluyorum işte abi. Manasını herkes kendince defalarca açıkladı. Şimdi kapanmış üstünden iki gün geçmiş konuyu lastik gibi çekip uzatmanın manası nedir. Ben yorumumda karar abilerimizin ablalarımızın yazdım isteyen uyar istemeyen uymaz. Herkesin kendi vicdani sorumluluğudur. Kimseye zorla bi fikir uygulatması yapmıyoruz. Yapamayız bizede düşmez o işler. Nedir yani günlerdir bu mesele. Herkes kendine göre bildiğini söylicek tabi.Bu ne bilmişlik olur ne hocalık taslamak. Kimseninde öyle bi niyeti olmadı,ben çok biliyorum şöyle ilmim yüksek diyen birini duymadım.

Ben tekrar tekrar yazmaktan yoruldum inanın artık. Bana göre bayanla erkeklerin ne olursa olsun ÖZ KARDEŞ olmadıkça aynı ortamda ZARURİYET OLMADIKÇA yemek yemesi vs yanlış. ALLAHın emri bizim bildiğimiz bu yönde. Haram diye öğrettiler bize. belkide ben yanlış biliyorum. Ama Sana göre doğruysa gidersin abi. İlla muhalif olmak zorundamısınız karşı fikirlere. Ben sizin fikrinize saygı duyuyorum. Kötü bi cümlede kurmadım buluşmayla ilgili. Kurmamda çok şükür.

Benim yazdıklarım beni bağlar abi. Benim konusmam üzerinden bişeyler yazıp üstüne kimse alınmasın ortaya konusuyorum demek olmaz yakışmaz.
Bende kendi düşüncemi söylüyorum. Susup meseleyi uzatmadık artık. Cevap hakkı doğan yazı yazıyosun. Bende onun için cevaplyorum.

Bu konuyla ilgili ilk yazdığım mesajı tekrar okursan abi, daha iyi anlaşılacaktır herşey. Öyle ümit ediyorum artık.

Bu konu için kimsenin siteyi terk etmesinede gerek yok. Karşılıklı konusmalar olumsuzda olsa olucaktır. Ama illa biri gidicekse fitneyi çıkaran ben olduğum için kimseye en ufak bi kırgınlık olmadan gideriz. Bilmiyorum gereğinden fazla uzadı bence. Karar abilerimizin ablalarımızın yazmıştım ama herkes içinden beğendiğini alıyo yorumun oda ayrı mesele :)

Sende Seylan kardeşimizin dediği gibi ayrı bi pencereden bakmışsın olaya. Sana göre doğruları yazmışsın. Eyvallah abi eline sağlık ne diyim yani artık. :) Umarım anlaşılmışızdır. Yaşca benden çok büyük birine karşı böyle bir saygısızlıkta bulunmak istemezdim ama umarım anlatabilmişimdir derdimi. Ellerinden öpüyorum abi. Nolur kırılma bana. Hakkını helal et

seylan_54

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,393
Tartışmaların, -münakaşaya dönüşmediği sürece- çıktılarının bizleri doğru sonuca yaklaştıracağını düşünüyorum. Bu sebeple tartışma zararlı değil faydalıdır.

Engin Bey Kardeşim,

Fitne çıkarmak gibi bir durum söz konusu değildir. Siz fikrinizi söylediniz, bende dahil olmak üzere diğer arkadaşlarımızda fikrini söyledi. Bir orta yol bulunmaya çalışıldı. Bulundu mu peki? Orası sanırım belli değil.

Bu nedenle foruma uğramamak ve/veya ayrılmak için herhangi bir sebep oluşmamıştır. Bu başlık altında herhangi bir hakaret, kötü-aşağılayıcı bir söz duymadım görmedim. Bunlar birisi olmadıktan sonra insanların birbirine tavır koymasını doğru bulmuyorum (Tavır konulduğunu da düşünmüyorum).

Sizinde bahsetmiş olduğunuz gibi karşıt görüşler muhakkak olacaktır. Her tartışma ortamında düşüncelerimize uymayan sözlere tepki olarak o ortamla olan ilişiğimizi kesersek eğer, zaten bu dünyada barınamayız.

Bu forumdaki, her bir arkadaşımız, kardeşimiz ayrı ayrı değerli ve kıymetlidir.

Foruma yazılanların silinmesi konusunda da birkaç şey söylemek istiyorum: Yazılan mesajlar konuyla alakalı olsun veya olmasın bünyesinde hakaret, kötü-aşağılayıcı söz içermiyorsa silinmemesi gerektiğini düşünüyorum. Forum kurallarında site yetkilerinin böyle bir hakkı olduğu yazılıdır evet. Ama bu hak üyeleri bir kalıba sokmaya çalışmak için kullanılmamalıdır. Netice de, bu site yetkililerin değil üyelerindir. Üyeler olmadan sitede forum da bir işe yaramaz.

Bu nedenle yukarıda bahsi geçen hak ile üyelerin sitedeki hakkı göz önünde bulundurularak daha şeffaf bir şekilde kullanılmalıdır.

Bir diğer karşı olduğum konu da, tartışma yaşanan konuların kilitlenmesidir. Konuların kilitlenmemesi gerekir. Gördüğüm kadarıyla buradaki insanların hepsi aklı başında. Kültür seviyesi yüksek bir forum. Bu sebeple kültür seviyesi yüksek aklı başında olan insanlar çoğunlukla ne zaman nasıl konuşması gerektiğini veya ne zaman durması gerektiğini bilir. Konuların kilitlenmesi belki ihtiyat gereğidir. Ancak tartışmanın odağında olan kişi yada kişileri susturmaya yöneliktir. Kişileri kıran şey tartışmak değil bu şekilde susturmaktır. Böyle davranışlar üyelerin siteden uzaklaşmasına veya ayrılmasına sebep olur. Bu durum bize hiçbir şey kazandırmaz aksine kaybettirir.

(Başlıkla alakalı olmayan şeyler/eleştiriler söylediğim için yazdıklarım umarım silinmez :) )

engin.

... Bir_Katre ...

Aldığı Beğeniler
67
Takım
Fenerbahçe
Eyvallah abi sende ALLAH'a emanet ol:)

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Efsane Abim galiba bizden daha büyük ve tecrübeli birine ihtiyacımız varmış. Hızır gibi geldin. Yorumların için Teşekkür Ederim. Kırılganlıklar olmuştur belki bize ama inanın benim hiç kimseye kırılmışlığım yok. Siz daha iyi bilirsiniz. Başka yerlerde sizle tartıştık ve hep dostluğumuza bir tuğla daha koyduk. İnşAllah burdaki kardeşlerimizlede bir tuğla daha koyarız dostluğumuza.

Üst Alt